Ga naar de inhoud

Wat zijn denkspellen? En welke zijn het leukst om te spelen?

  • 1 min read
  • door

Als je het in Nederland over denkspellen hebt wordt vaak al snel aan ‘Denksport’ gedacht. Echter is het genre veel breder dan enkel denksport. Wel zijn er veel denkspellen die in competitie verband gespeeld worden zoals Bridge, Dammen, Schaken en Go. Echter zijn er ook denkspellen die je tijdens een gezellig spelletjes avond thuis kan spelen of alleen kan spelen om je geheugen te trainen. Twee veel voorkomende vormen van denk spellen zijn geheugenspellen en puzzelspellen.

Voor wie zijn denkspellen bedoeld?

Denkspellen worden veel gespeeld door mensen die er van houden analytisch te denken en een complex probleem niet uit de weg gaan. Echter zijn er ook veel meer toegankelijke denkspellen ontwikkeld om in gezelschap-verband te spelen, of speciaal voor kinderen.

Wat zijn veel gespeelde denk spellen?

Of je nu opzoek bent naar een spel waarbij goed nadenken een vereiste is, of dat je gewoon je spelletjes repertoire wat wilt uitbreiden, tegenwoordig is voor iedereen wel een spel in deze categorie te vinden. Hieronder hebben wij alvast enkele van de meest gespeelde denkspellen in Nederland op een rij gezet.

  1. Rummikub
  2. Escape Room The Game
  3. Scrabble
  4. Sequence
  5. Trivial Pursuit
  6. Qwirkle
  7. Triominos