Ga naar de inhoud

De 11 beste Ticket To Ride spellen en uitbreidingen!

  • 10 min read
  • door

Ticket to Ride is het ultieme spel voor mensen die van treinen en bordspellen houden. Wist u echter dat er tientallen versies en uitbreidingen van het spel beschikbaar zijn om te spelen?

Houd er rekening mee dat we hieronder zowel losse spellen als uitbreidingspakketten vermelden. Uiteraard is voor uitbreidingspakketten een volledige versie van het spel nodig om te spelen, dus zorg ervoor dat je dit goed controleert voordat je het spel koopt.

U kunt onze recensie van het origineel hier lezen.

Leukste Ticket to Ride Spellen en uitbreidingen

11. Ticket to Ride – Rails & Sails

ticket to ride rails and sails
Foto door: serkelion

Ticket to Ride Rails & Sails is een nieuwe toevoeging in deze populaire treinavonturen-reeks.

Spelers verzamelen kaarten van verschillende types (treinen en schepen) die hen in staat stellen om spoorweg- en zeeroutes te claimen op een mooi geïllustreerd dubbelzijdig bord, met aan de ene kant de wereldkaart en aan de andere kant de grote meren van Noord-Amerika.

Elegant, eenvoudig en snel te leren, het tilt de serie naar een hoger niveau! Veteranen, maar ook familie en vrienden zullen blij zijn om naar de nieuwe gebieden van het ticket universum te varen.

10. Nederland – uitbreiding

ticket to ride nederland
Foto door: orions

Ticket to Ride Nederland is de vierde in de reeks van Ticket to Ride Map uitbreidingen en speelt zich af in Nederland met honderden kanalen en rivieren en evenzoveel bruggen.

In Ticket to Ride Nederland hebben alle routes een prijs, die spelers moeten betalen met tol-munten. Wanneer de eerste route van een dubbele route wordt geclaimd, wordt de bijbehorende waarde van de to-munt direct aan de bank betaald; maar wanneer het de tweede route is, wordt de waarde betaald aan de speler die de eerste route claimde.

Spelers scoren bonuspunten op basis van de totale waarde van de tol-munten die ze aan het einde van het spel nog bezitten.

Naast de nieuwe kaart bevat Ticket to Ride Nederland 44 Bestemmingskaarten, nieuwe tol-munten en een meertalig spelregelboek. Ontworpen voor 2 tot 5 spelers.

Vereist: Ticket To Ride of Ticket To Ride Europe

9. The Heart of Africa – uitbreiding

ticket to ride heart of africa
Foto door: saksi

Gelegen in de uitgestrekte wildernis van Afrika op het hoogtepunt van de ontdekkingsreizen door onverschrokken ontdekkingsreizigers, zendelingen en avonturiers, richt deze nieuwe enkelzijdige kaart zich op het centrale en zuidelijke hart van het continent.

Lees ook:  De 10 leukste Co-Op spellen - Ideaal voor stelletjes

Deze nieuwe landkaart introduceert 45 nieuwe Terreinkaarten, verdeeld in 3 verschillende Terreintypen.

Elk Terreintype wordt geassocieerd met verschillende route kleuren:

  • Woestijn- en savanne kaarten voor gele oranje en rode routes
  • Jungle/Boskaarten voor groene, blauwe en paarse routes
  • Berg/Kliff kaarten voor zwarte, witte en grijze routes

Spelers kunnen Terreinkaarten trekken, net als Treinkaarten en ze mogen deze gebruiken om de waarde van de routes die ze claimen te verdubbelen. Ontworpen voor 2-5 spelers.

Vereist: Ticket To Ride of Ticket To Ride Europe

8. Ticket to Ride Marklin

ticket to ride marklin

De Märklin uitgave van Ticket to Ride is de derde editie in deze serie van bestsellers. Net als zijn voorgangers is de Märklin uitgave eenvoudig, leuk en verslavend.

Spelers verzamelen treinkaarten die hen in staat stellen om spoorwegen te claimen en hun zo belangrijke Bestemmingskaarten te vervullen door verre steden op een kaart van Duitsland met elkaar te verbinden.

De Märklin editie introduceert ook een nieuw Ticket to Ride spelelement – passagiers die gebruikt worden om waardevolle goederen langs de routes op te halen.

