Ga naar de inhoud

De 9 Leukste Monopoly Edities Die net Anders Zijn!

  • 8 min read
  • door

Monopoly, wie heeft het niet gespeeld. Velen van ons zullen het zelfs zo veel gespeeld hebben dat het zelden nog de kast uit komt. 

Maar hier is gelukkig een oplossing voor. Wist je dat er heel veel verschillende versies van het spel uitgebracht zijn? En niet zomaar versies die een ander thema aan het spel geven, nee versies die echt compleet nieuwe spelelementen aan monopoly toevoegen.

Hieronder bespreken we enkele van de leukste edities van monopoly en leggen we uit wat deze versie zo anders maakt dan het origineel. Zo kan je zelf makkelijk beslissen of dit het leuk genoeg maakt voor jou om het spel een nieuwe kans te geven.

De leukste monopoly uitgaven

Nu zijn er veel edities te vinden, alleen zijn ze niet allemaal even leuk. Hieronder bespreken we de 9 leukste. Er zit er gegarandeerd een tussen die jij ook leuk zult vinden, lees dus snel verder!

Monopoly Extreem Bankieren

Monopoly Extreem BankierenAantal spelers: 2-4
Speelduur: 30-60 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Monopoly Extreem Bankieren is een zeer snelle versie van het klassieke handelsspel met de “ultieme betaalautomaat” die het vermogen en de eigendommen van de spelers bijhoudt. Deze betaalautomaat is helemaal van deze tijd en werkt met touch-id. 

De waarde van de eigendommen stijgt en daalt op basis van het aantal keren dat ze zijn bezocht door andere spelers, dus niet langer meer is de Kalverstraat de enige straat waar je rijk van wordt. Daarnaast zijn er nieuwe event-kaarten die nog meer variatie aan het spel toevoegen en de waarde van je vastgoed bepalen..

Het spel eindigt als een speler failliet gaat. Op dat moment telt de automatische betaalautomaat de rijkdom van de spelers op en degene met het hoogste totaal aan contant geld en bezittingen wint het spel!

Monopoly voor Millennials

Monopoly voor Millennials

Aantal spelers: 2-8
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Geld maakt niet altijd gelukkig, maar ervaringen, of ze nu goed zijn – of raar – duren voor altijd. In het spel Monopoly voor Millennials kan jij dit to werkelijkheid maken. In plaats van zoveel mogelijk geld te verzamelen, worden de spelers uitgedaagd om de meeste ervaringen te winnen en zo een rijk en vol leven te leiden.

Lees ook:  Hoe Speel je Jokeren? Speluitleg & Spelregels

Reis rond het bord en ontdek en bezoek toffe plekken om te eten, te winkelen en te ontspannen. Communiceer met andere spelers via Kans en Algemeen Fonds kaarten. En spelers betalen geen huur – net als echte millennials bezoeken ze elkaar vaak en verdienen ze zo meer ervaringspunten.

Dit bordspel is een geweldige manier om een leuke en ontspannen sfeer te creëren op een feestje of een gezellige bijeenkomst.

Monopoly Mega

monopoly mega

Aantal spelers: 2-8
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Monopoly: Mega-Editie is groter en sneller dan het gewone Monopoly. Wat het groter maakt is een groter bord, Treindepots, Wolkenkrabbers, 9 nieuwe eigendommen, en de toevoeging van het 1.000 euro biljet. Het is sneller vanwege een nieuwe snelheidsdobbelsteen en Buskaartjes. Monopoly: De Mega-Editie kan in 1½ uur gespeeld worden met meer plezier dan ooit!

Het gigantische bord heeft 12 extra velden, waaronder 9 nieuwe eigendommen.

Koop alle eigendommen van een set, bouw uw huizen en hotels, en ga dan door met het bouwen van wolkenkrabbers voor een kans om “megahuren” te verdienen. Goed nieuws: u kunt huizen en hotels bouwen als u drie van de vier eigendommen in een set bezit (of twee van de drie in de kleinere sets). U kunt zelfs een Depot bouwen aan een spoorlijn om de huur te verdubbelen. Dus veel nieuws voor mensen die al heel bekend zijn met het origineel!

