Reviews

Kingdomino beginopstelling 2

Kingdomino Review – Perfecte balans tussen geluk en tactiek

  • 6 minuten leestijd

Ben jij op zoek naar een toegankelijk spel voor 3 of 4 personen en zich daarnaast uitstekend leent voor twee spelers? Kijk dan niet verder en laat je verrassen door Kingdomino. Een spel waar je geen spijt van gaat krijgen.

Het Verboden Eiland review – Kunnen jullie ontsnappen?

  • 6 minuten leestijd

Het Verboden Eiland is een coöperatief spel, ontworpen door Matt Leacock. Twee tot vier spelers nemen de rol aan van avonturiers die zich door een mysterieus eiland bewegen op zoek naar verloren schatten. Het eiland is niet stabiel en zinkt langzaam weg, dus de spelers moeten de schatten snel vinden en van het eiland zien te krijgen.

7 Wonders Duel Recensie – Een verhaal van 2 steden

  • 8 minuten leestijd

7 Wonders (het origineel) is een uitstekend spel en staat bij veel fanatieke spelers in de top 10 beste spellen aller tijden. Is de 2 speler variant net zo goed? Lees hieronder mijn review van 7 Wonders duel en beslis zelf!

Lost cities het kaartspel voorkant doos

Lost Cities Het Kaartspel recensie – Blijft in de collectie

  • 6 minuten leestijd

Lost Cities het kaartspel is leuk genoeg om 30-60 minuten te vullen, zeker als je graag met z’n tweeën een bord/kaartspel speelt. Het bied genoeg variatie en houdt de geluksfactor beperkt, waardoor het hier tegenwoordig veel gespeeld wordt.

Puerto Rico bordspel

Puerto Rico bordspel review – Een iets andere geschiedenis

  • 6 minuten leestijd

Puerto Rico is een van de best gewaardeerde en best ontvangen spellen die in vele jaren in Duitsland is uitgegeven. Het blijft ongetwijfeld overschaduwd door de kolonisten van Catan en Carcassonne onder het grote publiek, maar onder de hard-core strategie gamers is het tot nu toe ongeëvenaard.

machiavelli karakterkaarten

Machiavelli recensie – Veel diepgang door meta-game!

  • 6 minuten leestijd

Machiavelli is een erg leuk en eenvoudig spel voor groepen van verschillende aantallen spelers (speelt beide goed met veel of weinig spelers). Het spel draait om 8 kaarten met een beschrijving, een vaste spelersvolgorde, enkele gouden fiches, en kaarten om die gouden fiches uit te geven. Maar toch wordt het spel complex zodra spelers elkaar proberen te beïnvloeden en te slim af te zijn.

Patchwork doos voorkant

Patchwork recensie – Het perfecte bordspel voor stelletjes?

  • 6 minuten leestijd

Ik ben altijd opzoek naar spellen die ik samen met mijn vriendin kan spelen. En hoewel wij al veel spellen hebben die je uitsluiten met 2 spelers kan spelen, als ook spellen die met 2 of meer spelers gespeeld kan worden, komt het zelden voor dat we beide het spel heel leuk vinden. Een van de redenen waarom dit bij Patchwork zo is (denk ik) is omdat het spel redelijk gebalanceerd is voor mensen met een verschillende mate van strategisch en tactisch inzicht.