Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Jan van Haasteren Puzzels – Uren Puzzelplezier en Gelach!

  • 6 min read
  • door

Voor welke puzzel je ook kiest, met een puzzel van Jan van Haasteren, ben je verzekerd van vele uurtjes puzzelplezier. De vaste karakters die in elke puzzel terugkomen, maken het leggen van deze puzzel tot een leuke uitdaging.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

Leukste Jan van Haasteren puzzels

Kijk snel hieronder met welke 10 puzzels je zeker een goede koop doet!

10. Het cruiseschip

Jan van Haasteren Cruiseschip puzzel

Het schip is als het ware doormidden gesneden, waardoor goed te zien is wat in elke kamer gebeurt. Van de voorraadkamer tot een kamer waar een zeemeermin op een bed zit, Jan van Haasteren heeft hier wederom flink werk van gemaakt. De machinekamer zal nog een ware uitdaging blijken bij het puzzelen. Het Cruiseschip is een puzzel van 1000 stukjes. Geschikt vanaf de leeftijd van 12 jaar.

9 Formule 1 – De start

Jan van Haasteren Formule 1 De Start puzzel

Waar het fout is gegaan is niet bekend, maar de auto’s zijn duidelijk met elkaar in botsing gekomen. Gevalletje schade waar de toeschouwers met verwondering naar kijken, echt een gezellige chaos. De Formule 1 – De Start puzzel telt 2000 stukjes. Geschikt vanaf de leeftijd van 12 jaar.

8. De oase

Jan van Haasteren De Oase Puzzel 1500 stukjes

Het vakantiegevoel ten top is wat je ervaart als je De Oase maakt. De palmbomen en pinguïns zorgen weliswaar voor een contrast, maar dat is in deze puzzel juist heerlijk. De kamelen rusten uit van een lange tocht. De aasgieren denken echter dat de kamelen aan het eind van hun latijn zijn, want zij zitten al in de boom te wachten op een lekker hapje. Met 1500 puzzelstukjes geschikt vanaf 13 jaar.

Lees ook:  Hoe speel je Pandemic? Speluitleg & Spelregels

7. De winterspelen

Jan van Haasteren De Winterspelen puzzel

De winter leent zich uitstekend voor het onderbinden van de schaatsen en een ritje op de slee. Dat niet iedereen hier even bedreven in is, zorgt voor een hilarisch geheel. Er wordt een score bijgehouden, wat de deelnemers aan de winterspelen alleen maar meer zal motiveren om te winnen. Een fotograaf is ter plaatse om het geheel vast te leggen. De winterspelen geeft maar liefst 1000 stukjes puzzelplezier. Te maken vanaf een leeftijd van 13 jaar.

6. Wild water raften

Jan van Haasteren Wild Water Raften puzzel

De natuur laat zich flink gelden hier. Het water is zo woest, dat het voor de rafters en kanovaarders ontzettend lastig is om geen nat pak te halen. Het feit, dat er een aap aast op de vele waterliefhebbers werkt ook niet echt mee. Zelfs de onderzeeboot komt boven water om het geheel te bekijken. Vrolijke kleuren en verbaasde mensen maken deze puzzel tot een enorm schouwspel. Deze puzzel is verkrijgbaar in 1500 en 3000 stukjes. Vanaf een leeftijd van 12 jaar te maken.

5. Kamperen in het bos

Gezelligheid kent geen tijd. Dat is absoluut van toepassing op deze puzzel. Kamperen brengt de creativiteit in mensen duidelijk naar boven. Van indianentent en iglo tot een tent voor het vissen, iedereen komt aan bod hier. De politie komt kijken of het allemaal naar behoren verloopt. Deze puzzel bestaat uit 1000 stukjes en is te maken vanaf 12 jaar.

4. De sluizen

Jan van Haasteren De Sluizen Puzzel 2000 Stukjes

Chaos alom op deze puzzel genaamd ‘De Sluizen’. Er staan zoveel kleurrijke schepen dat het niet meer duidelijk is, welk schip als eerste de sluizen mag passeren. Gelukkig staat er een ijscokraam op de kade waardoor het wachten beloond kan worden met een verfrissing. Dat men geniet van het mooie weer is wel duidelijk. Er is zelfs iemand te water, maar of dat slim is met de haaienvin in aantocht. Deze puzzel bestaat uit maar liefst 2000 stukjes en kan gemaakt worden vanaf 13 jaar.

Lees ook:  Hoe speel je The Game? Speluitleg & Spelregels

3. Dagje naar het museum

Jan van Haasteren Een dagje naar het Museum

Deze twee puzzels van 1000 stukjes elk zijn geweldig. Op de ene puzzel zal je het geraamte van een dinosaurus bij elkaar moeten zien te vinden en een grote hoeveelheid bezoekers in elkaar moeten zetten. Op de andere puzzel maak jij de nachtwacht en zie je een grote groep schilders, die probeert op hetzelfde niveau te komen als Rembrandt van Rijn. Bij deze dubbele puzzel krijg jij bovendien een gratis een fotolijstje en poster. Geschikt vanaf 12 jaar.

2. De Speelgoedwinkel

Jan van Haasteren De Speelgoedwinkel puzzel

Eén en al pret in de speelgoedwinkel. Van de glijbaan afglijden en daarna tafelvoetbal spelen maakt het geheel tot een vrolijke invulling. De befaamde inktvis is op deze puzzel prominent aanwezig. Voor de hondenbot zal je iets beter moeten zoeken. Deze puzzel van 1000 stukjes is geschikt voor de jeugd van 12 jaar en ouder.

1. Het NK Puzzelen

Jan van Haasteren NK Puzzelen puzzel

Als je dan toch aan het puzzelen slaat, dan is deze puzzel van het NK puzzelen wel erg toepasselijk. Een grote zaal met allemaal tafels waar de echte puzzelfanaten proberen de overwinning in de wacht te slepen. Van een padvindersgroep tot bouwvakkers. Geschikt voor puzzelaars vanaf 12 jaar.

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.