Dit spel is gemaakt in samenwerking met Märklin, de wereldleider op het gebied van modelspoorwegen, en bevat 118 historische treinfoto’s, elk zorgvuldig geselecteerd uit de onovertroffen archieven van Märklin.

Ticket to Ride – Märklin is een compleet, op zichzelf staand spel en vereist geen originele versie. Het is voor 2-5 spelers, en het duurt 30-60 minuten om te spelen.

Met dank aan 123modeltreinen.nl voor het aanraden van deze versie!

7. Asia – uitbreiding

ticket to ride asia
Foto door: saksi

Ticket to Ride Asia is specifiek ontworpen voor maximaal 6 spelers, samen met een partner zal je een team vormen tegen andere groepjes op een tocht van 25.000 km van Kabul naar Beijing, door de steppen van Mongolië en de Gobi Woestijn tot aan de Gele Rivier.

Of, als u de voorkeur geeft aan de rustige momenten van op reis zijn langs de Zijderoute, of het kronkelen door de drukte van Indochina, waag u dan in het Legendarische Azië. Wees in ieder geval voorbereid op een huiveringwekkende rit door de bergpassen van de Himalaya.

Vereist: Ticket To Ride of Ticket To Ride Europe

6.  India & Switzerland – uitbreiding

ticket to ride India & Switzerland
Foto door: dinaddan

Ga op reis door een van de dichtstbevolkte en kleurrijkste landen ter wereld met Ticket to Ride India & Zwitserland in deel 2 van de Ticket to Ride Map Collection.

Het jaar is 1911 en de wereld verandert snel in de Britse Raj. Voltooi je je Grand Tour op tijd, of verlies je aan meer sluwe – of gewoon beter met elkaar verbonden – tegenstanders?

Lees ook:  Leukste Spellen als Cluedo - 5 Spannende Deductie Toppers!

Deze nieuwe plattegrond bevat unieke Grand Tour of India bonussen, punten voor routes met 2 verschillende paden tussen verbonden steden. Dit deel bevat ook Alan R. Moon’s geweldige plattegrond van Zwitserland, speciaal ontworpen voor 2 en 3 spelers.

Ontdek de uitdagende geografie van Zwitserland met zijn groene valleien en bergpassen, evenals de charme van de buurlanden.

Ticket to Ride India & Zwitserland bevat een dubbelzijdige plattegrond van India, ondersteund door Zwitserland, plus Bestemmingskaarten en een boekje met regels voor elke landkaart.

Vereist: Ticket To Ride of Ticket To Ride Europe

5. United Kingdom & Pennsylvania – uitbreiding

Ticket to Ride: Verenigd Koninkrijk & Pennsylvania bevat een dubbelzijdig speelveld.

Aan de ene kant wordt een kaartje van het Verenigd Koninkrijk, waaronder Groot-Brittannië en Ierland, uit de 19de eeuw, getoond aan het begin van de spoorweg revolutie.

Om op deze kaart te spelen is er ook een compleet nieuwe set treinkaarten bijgevoegd. Een uniek kenmerk van dit scenario is de introductie van technologie kaarten waarmee spelers de kwaliteit en geavanceerdheid van hun treinen tijdens het spel kunnen verbeteren, waardoor snellere ritten en langere routes mogelijk worden.

Spelers moeten Locomotief Kaarten gebruiken om de Technology-kaarten te kopen, waardoor ze moeten kiezen tussen technologische ontwikkeling of uitbreiding van hun routenetwerk op de kaart.

Dit scenario ondersteunt 2 tot 4 spelers.

De andere kant van het bord is een kaart van Pennsylvania.

Bij het spelen van dit scenario wordt gebruik gemaakt van een stapel aandelen, die de werkelijke historische spoorwegen vertegenwoordigen die in de regio werden geëxploiteerd.

Wanneer een speler een route op de kaart heeft afgelegd, heeft hij de mogelijkheid om te “investeren” in een bedrijf door gebruik te maken van de aandelen, waarbij elk bedrijf aan het eind van het spel bonuspunten toekent aan ‘eigenaren’.

Dit scenario ondersteunt 2 tot 5 spelers.

