Ga naar de inhoud

Sushi Go Review: Snel en Leuk Kaartspelletje

  • 5 min read
  • door

Sushi Go is een snel kaartspel waarbij de spelers op zoek zijn naar de beste combinatie van sushi gerechten om punten te scoren. Het spel is eenvoudig te leren en duurt maar ongeveer 15 minuten, dus het is perfect voor jongere kinderen of zelfs volwassenen die een snel spelletje willen spelen.

Wat ik erg leuk vind aan dit bordspel is de eenvoud – er zijn geen dobbelstenen of ingewikkelde regels! Als je op zoek bent naar iets leuks en makkelijks om met je familie te spelen, dan zou Sushi Go op je lijstje moeten staan!

Sushi Go: Het begin

Dit spel is oorspronkelijk gemaakt door een Australische blogger met wat hulp van zijn vrienden in Japan, zodat ze van het spel konden genieten terwijl ze in het land waren.

De auteurs creëerden dit spel met een ongedwongen en vlot gevoel dat perfect is voor spelers die van spellen zoals Fluxx of Munchkin houden maar iets luchtigers willen.

Wat zit er in de doos?

Bij de aankoop van Sushi go vind je een spel kaarten en een set instructies voor verschillende spelvarianten.

Op de kaarten staan illustraties met het soort sushi en er staan wat getallen tussen deze afbeeldingen om aan te geven hoeveel stukjes je in één keer kunt spelen. De kaart heeft ook een kleurcode voor de soort: zalm (rood), tonijn (geel), en garnalen (groen).

Zo speel je Sushi Go

Sushi Go is een kaartspel waarbij het de bedoeling is om sushigerechten te maken. Er zijn twee tot vier spelers in dit spel en elke speler heeft vijf kaarten, één hand per keer. Het doel is om zoveel mogelijk punten in de eindtelling van je gerecht te hebben als het jouw beurt is. Bij elke ronde die voorbij gaat, moet je een kaart uit je hand afleggen. Spelers trekken om beurten kaarten totdat ze in totaal vijf kaarten in hun hand hebben en dan is de ronde afgelopen.

Lees ook:  Hoe speel je Vrijdag? Spelregels & Speluitleg

Het spel is afgelopen als alle spelers hun laatste beurt hebben gedaan, wat kan gebeuren als er niet genoeg kaarten zijn om rond te gaan of omdat iemand drie gerechten heeft voltooid. De persoon met de meeste punten wint.

Voor een volledige speluitleg verwijs ik je graag naar onze speluitleg.

Leuk door mix van strategie en geluk

Dit spel heeft precies de juiste hoeveelheid strategie en geluk. Het doel is om je tegenstanders niet meer punten te laten scoren dan jij door sushikaarten (punten) voor jezelf te pakken, terwijl je ook nog eens probeert om alle handen van andere spelers te blokkeren! Ik hou van het hoge tempo en het spannende eindspel wanneer iedereen zijn kaarten begint uit te spelen. Het is altijd een leuke tijd met vrienden, en het duurt ongeveer 20 minuten om te spelen!

Wat ik niet leuk vind aan sushi go is dat het niet erg educatief is over sushi. Het heeft een paar basisfeiten, maar het gaat niet diep in op een bepaalde vissoort of hoe ze worden bereid.

Sushi go kaarten

Ik zou dit spel aanraden voor iedereen die van snelle spellen houdt en zijn vrienden ook verslaafd wil maken!

De afbeeldingen zijn erg leuk en de kaarten zijn gemakkelijk te volgen. Ik heb geen moeite met de regels, ze zijn echt simpel en ongecompliceerd.

Het moeilijkste aan dit spel is dat er geen manier is voor mensen die niet goed zijn in rekenen of kaartspellen om bij te blijven, dus hele jonge kinderen kunnen niet makkelijk mee doen. Maar voor de rest kan iedereen dit spel in ongeveer vijf minuten leren en beginnen te spelen.

Lees ook:  Hoe Speel je Blackjack? Speluitleg & Spelregels

Het is ook erg klein dus makkelijk mee te nemen op reis.

De mindere kanten

Ik denk dat het grootste nadeel is dat het meer geluk dan vaardigheid is. Voor sommige mensen is dit misschien een goede zaak – zolang ze dat maar begrijpen voordat ze spelen! Maar voor anderen, die het gevoel willen hebben dat ze een actieve rol hebben in hun succes of falen, weet ik niet hoe leuk Sushi Go zal zijn.

Het andere nadeel is dat de kaarten een beetje dun zijn, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden verbogen of gescheurd. Hetzelfde geldt voor de gerechten en sojasaus fiches: als je ze te veel verkeerd hanteert tijdens het spelen, zullen ze gaan scheuren. Dit betekent ook dat het moeilijk is voor families met jonge kinderen; kinderen weten misschien niet hoe voorzichtig met de kaartjes om te gaan, en zouden het spel wel eens kapot kunnen maken.

Ik denk dat het grootste nadeel is dat het meer geluk dan vaardigheid is. Voor sommige mensen is dat misschien een goede zaak – zolang ze dat maar begrijpen voordat ze spelen! Maar voor anderen, die het gevoel willen hebben dat ze een actieve rol hebben in hun succes of falen, denk ik niet dat het een echte aanrader is.

Perfect voor liefhebbers

Iedereen die van sushi houdt! Ik weet niet of u ooit eerder verse, heerlijke sushi hebt gegeten, maar het is echt lekker. Als dat zo is en je hebt genoten van de ervaring, dan is dit spel echt iets voor jou.

Lees ook:  Catan Universe Recensie - De Klassieker voor Onderweg

Maar even serieus, als je van snelle kaartspellen met een Japans thema houdt, dan is dit het spel bij uitstek voor jou!