Ga naar de inhoud

Vanavond een date? 6 Bord- en gezelschapsspellen voor een date avond

  • 4 min read
  • door

Daten kan heel leuk zijn, maar vaak toch ook redelijk spannend. Veel mensen kiezen een activiteit om te ondernemen tijdens hun eerste, tweede of derde date om zo niet heel de tijd aan het woord te hoeven zijn. Bord- en gezelschapsspellen kunnen hier een mooi voorbeeld van zijn. Naast dat je je interesses laat zien bieden deze tweepersoonsspellen vaak ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Beste bordspellen voor een date

Tip: probeer ook eens spellen waarbij verwacht wordt dat je samenwerkt. Dit laat zien dat je instaat bent niet alleen aan jezelf te denken.

6. Het Verboden Eiland & De Vergeten Stad

Cijfer: 6.8 & 7.1
Aantal spelers: 2-4 & 2-5
Speelduur: 30 & 45 minuten 
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 1.74 / 5 & 2.04 / 5
Uitgever: Gamewright

Het Verboden Eiland & De Vergeten Stad zijn twee verwante titels die een perfect voorbeeld van goed leren samenwerken zijn. In deze uitdagende spellen race je samen tegen de klok. Het Verboden Eiland is de makkelijkere van de twee, als je er klaar voor bent kan je meer uitdaging zoeken in De Verboden Stad.

5. Castle Panic

Castle Panic
Foto door: njshaw2

Cijfer: 6.7
Aantal spelers: 1-6
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 1.67 / 5
Uitgever: Fireside Games

Castle Panic is een strategiespel waarin je samen met je medespeler speelt om je kasteel te verdedigen tegen een horde bloeddorstige monsters. Aan het einde overleef je het samen of geen van tweeën. Dit biedt je ook de kans om je date eens beter onder de loep te nemen en te beoordelen of hij/zij de kwaliteiten in huis heeft die je zoekt.

Lees ook:  10 Leukste Oude & Klassieke Bordspellen van Vroeger

4. Mastermind

Mastermind
Foto door: Macinbond

Cijfer: 5.5 
Aantal spelers: 2
Speelduur: 20 minuten
Leeftijd vanaf: 8+
Niveau: 1.81 / 5
Uitgever: BIGJIGS

Mastermind is een klassieker die waarschijnlijk bij bijna iedereen wel bekend is. De opbouw van het spel zorgt er voor dat het makkelijk voor beginners is om in te stappen, maar gevorderde spelers ook de kans biedt om hun intelligentie te laten zien. Wie is echt de slimste van jullie twee?

3. Star Trek: Catan

Star Trek: Catan

Cijfer: 7.1
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 75 minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau:  2.37 / 5
Uitgever: 999 Games

Als je je spellen aan het uitzoeken bent voor je date avond is het verstandig ook wat spellen uit te zoeken die wat langer duren, wie weet heeft hij/zij daar wel zin in. Star Trek: Catan is een nerd twist op de klassieker die bij velen bekend is. Het spel biedt je de mogelijkheid volledig je eigen gang te gaan of actief je medespeler te dwarsbomen. Durf jij het aan je date een hak te zetten?

2. Race for the Galaxy

Race for the Galaxy

Cijfer: 7.8
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30-60 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 2.97 / 5
Uitgever: Enigma

Race for the Galaxy is de wat meer gevorderde game op deze lijst. Hoewel het spel niet een coöperatieve spelvorm heeft is het ook niet echt competitief. Zeker een aanrader voor de wat meer gevorderde spelers!

1. Roll For It!

Roll For It!
Foto door: ellogan

Cijfer: 6.2
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd vanaf: 8+
Niveau: 1.06 / 5
Uitgever: Calliope Games

Is de date buiten de deur? Dan is Roll for It! een ideaal spel om makkelijk mee te kunnen nemen in je tas. Het spel is klein en speelt snel, dus geeft je de mogelijkheid om als jullie onderweg ergens moeten wachten een snel potje te kunnen spelen.

Lees ook:  Leukste spellen als Pandemic - Als je van co-op houdt!

Veel tweepersoonsspellen zouden in aanmerking komen voor deze lijst, omdat het uiteindelijk natuurlijk er om draait dat je een leuke activiteit onderneemt met z’n tweeën. Mocht er niks tussen staan voor jou in deze lijst dan raden wij je aan een kijkje te nemen op onze lijst met de 8 leukste spellen voor twee spelers.