8 Beste bordspellen voor 2 personen. Voor een gezellige avond samen

  • 6 minuten leestijd

Of u nu graag in grote of kleine groepen bordspellen speelt, voor elke hoeveelheid spelers zijn er wel leuke bordspellen te vinden. Bordspellen voor 2 personen zijn een grote favoriet voor veel mensen omdat het zo makkelijk is om één andere speler te vinden om samen een leuk spel mee te spelen.

Juist op zoek naar een coöperatief spel om samen te spelen? Lees dan mijn artikel met de leukste coöperatieve bordspellen. Ik weet zeker dat er nieuwe spellen voor je tussen staan!

Leukste bordspellen voor 2 personen

Zelf speel ik vaak met mijn vriendin een snel spel als we bijvoorbeeld op reis (deze spellen neem ik graag mee op reis) zijn of in het weekend samen tijd willen doorbrengen. Om u op weg te helpen bij het kiezen van een leuk spel voor twee personen heb ik hieronder alvast de 8 leukste op een rij gezet.

8. Star Wars: Imperial Assault

Star Wars Imperial Assault bordspel

Foto door: haslo

Cijfer: 7.9
Aantal spelers: 2-5
Speelduur:  60-120 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 3.28 / 5
Uitgever: Enigma

Star Wars: Imperial Assault is een strategisch bordspel met tactische gevechten en missies. De skirmish spelmodus is het leukste voor twee personen omdat jij en een vriend of vriendin dan een strike team vormen waarmee je het tegen elkaar opneemt.

Welke Star Wars fan droomt er nu niet van om samen met een vriend of vrienden samen zich onder te dompelen in deze prachtige wereld vol met historie en spannende verhalen.

7. Arkham Horror: The Card Game

Arkham Horror the card game

Cijfer: 7.9
Aantal spelers: 1-2
Speelduur: 60-120 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 3.17 / 5
Uitgever: Fantasy Flight Inc

In Arkham Horror: The Card Game worden jij en je vriend of vriendin personages in de New England-stad Arkham. Dit strategisch kaartspel is een waar role playing ervaring waarin je de mogelijkheid hebt om samen door een volledige campagne heen te spelen waar je steeds dieper in betrokken raakt. Arkham Horror is alleen te spelen maar het word pas echt leuk als je het samen speelt.

6. Mage Knight Board Game

Mage Knight the Board Game

Foto door: culturemind

Cijfer: 7.9
Aantal spelers: 1-4
Speelduur: 150 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 4.23 / 5
Uitgever: Wizkids

Mage Knight Board Game is een universeel bordspel. Je kunt Mage Knight competitief, coöperatief en zelfs solo spelen, zowel als held of antiheld.

Het leukste aan Mage Knight is dat je met twee personen het spel coöperatief kan spelen tegen het spel zelf! Dit is heel leuk want het spel is niet gemakkelijk, je zult dus heel goed moeten samenspelen om het spel te verslaan!

5. War of the Ring

War of the Ring bordspel

Foto door: fubar awol

Cijfer: 8.0
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 150-180 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 4.02 / 5
Uitgever: 999 Games

In War of the Ring speelt één speler als de Free People (FP), de andere speler bestuurt de Shadow Armies (SA). Welke Tolkien fan droomt er nu niet van om zich onder te dompelen in de wereld van Lord of the Rings en te strijden als één van de twee kanten van dit epische verhaal!

War of the Ring is een heel leuk spel voor twee spelers, omdat je beide een heel andere spelervaring hebt door de totaal andere zijde van het verhaal waar je je in bevindt, en staat daarom ook terecht in deze lijst met beste spellen voor twee personen.

4. The Castles of Burgundy

The_castles_of_burgundy_bordspel

Cijfer: 8.0
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30-90 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 3.03 / 5
Uitgever: Ravensburger

The Castles of Burgundy speelt zich af in de regio Bourgogne van het middeleeuwse Frankrijk. Elke speler neemt de rol aan van een aristocraat, die oorspronkelijk een klein prinsdom bestuurt.

Het spel kan met twee, drie of vier personen  gespeeld worden, maar het leukste is toch altijd om Burgundy gewoon met twee spelers te spelen om te bekijken wie van jullie uiteindelijk het grootste kasteel weet te bemachtigen.

3. 7 Wonders Duel

Cijfer: 8.0
Aantal spelers: 2
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 2.25 / 5
Uitgever: Enigma

In veel opzichten lijkt 7 Wonders Duel op het oorspronkelijke spel 7 Wonders.  Wat er anders is aan 7 Wonders Duel is dat, zoals de titel suggereert, het spel uitsluitend voor twee personen is, waarbij de spelers het uitvechten in een waar duel. Als je een fan van het originele spel bent alleen soms ook een sneller spelletje wilt spelen met alleen je vriend of vriendin dan raad ik je deze leuke twee speler variant ten zeerste aan.

2. Star Wars: Rebellion

Star Wars - Rebellion board game

Cijfer: 8.2
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 180-240 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 3.61 / 5
Uitgever: Enigma

Star Wars: Rebellion staat natuurlijk in de top van bordspellen voor filmliefhebbers, omdat het gaat om het Star Wars-universum! May the Force be with you!

De Galactische Burgeroorlog is op een grootte zoals nooit tevoren. In Star Wars: Rebellion kun je het Galactische rijk of de Rebel Alliance aansturen. Star Wars Rebellion is een leuk spel om met z’n tweeën tegen elkaar te spelen, waarbij ieder aan een kant van de oorlog staat.

1. Twilight Struggle

Twilight Struggle Board Game

Foto door: Thommy8

Cijfer: 8.2 
Aantal spelers: 2

Speelduur: 120-180 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 3.55 / 5
Uitgever: Enigma

Twilight Struggle is in de ogen van een groot deel van de BoardGameGeek fans het leukste spel voor twee personen. Het spel simuleert op een zeer overtuigende manier de vijfenveertigjarige dans van intriges, prestige en incidentele uitbarstingen van oorlogvoering tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten simuleert.

Het spel is uitsluitend te spelen met 2 spelers en één van de beste bordspellen aller tijden. Vanzelfsprekend staat Twilight Struggle dus ook bovenaan de lijst met leukste bordspellen voor twee personen.

Beste bordspellen voor 2 personen pinterest image

Sharing is caring!