Ga naar de inhoud

Hoe speel je Sushi Go? Speluitleg & Spelregels

 • 4 min read
 • door

Sushi Go speelt zich af in je favoriete sushi restaurant. Dit keer mag je je eigen menu samenstellen! Wie kiest voor de lekkerste combinaties en wint zo het spel?

Sushi Go is een leuk en vlot spel, geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. De Sushi Go spelregels zijn eenvoudig en makkelijk uit te leggen aan nieuwe spelers. Bovendien worden de scores op de kaarten zelf vermeld, zodat niemand zich kan vergissen!

Doel van het spel

Net zoals een professionele sushi chef ga je je eigen menu samenstellen. Elk gerecht of combinatie van gerechten zal je punten opleveren. Wie aan het einde van spel het meest waardevolle menu voor zich heeft liggen, wordt tot winnaar uitgeroepen!

Voorbereiding

Het spel bestaat uit 108 kaarten waarop verschillende sushi gerechten en attributen zijn afgebeeld. Je schudt alle kaarten goed door elkaar en legt deze afgedekt op tafel.

Afhankelijk van het aantal spelers verdeel je de kaarten. Speel je het spel met 2 spelers, krijgen beide spelers 10 kaarten. Voor elke bijkomende speler, wordt er een kaart minder gedeeld. Zo krijgen 3 spelers 9 kaarten, 4 spelers 8 kaarten, enz.

Speluitleg

Het spel bestaat uit drie rondes. In elke ronde kies je een kaart uit je hand die je afgedekt voor je neerlegt. Hebben alle spelers een kaart gekozen, draaien jullie deze gelijktijdig om.

Vervolgens worden de overige handkaarten aan je linkerbuurman doorgegeven. Dit herhaal je tot alle kaarten gespeeld zijn en iedereen een smakelijke combinatie sushigerechten voor zich heeft liggen.

Lees ook:  Hoe speel je Halli Galli? Speluitleg & Spelregels

Er wordt genoteerd hoeveel punten elke combinatie opbrengt en de volgende ronde kan beginnen.

De puntentelling

 • Nigiri kaart
  Nigiri’s zijn erg populair en elke Nigiri zal je dan ook punten opleveren. Je krijgt één punt voor een Ei Nigiri, een Zalm Nigir levert je twee punten op en met een Inktvis Nigiri krijg je zelfs drie extra punten.
 • Wasabi kaart
  Omdat Wasabi het beste smaakt met Nigiri, hoor je deze ook te combineren. Speel je een Wasabi kaart, dan kan je hier een Nigiri kaart bovenop leggen in een latere beurt. Deze Nigiri zal zo drie keer zoveel waard zijn.
 • Maki Roll kaart
  Maki Rolls moet je verzamelen. De speler die aan het einde van elke ronde de meeste Maki Rolls heeft, krijgt zes punten. De tweede in de rij krijgt drie punten toegewezen. Bij gelijkspel krijgen de beide spelers drie punten.
 • Tempura kaart
  Eén enkele Tempura kaart zal je niets opleveren. Voor een set van twee kaarten krijgen je vijf punten. Je mag meerdere sets vormen.
 • Sashimi kaart
  Ook Sashimi kaarten zijn afzonderlijk niets waard. Je hebt minimaal drie kaarten nodig om punten te scoren. Een set van 3 Sashimi’s levert je 10 punten op. Ook hier zijn meerdere sets toegelaten.
 • Dumpling kaart
  Iedereen houdt van Dumplings! Hoe meer Dumpling kaarten je dan ook verzamelt, hoe meer punten je krijgt. De scores staan op de kaart vermeld, met een maximum van 15 punten.
 • Sojasaus kaart
  Sojasaus wordt in dit restaurant in verschillende kleuren geserveerd. Ben jij aan het einde van de ronde diegene met de meeste verschillende kleuren in je bezit, zal dit je 4 punten opleveren.
 • Eetstokjes kaart
  De eetstokjes kaart is een speciale kaart. Heb je deze kaart afgelegd, dan mag je in één van de volgende rondes twee kaarten afleggen. Na het afleggen van de eerste kaart, zal je in dit geval “Sushi go” roepen voor de andere spelers hun kaarten hebben omgedraaid. Lukt dit je, dan zal je de tweede kaart mogen afleggen. Hierna neem je de eetstokjes kaart weer in je handen en geef je deze door.
 • Pudding kaart
  Omdat het toetje pas op het einde van de maaltijd gegeten wordt, moet je ook de pudding kaarten tot aan het einde van het spel bewaren. De speler die de meeste toetjes verzamelt, krijgt zes punten toegewezen. Diegene die over de minste pudding kaarten beschikt, verliest dan weer 6 punten. Bij gelijkspel worden de punten, zowel positief als negatief, onder de verschillende spelers verdeeld.
Lees ook:  Hoe speel je Beverbende? Speluitleg & Spelregels

Leuk en eenvoudig spelletje

Sushi Go is een leuk en eenvoudig spel dat iedereen kan spelen. De kaarten zijn erg mooi ontworpen en duidelijk van elkaar te onderscheiden.

Je kan bovendien een extra dimensie aan het spel geven door de afgelegde kaart niet aan elkaar te tonen. Het spel blijft zo uiterst spannend tot aan het einde! Sushi Go is een ideaal spel om met vrienden en familie te spelen.

Iedereen hoort dit spel dan ook in huis te hebben!