Vereist: Ticket To Ride of Ticket To Ride Europe

4. Nordic Countries (alleen Engelstalig)

ticket to ride Nordic Countries

Ticket to Ride Nordic countries neemt je mee op een avontuur door Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden als je naar de grote noordelijke steden van Kopenhagen, Oslo, Helsinki en Stockholm reist.

Bezoek de prachtige fjorden van Noorwegen en het schitterende berglandschap langs spoorweg. Of adem de zoute lucht in van de drukke Zweedse havens aan de Oostzee.

Rij door het Deense platteland waar de Vikingen ooit liepen. Spring op de Finse spoorlijn en reis over de poolcirkel naar het land van de middernachtzon.

Spelers verzamelen kaarten van verschillende soorten treinwagons die hen in staat stellen om treinroutes te claimen en door tunnels en op veerboten te reizen, omdat deze de steden in de Scandinavische landen met elkaar verbinden.

Lees ook:  Hoe speel je Dixit? Speluitleg & Spelregels

Net als bij de vorige versies blijft het spel elegant, is het in 5 minuten te leren en biedt het uren speelplezier voor zowel gezinnen als ervaren gamers.

Ticket to ride Nordic countries is een compleet bordspel speciaal ontworpen voor 2 of 3 spelers en vereist geen andere edities.

3. Ticket To Ride Europe

Maak je klaar voor een nieuw treinavontuur terwijl je door Europa reist met Ticket to Ride – Europe, de nieuwe wereldwijde hit van Days of Wonder.

Van Edinburgh tot Constantinopel en van Lissabon tot Moskou neemt het spel je mee naar de grote steden van het Europa van de vorige eeuwwisseling.

Ticket to Ride – Europe is meer dan alleen een nieuwe kaart, het bevat gloednieuwe gameplay-elementen, waaronder tunnels, veerboten en treinstations.

Bovendien ben je geüpgrade naar eersteklas accommodaties met grotere kaarten, nieuwe stukken van het treinstation en een rijkelijk geïllustreerd speelbord.

Net als het origineel blijft het spel elegant en eenvoudig, is het in drie minuten te leren en spreekt het zowel gezinnen als ervaren gamers aan.

Ticket to Ride – Europa is een compleet, nieuw spel en vereist niet de originele versie. Het is voor 2 tot 5 spelers, en het duurt 30-60 minuten om te spelen.

2. 10th Anniversary Edition

10th Anniversary Edition
Foto door: ProsperoDK

De Ticket to Ride 10-Jarige Jubileumeditie wordt geleverd in een extra grote speldoos met een nieuw ontwerp en afbeeldingen.

Het bevat een gigantische Amerikaanse kaart die 50% groter is dan het origineel. Het gebruikt nog steeds de klassieke Amerikaanse routes, maar met nieuwe illustraties en ontwerp.

Er zijn 5 sets van fijn gebeeldhouwde op maat gemaakte plastic treinen, elk met een ander type treinwagon en een uniek kleurenschema dat doet denken aan speelgoed treinen van vroeger.

Deze zijn ondergebracht in 5 blikken opbergdozen voor treinen, elk met een eigen logo en artwork passend bij de spoorlijn van de trein. Aan de collectie zijn 110 groot formaat treinkaarten en 69 Bestemmingskaarten (de originele Amerikaanse kaartjes op de kaart, PLUS die van de 1910 uitbreiding) en een nieuw meertalig reglementenboek in 12 talen toegevoegd.

Het spel blijft trouw aan de originele klassieke Amerikaanse kaartversie – maar het nieuwe ontwerp, de illustraties, de oversized kaart en vooral de nieuwe aangepaste treinen en blikken opbergdozen – brengen de Ticket to Ride ervaring naar een heel nieuw niveau.

1.  USA 1910 – uitbreiding

USA 1910 - uitbreiding
Foto door: kilgore

Ticket to Ride – USA 1910 is een uitbreiding die je tot ver in het volgende decennium aan het spelen zal houden!

Ongeacht de versie van Ticket to Ride die jij speelt, de Ticket to Ride – USA 1910 uitbreiding zal zelfs de veteranen van Ticket to Ride ertoe dwingen om hun weloverwogen strategieën te heroverwegen, en nieuwe tactieken te ontwikkelen.

Het zal zeker uw familie en vrienden honderden uren plezier brengen om een nieuw Amerika te verkennen.

Vereist: Ticket to Ride