Monopoly Junior

monopoly junior bordspel voor kinderen

Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd vanaf: 5+

Het wereld beroemde spel, speciaal aangepast voor de kleintjes onder ons. Zo kunnen zij zich alvast goed voorbereiden op een leven lang genieten van dit wereldberoemde spel. In Monopoly Junior leren kinderen op de leukste manier te winnen en natuurlijk veel geld te verdienen!

Lees ook:  Leukste spellen als Carcassonne: 5 goede tips

Net als de kinderen die vanaf 5 jaar dit kunnen spelen zijn ook de speelpionnen nog klein. In de doos tref je 4 ‘junior pionnen’: de originele pionnen voordat ze opgroeide!

Monopoly Valsspelers Editie


Aantal spelers: 2-6
Speelduur: 60-180 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Maak met de valsspelers editie van dit populaire spel een favoriet spel voor spelavonden. Laat je inspireren door die iconische (maar onuitgesproken) Monopoly-momenten waarin de regels worden gebogen, geld wordt geleend en grappige momenten worden toegejuicht.

De bizarre suggesties op het bord, de kaarten en de regels moedigen de spelers aan om hun innerlijke valsspeler tot uitdrukking te brengen en alles te bezitten terwijl ze kopen, verkopen, dromen en plannen.

Doe een dobbelsteenworp, steel enkele biljetten van de bank, en sla zelfs de huur over. Speel succesvol vals om een beloning te krijgen, of wordt ontdekt en onderga de gevolgen!

Monopoly – Reisspel

Monopoly - Reisspel

Aantal spelers: 2-6
Speelduur: 120 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Een zeer kleine reisversie van Monopoly die vaak in de vorm van een rode doos wordt geleverd en zeer vergelijkbaar is met het originele spel.

Een verschil is dat er drie dobbelstenen in zitten. De Kans en Algemeen Fonds kaartjes zijn vervangen door tabellen. Er wordt met drie dobbelstenen gegooid en er wordt naar de tabellen verwezen om het resultaat te vinden.

Ben je een fan van het origineel, alleen heb je geen zin om altijd zo’n grote doos op vakantie mee te spelen? Probeer dan de reiseditie eens. Deze is voor een zacht prijsje te verkrijgen, dus sowieso het proberen waard!

Monopoly – Switch

Aantal spelers: 1-6
Leeftijd vanaf: 3+

Het wereld beroemde spel is nu ook onderweg makkelijk te spelen op de Nintendo Switch! Met compleet nieuwe toevoegingen en uitdagingen.

Speel op 3 verschillende levende borden waarop je alles in real-time ziet veranderen. Ook is het mogelijk om kortere potjes te spelen dankzij de 5 speciale doelen. Doordat deze doelen sneller behaald kunnen worden kan je ook in korte tijd van dit spel genieten, makkelijk voor bijvoorbeeld onderweg!

Lees ook:  10 Leukste Oude & Klassieke Bordspellen van Vroeger

En als je even niemand in de buurt hebt om mee te spelen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om het online te spelen! Zo hoef je je nooit te vervelen met Monopoly Switch.

Monopoly Star Wars

Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 20-60 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Verover het Star Wars sterrenstelsel in deze intergalactische, hyperdrive versie van het snelle vastgoedspel, Monopoly!

Je kunt spelen aan de kant van de rebellen of the empire, en je missie is het veroveren van planeten en het bouwen van thuisbasissen, zodat je het universum kunt overheersen!

Als spelers op je planeten landen, zijn ze je huur verschuldigd – maar dat geldt ook als je op hun planeten landt! Krachtige Force kaarten zullen je lot veranderen, maar er kan maar één winnaar zijn in deze Star Wars editie van Monopoly.

Monopoly Deal

Monopoly Deal

Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

Het snelle, verslavende kaartspel waarbij je geluk het spel kan veranderen! Verzamel 3 complete eigendomssets, maar pas op voor schuldverzamelaars, gedwongen transacties en de gevreesde Deal Breakers, die je fortuin op elk moment kunnen veranderen!

Om Monopoly Deal te spelen trek je elke ronde twee kaarten van de trekstapel. Je kunt tot 3 kaarten per beurt spelen. Je kunt geldkaarten en actiekaarten in je eigen bank stoppen, eigendomskaarten in je collectie en de actiekaarten in het midden van de tafel. Volg de instructies op de actiekaart om zo huur te vragen, schuld te eisen, kaarten te stelen van je tegenstanders of ga langs start!. Gebruik Jokers om je eigendommen aan te vullen.