Ga naar de inhoud

Leukste Risk versie, de 8 beste speciale edities op een rij

  • 7 min read
  • door

Risk is zonder twijfel het bekendste en meest geliefde bordspel wat met een wereldmap wordt gespeeld. En hoewel het misschien niet het best beoordeelde strategie bordspel is, blijft het een must-own klassieker voor elke familie.

Er is echter geen reden om je te beperken tot het standaard bordspel!

De leukste risk varianten op een rij

Hieronder kijken we naar de 8 leukste Risk bordspel uitgaven, gerangschikt van de beste naar de slechtste, gebaseerd op de beoordelingen van leden van Boardgamegeek.com.

8. Risk Godstorm

risk godstorm
Foto door: MusedFable

Risk Godstorm is een mythologische afstammeling van de klassieke RISK-spellen. Vijf machtige beschavingen: De Grieken, Babyloniërs, Kelten, Noormannen en Egyptenaren – strijden om te zien wiens geloof oppermachtig is. Met dit thema komt Godstorm net in de top 8 beste risk versies.

7. Risk Lord of the Rings

Risk Lord of the Rings
Foto door: vacekrae

Het klassieke wereld veroveren is er ditmaal niet bij, maar de strijd vindt zich nu plaats in Middle-earth. Aangepast aan de gevechten in The Lord of the Rings, bevat het een zeer gedetailleerd Middle-earth kaart getekend door een officiële cartograaf uit de film, en een goudkleurige tinnen replica van The Ring!

Kies ervoor om een goede of kwade kracht te besturen, je legers te verenigen en de strijd aan te gaan met speciaal ontworpen personages, die Elven Archers, Riders of Rohan, Orcs, Dark Riders, Adelaars en Cavetrollen vertegenwoordigen.

Speel volgens de klassieke Risk regels of voeg daar een The Lord of the Rings twists aan toe.

Ontdek oude Sites of Power rond Midden-aarde, maximaliseer je krachten voordat de Fellowship het land verlaat, en gebruik je leider om je te helpen in dit aloude strategiespel.

6. Risk 2210 A.D.

Risk 2210 A.D.
Foto door: Howitzer_120mm

Er woedt oorlog in de wereld. Als leider van een van de strijdende partijen heb je de controle over het lot van je volk. Op en boven de aarde moet je je krachten bundelen, je troepen sturen, de juiste commandanten neerzetten en je vijanden verpletteren.

Lees ook:  Wat is de beste Kolonisten van Catan uitbreiding?

Bouw allianties op als je durft, maar wees ook op je hoede voor degenen die zich je vriend noemt. Besteed uw energie verstandig. Zet de juiste commandanten in met de juiste opdrachten en je krijgt de kracht die je nodig hebt om de wereld te veroveren.

Deze geavanceerde versie van RISK van Avalon Hill bevat meer strategisch spel, waardoor het spelthema 200 jaar in de toekomst plaatsvindt als de landen van de wereld in oorlog zijn. Het spel bevat meer dan 450 militaire stukken, plus vijf sets commandokaarten voor tactische doeleinden.

5. Risk Walking Dead

Risk Walking Dead

De Walking Dead Survival Edition, een gloednieuwe kaart die zich afspeelt in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waar spelers in 32 gebieden strijden om hun leven.

Vechtend om te overleven moeten gamers niet alleen aanvallen van de overlevenden afweren die strijden om kostbare, beperkte middelen, maar ze moeten verdedigen tegen de onverbiddelijke hordes zombies die hen aanvallen.

Zombies, ook bekend als “Walkers” in The Walking Dead, zullen gebieden op de kaart bevolken en zullen aan het begin van elke beurt van de spelers willekeurig blijven spawnen, waardoor het gevaar voor de spelers groter wordt.

Een nieuw deck met “Supply Cards” voegt strategie, plezier en smaak toe aan dit klassieke tafelspel en “Event Cards” die verwijzen naar de gebeurtenissen uit het verhaal van The Walking Dead en die spelers uitdagingen bieden met mogelijke beloningen en strafpunten om nog meer interactie en spanning te creëren.

De tokens, dobbelstenen en kaarten vertegenwoordigen essentiële The Walking Dead figuren die worden gebruikt om strategisch te plannen en de aanvalsplannen uit te voeren en verdediging te bouwen gedurende het spel.

4. Risk Game of Thrones

Risk Game of Thrones

Game of Thrones Risk, gebaseerd op de epische HBO-serie, bevat twee manieren om te spelen, inclusief facties van adellijke huizen die strijden om de controle over Westeros in de periode van The War of the Five Kings, en Daenerys Targaryen’s opkomst naar de macht in Essos.

Lees ook:  Beste Kolonisten van Catan, spin-offs en speciale uitgaven in Nederland

3. Risk Star Wars

Risk Star Wars

Deze Risk: Star Wars editie laat spelers de dramatische laatste momenten van Star Wars: Return of the Jedi nog eens overdoen.

Met gameplay voor 2 of 4 spelers op een speelbord in de vorm van een TIE fighter, kunnen spelers het lot van het Star Wars universum bepalen door middel van 3 parallelle (maar verschillende) gevechten.

Kies om te spelen als de Rebel Alliance of het Galactische Rijk, en gebruik de klassieke Risk dobbelstenen om personages en schepen te besturen. Het doel van het spel is om de Death Star te verdedigen of te vernietigen.

Welke kant zal winnen: het Galactische Rijk of de Rebel Alliance?

In dit spannende spel zijn er 3 gevechten tegelijk gaande: de aanval op de Death Star, de shield assault en de strijd tussen Luke Skywalker en Darth Vader.

De spelers kiezen om te spelen als een Rebel Alliance of een Galactische Empire speler. De missie van de Rebel-speler is om de Death Star te vernietigen, maar eerst moeten ze de schild generator die hem beschermt op Endor vernietigen.

De Rebel-speler moet er echter op letten dat de Emperor en Darth Vader Luke niet verslaan.

De missie van de Empire speler is om alle Rebel schepen te verslaan voordat ze de Death Star vernietigen.

2. Risk Legacy

Risk Legacy
Foto door: binraix

Hoe gaat u uw wereld vormgeven? In Risk Legacy verandert iedere game die je speelt elk toekomstig spelletje.

Een beslissing die je in Game 1 neemt, kan je in Game 10 opnieuw achtervolgen. De risico’s die u neemt in Risk Legacy zijn niet zoals bij elk ander bordspel.

Jij en de andere spelers bepalen hoe jouw wereld zich ontwikkelt: de geschiedenis, de steden, zelfs de facties en hoe ze vechten.

Lees ook:  Leukste spellen als Carcassonne: 5 goede tips

Kaarten en stickers worden gebruikt en zullen ook op gebruikt worden (je verandert permanent onderdelen van het spel bij legacy spellen).

Je vergeet verraad uit het verleden niet – en het spel ook niet. Ontgrendel nieuwe regels en kijk hoe gebeurtenissen zich ontvouwen als je meer games speelt.

Geen twee spellen zullen ooit hetzelfde zijn.

1. Risk Europe

Risk Europe
Foto door: PzVIE

Beheers de kroon, heers over Europa in dit spannende spel van middeleeuwse verovering. Het Risk Europe spel daagt je uit om in de rol van een middeleeuwse koning te stappen om Europa te veroveren.

Het spel bevat 4 afzonderlijke legers en 7 unieke koninkrijken – elk met hun eigen krachten en vaardigheden.

De spelers, die de rol van een middeleeuwse koning op zich namen, gaan over het feodale Europa heersen door kastelen te bouwen, hun onderdanen te belasten, hun territoria uit te breiden en de strijd aan te gaan.

Strategische overwinning in het Risk Europe spel draait om spelers die kaarten kiezen die de acties en richtlijnen voor hun legers bepalen. De eerste speler die 7 van de Gold Crown Cities verovert wint. Vergeet niet dat uiteindelijk slechts 1 koning zal zegevieren!

 En dit brengt ons aan het einde van de lijst met de leukste risk uitgaven aller tijden. Uiteraard kunnen we niet alle edities in deze post behandelen, maar als we echt een in u ogen een onmisbare variant over het hoofd gezien hebben, laat het ons dan weten en voegen we deze alsnog toe!