Meteen naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels met Extra Grote (XL) Stukjes – Leuk voor beginners en ouderen!

  • 5 min read

Puzzelen is ongekend populair. Vooral in de wintermaanden worden er in de huiskamers veel uurtjes aan besteed. Twijfel jij of puzzelen iets voor jou is? Begin dan gewoon eens met een puzzel van grote stukjes. Zo maak je op een leuke manier kennis met deze heerlijke bezigheid.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

Leukste Puzzels met XL stukjes

Voor een beginnend puzzelaar zijn de volgende puzzels een goede keuze:

10. Summer fete

Summer Fete Puzzel 500 Stukjes XL

De zomer is begonnen. Op deze puzzel van House of Puzzles is dat duidelijk te zien. Op het open veld is het een drukte van jewelste. Van bloemen tot lekkernijen en van boogschieten tot spelletjes. Deze XL puzzel is erg kleurrijk. Vanaf de leeftijd van 10 jaar te maken.

9. Fresh lobster

Wat een geweldige uitstraling heeft deze ronde puzzel van Sunsout. Niet alleen vanwege de vorm, maar ook door de prachtige kleurstelling op de puzzel. Verse kreeft verkrijgbaar in de baai. De vissersboot is onderweg. Een vuurtoren en een molen maken deze puzzel tot een waar schouwspel. Uren puzzelplezier gegarandeerd met deze XL puzzel. Vanaf de leeftijd van 12 jaar te maken.

8. The old sweet shop

The Old Sweet Shop Puzzel

Wat een heerlijkheid staat er op deze XL puzzel van Gibson afgebeeld. Een snoepwinkel met ontelbaar veel potten snoep en tafels voor lekkernijen. De kinderen kijken hun ogen uit. De winkel is versierd met een vlaggetjesslinger en ballonnen, wat de vreugde alleen maar vergroot. Veel kleur op deze puzzel, dus dat wordt genieten. Vanaf de leeftijd van 8 jaar te maken.

Lees ook:  Top 10 Leukste Ravensburger Puzzels - Zo veel keuze!

7. Herding the flock

Herding the Flock Puzzel 500 XL stukjes

Het merk House of Puzzles heeft met deze puzzel op een mooie manier het einde van de herfst en het begin van de winter gecombineerd. Het bruine blad aan de boom en de sneeuw vormen een mooi contrast. De herder heeft zijn schaapjes goed onder controle. Een idyllisch dorpje wordt weergegeven op deze XL puzzel. Vanaf de leeftijd van 12 jaar te maken.

6. Gengenbach

XL-legpuzzel Gengenbach

Ben jij een fan van uitdagende puzzelstukjes, dan is dit een puzzel voor jou. Op deze XL puzzel van Ravensburger worden huizen getoond in Gengenbach. Dit dorp is gelegen in Schwarzwald in Duitsland. Dat is duidelijk herkenbaar op de afbeelding. Drie huizen met veel architectuur en een kerk op de achtergrond maken deze puzzel tot een leuke uitdaging. Vanaf de leeftijd van 12 jaar te maken.

5. Morning delivery

Morning Delivery

De dag beginnen met een bezoekje van de melkboer. Op deze puzzel van het merk Gibsons is iedereen al vroeg uit de veren. De eenden zijn het gewend want ze steken in alle rust de dorpsstraat over. Een klein meisje voert de eendjes brood. Het gaat hier duidelijk om een dorp dat in oude stijl gebouwd is. Prachtige huizen omringd door bomen, maken deze XL puzzel echt een plaatje om te maken. Vanaf de leeftijd van 12 jaar te maken.

4. A welcome visit

Legpuzzel - 500 XL stukjes

Idyllischer dan dit kan bijna niet. Op deze XL puzzel van House of Puzzles zie je een lieflijk huisje tegen een bergwand aangelegen. De visite wordt al opgewacht door het gezin dat er woont. De honden heten de gast al kwispelend welkom. Een omgeving die zich kenmerkt door bomen, een meer met deels bevroren water en een heerlijke laag sneeuw, maken deze puzzel tot een ware belevenis. Vanaf de leeftijd van 9 jaar te maken.

Lees ook:  Hoe speel je Nmbr 9? Speluitleg & Spelregels

3. Tombola in het dorp

Tombola in het dorp

Deze puzzel, van het kwalitatief hoogstaande merk Gibson, valt op door de vrolijkheid. Die spat er namelijk van af. Er is goed versierd om een feestelijk uitstraling te bereiken. Van een kraam met lekkernijen tot een kraampje waar knuffels en tasjes worden verkocht, het is een gezellige boel. Puzzelplezier verzekerd met deze XL puzzel van 500 stukjes. Vanaf de leeftijd van 9 jaar te maken.

2. Dochter van de kleermaakster

De dochter van de kleermaakster

Op deze puzzel staat een naai-atelier afgebeeld. De prachtig volle jurken in vrolijke kleuren, geven deze puzzel een gezellige uitstraling. De vele planken met stoffen en openstaande glas-in-lood deuren geven het geheel een luchtig karakter. Hier wordt hard gewerkt om de vele jurken tijdig af te krijgen. Afgebeeld op 500 leuke puzzelstukjes. Vanaf de leeftijd van 9 jaar te maken.

1. Neuschwanstein

XL-legpuzzel Neuschwanstein met 500 extra grote puzzelstukken

Het slot in Beieren, genaamd Neuschwanstein staat op deze puzzel afgebeeld. Gelegen op een mooie hoogte, waardoor je puzzelstukjes in de vorm van bergen en bomen tegenkomt. Een blauwe lucht, afgewisseld met een mooi wolkendek maken deze puzzel erg bijzonder. Vanaf de leeftijd van 9 jaar te maken.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid