Ga naar de inhoud

De leukste spellen zoals Weerwolven. 5 tips!

  • 7 min read
  • door

Leuke spellen die vergelijkbaar zijn met Weerwolven

Ongetwijfeld heb je wel eens van het spannende rollenspel Weerwolven gehoord. Weerwolven is een strategisch spel wat voor veel hilarische en spannende momenten zorgt. Bij Weerwolven is het belangrijk om goed te kunnen liegen en je in een andere rol te kunnen wanen. Daarnaast is het van belang om je medespelers zoveel mogelijk in de war te brengen door verwarring en wantrouwen te zaaien. Het spel is voor iedereen te spelen en eenvoudig te begrijpen.

Met Weerwolven beleef je uren spelplezier doormiddel van liegen, bedriegen en het ontmaskeren van je medespelers. Wie is de Weerwolf? En wie zijn de onschuldige burgers? Probeer zoveel mogelijk onschuldige burger doden te voorkomen en de weerwolf zo snel mogelijk op te sporen om zo weer rust en vrede in het dorp te krijgen. Lees hier meer in onze Weerwolven speluitleg.

Het bekende en populaire Weerwolven gezelschapsspel is dé absoluut nummer 1 voor gezellige spelavonden en uren vol spanning. Veel mensen zijn dan ook opzoek naar een gelijk soort spel, vandaar deze lijst aan gelijksoortige spannende rollenspellen die veel overeenkomen met het populaire weerwolf spel.

De spellen zoals weerwolven bevatten een spannend component en zijn te spelen in zowel grote groepen als kleine gezelschappen. Ook speel je deze spellen allemaal in de vorm van een geheime identiteit, waarmee je individueel of in teams, naar een doel streeft. Dus, als je van het spel Weerwolven houdt, bekijk dan snel de volgende vijf spellen en kijk welke spellen net als Weerwolven hartstikke leuk en spannend zijn.

1. Secret Hitler

Secret hitler bordspel
Foto door: VeritasEtLuxus

Een perfect alternatief voor Weerwolven is het spel Secret Hitler. Net als Weervolven, is Secret Hitler een rollenspel dat je met een groep van 5 tot 9 personen kunt spelen. In het spel krijgt iedere speler de rol van de liberalen of van de fascisten en nemen de spelers het tegen elkaar op om er zo snel mogelijk achter te komen wie van de spelers Hitler is. Één speler is in het geheim Hitler en mag dit uiteraard tegen niemand vertellen.

Lees ook:  Beste Kolonisten van Catan, spin-offs en speciale uitgaven in Nederland

Secret Hitler is voor elke speler eenvoudig te begrijpen. Het spel is simpel maar toch diepgaand. Zonder al te veel lastige regels beleef je eenvoudig vele uren aan spelplezier.

Het spel blijft net als bij Weervolven tot de laatste minuut enorm spannend. Het doel bij Secret Hitler is om zo snel mogelijk te achterhalen wie een fascist is en wie een liberaal is, om zo een machtsgreep te voorkomen. Secret Hitler is een perfect alternatief voor het Weerwolven spel en verzorgt net als Weervolven voor eindeloos speelplezier en spanning. Het spel is niet alleen hartstikke grappig, het blijft ook nog eens spannend tot de laatste minuut.

2. Saboteurs

Saboteur bordspel

Saboteurs is een uniek rollenkaartspel, waarbij je niet weet welke identiteit je medespeler heeft. Net als bij Weerwolven krijgt elke speler een rollenkaart. Bij Saboteurs kun je de rol van een saboteur krijgen of een schatgravende dwerg zijn.

Bij Saboteurs houdt iedereen zijn identiteit geheim het gehele spel lang, en moet spelers zichzelf door het spel weten zien te liegen en bluffen. Doormiddel van gangen, gereedschap of sabotagemogelijkheden kunnen schatgravers uiteindelijk de schat te vinden, tenzij de saboteurs dit natuurlijk weten te voorkomen. Het spel zit vol met spannende ontdekkingen en grappige momenten.

Het spel is ideaal voor groepen van 2 tot 12 spelers en is een echt strategisch denkspel. Probeer zo snel mogelijk het raadsel op te lossen en je medespelers te ontmantelen en win het spel. Het spel is zeer vergelijkbaar met weerwolven en heeft daarnaast verschillende uitbreidingsset, voor eindeloos variatie en speelplezier.

Lees ook:  Leukste spellen om cadeau te geven

3. Coup

Coup
Coup speelkaarten en fiches

Ga helemaal op in de wereld van The Resistance en beleef uren aan spelplezier. Dit spannende bordspel lijkt op weerwolven en draait net als bij Weerwolven volledig om bluffen, gokken, bedriegen en het ontrafelen van de identiteit van je medespelers. In het spel speel je een familierol in een corrupte Italiaanse stad, waarbij je andere families moet vernietigen.

Het doel van het spel is om concurrentie zo snel mogelijk uit te schakelen en zo het spel te winnen. Zorg zo snel mogelijk van het ontrafelen van alle identiteiten van je medespelers en win het spel.

Het spel is voor 2 tot 6 personen en is eenvoudig te begrijpen voor alle leeftijden. Met simpele regels en slechts een aantal kaarten beleef je uren spelplezier aan dit spannende spel. Speel verschillende rondes en daag je vrienden keer op keer weer uit.

Voor nog meer variatie bestaat er ook The Resistance Avalon. Hierin speel je als Koning Arthur en zijn ridders, heel leuk voor jonge spelers die helemaal gek van deze periode uit de geschiedenis zijn. Het spel is te combineren met het standaard The Resistance spel, of als stand-alone versie te spelen!

4. Codenames

Codenames
Codenames gezelschaps- & rollenspel

Codenames is een leuk alternatief voor het populaire Weerwolven spel. In het spel spelen twee teams als geheime diensten tegen elkaar om de identiteit van spionnen te ontrafelen. Beide teams strijden om zo snel mogelijk contact te maken met de spionnen om zo als eerste de identiteit te ontrafelen. Net als bij Weerwolven speel je in teams en werk je samen door elkaar hints te geven.

Lees ook:  10 Beste bordspellen voor 4 spelers

Het spel is net als Weervolven een strategisch spel en te spelen in groepen van 2 tot 8 personen. Zonder latige regels zorgt het spel voor uren aan speelplezier. Codenames is een partygame dat tot de laatste minuut voor spanning zorgt. Het spel is voor iedereen te begrijpen en heeft simpele regels.

Voor zowel de fanatieke spellenspeler, als beginnende spelers of mensen die niet vaak spelletjes spelen, is het spel uitermate geschikt. Het spel is beschikbaar in verschillende varianties en biedt daarnaast uitbreidingsmogelijkheden.

5. Vlotte Geesten

Het gezeldschapsspel Vlotte Geesten is net als Weerwolven hartstikke spannend en zenuwslopend. In het spel speelt zich af in een spookhuis, waarin van allerlei vreemde dingen gebeuren. Het spel begint met verschillende voorwerpen die in een kring op tafel staan. Elke speler draait om de beurt de bovenste kaart op, waarop vervolgens elke speler zo snel mogelijk het voorwerp van de tafel probeert te grijpen.

Voor Vlotte Geesten moet je razendsnel kunnen beslissen. Grijp je het voorwerp of roep je het voorwerp? Wie uiteindelijk de meeste kaarten heeft, wint het spel. Vlotte Geesten zorgt voor uren aan zenuwslopend spelplezier en werkt erg aanstekelijk.

Net als bij Weerwolven kun je het spel met ongeveer 2 tot 8 personen spelen. Ideaal voor feestjes en spelavonden. Het spel is eenvoudig door iedereen te begrijpen en is zelfs leuk voor mensen die niet van spelletjes houden.