Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Ravensburger Puzzels – Zo veel keuze!

  • 6 min read
  • door

Ben je als beginnend puzzelaar, op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is onze selectie van 10 Ravensburger puzzels beslist iets voor jou. Heel leuk om te doen, ook als je nog nooit gepuzzeld hebt.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige extra grote puzzelmat!

Leukste Ravensburger puzzels

Kies een afbeelding en ontdek nu zelf hoe leuk puzzelen is.

10. Fleroux New York

Ravensburger puzzel Fleroux New York

Breng de avond door op Time Square in New York. Bemachtig al puzzelend een kaartje voor een van de beroemde musicals, die hier in de theaters worden opgevoerd.

Jij, als beginnend puzzelaar, zit al puzzelend op de eerste rij in het Palace Theatre, waar de Nederlandse musical ‘A Dutchman in New York’ wordt opgevoerd. Bob en Nancy, hoofrolspelers in Fleroux’ puzzels, zijn er ook. 1.000 stukjes puzzelplezier voor jou.

9. Cottage-at-bredon-hill

Cottage At Bredon Hill

Een Engelse cottage met een romantische tuin vol bloemen en een uitnodigend zitje. Als je daar van houdt, is deze puzzel echt iets voor jou. Een puzzel van maar liefst 1.500 stukjes, waar je heerlijk bij weg kunt dromen.

Voor de beginnende puzzelaar is dit vele uurtjes genieten. En dan het allerlaatste stukje, je puzzel is klaar. Klaar om ingelijst te worden, maar ‘m nogmaals maken kan natuurlijk ook.

Lees ook:  Ongeschreven bordspel regels voor een spelletjes avond

8. Wereldkaart 1594

Ravensburger puzzel Wereldkaart 1594

Als je van geschiedenis houdt, is deze legpuzzel echt iets voor jou. Een oude wereldkaart met daar omheen afbeeldingen van historische figuren en Latijnse tekst. 1.500 stukjes maar liefst.

Voor de beginnende puzzelaar met lef, die wel van een uitdaging houdt. Stukje voor stukje verschijnt langzaam de afbeelding. Als de puzzel klaar is kan ie ingelijst en opgehangen worden.

7. Leven onderwater

rabensburger puzzel leven onder water

Neem een kijkje onder water en ontdek welke dieren daar zoal leven. Voor beginnende puzzelaars die van het onderwaterleven houden is dit een geweldige uitdaging. 3.000 puzzelstukjes maar liefst. Al puzzelend maak je een prachtige reis onder de zeespiegel.

Deze legpuzzel is goed voor vele uurtjes puzzelplezier. De puzzel is 80 cm x 121 cm, kan ingelijst worden en is daarna een lust voor het oog aan de wand.

6. Disney groepsfoto panorama

ravensburger puzzel disney groepsfoto

Alle bekende Disney figuren staan op deze groepsfoto in puzzeluitvoering. Bambi, Micky Mouse, Sneeuwwitje, Aladdin en nog veel meer Disneyfavorieten. De puzzel bestaat uit 1.000 stukjes en is geschikt voor beginnende puzzelaars, vanaf 14 jaar.

De puzzel heeft een formaat van 93 cm x 38 cm en is daardoor heel eenvoudig in te lijsten als de puzzel klaar is.

5. Fleoux Amsterdam

fleroux amsterdam

Levendig Amsterdam, deze feestelijke puzzel speelt zich af op de hoek van de Brouwersgracht en de Prinsengracht. 1.000 stukjes puzzelplezier, waarin je je even op de Vrijmarkt waant tussen de menigte.

Er gebeurt van alles. Bij elk stukje dat je legt, ontdek je iets nieuws. Voor zowel beginnende- als ervaren puzzelaars veel uurtjes puzzelplezier. De puzzel heeft een standaard formaat en kan eenvoudig ingelijst en opgehangen worden.

Lees ook:  Lost Cities Het Kaartspel recensie - Blijft in de collectie

4. Disney The lion king

Ravensburger puzzel Disney The Lion King

Was The lion king vroeger ook jouw favoriete film? Deze prachtige puzzel van de wereldwijd bekende film is een collector’s item. Een unieke puzzel, geschikt voor jou als beginnend puzzelaar.

1.000 puzzelstukjes vormen te samen de Leeuwenkoning en alle andere dieren die in de film voorkomen. Als de puzzel klaar is kun je ‘m eenvoudig inlijsten en ophangen.

3. Opa’s schuurtje

ravensburger puzzel opa's schuurtje

Als je voor het eerst een legpuzzel gaat maken, kun je het beste met een duidelijke afbeelding beginnen. Opa’s schuurtje is daar heel geschikt voor. Deze legpuzzel bestaat uit 1.000 stukjes, die ook voor beginnende puzzelaars prima te leggen is.

Stukje voor stukje groeit de puzzel tot je uiteindelijk het laatste stukje kunt leggen. Hoe leuk is het om jouw puzzel daarna in te lijsten en op te hangen.

2. De Nachtwacht

Ravensburger puzzel De Nachtwacht

De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt is niet alleen in het Rijksmuseum te bewonderen maar binnenkort ook bij jou aan de wand. Want deze puzzel kun je als ie af is inlijsten en ophangen.

Maar eerst veel plezierige uurtjes aan de slag met 1.500 verschillende puzzelstukjes. Dit beroemde schilderij als legpuzzel is heel geschikt voor beginnende puzzelaars, vanaf 14 jaar.

1. Het strandhuis

Ravensburger puzzel het strandhuis

Deze zomerse legpuzzel heeft een duidelijke afbeelding met veel verschillende kleurvlakken, waardoor de puzzel ook voor jou als beginner heel goed te leggen is. Hij bestaat uit 1.000 stukjes puzzelplezier met uiteindelijk een zonnige afbeelding als resultaat.

Je waant je tijdens het puzzelen weer even terug op het strand. Deze puzzel is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen, die een zomerse uitdaging aan durven te gaan. Vele uurtjes puzzelplezier!

Lees ook:  Sushi Go Review: Snel en Leuk Kaartspelletje

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.