Meteen naar de inhoud

Thema

Zoek ook op basis van: aantal spelers, budget, leeftijd, niveau, speelduur, uitbreidingen

Raptor bordspel

De beste thematische bordspellen – ongelofelijk echt!

  • 6 min read

Je volledig onderdompelen in een andere wereld. Iedereen doet het graag. De één doet dit met fantasieboeken, de ander met computerspellen of bordspellen. Hoe dan ook, waar deze mensen naar op zoek zijn is een volledige immersive wereld waarin jij jezelf kan onderdompelen en echt onderdeel kan uitmaken van het verhaal.

galaxy trucker

Beste space en ruimtevaart bordspellen – Ready for take-off?

  • 6 min read

Ruimtevaart spellen zijn er te over. Velen zijn ook erg goed, dus het was niet makkelijk de vijf beste op een rij te zetten. Er is niet alleen gelet op hoe goed een spel is, maar ook zeker naar hoe goed deze in het thema past. Niet onbelangrijk natuurlijk!

Battles of Westeros beste wargame

Leukste Wargames voor beginners (maar ook gevorderde!)

  • 8 min read

Voor nieuwkomers kan het wargame genre wat intimiderend zijn. Wargames kunnen ongelooflijk complex zijn in hun omvang en kunnen vele uren in beslag nemen om te spelen. Combineer dat met het feit dat ze van nature de confrontatie aangaan en het kan zorgen voor een intimiderende ervaring voor nieuwe spelers. Dit kan met name gelden voor Euro Gamers die gewend zijn aan zowel coöperatieve als overwinningspuntenspellen die weinig tot geen direct conflict hebben.

Legendary A Marvel Deck Building Game

Leukste Deck Building bordspellen voor liefhebbers en beginners

  • 7 min read

In 2008 bracht spelontwerper Donald X. Vaccarino een kaartspel uit genaamd Dominion. Deze doos met 500 kaarten introduceerde gamers wereldwijd in de “deck building ” mechaniek, en het is terecht om te zeggen dat de wereld er dol op was. Dominion won verschillende prijzen, waaronder de begeerde Spiel des Jahres in 2009. Er zijn sindsdien veel nieuwe spellen uitgekomen om hun kans te wagen in het deck bouw genre. Maar welk spel is het beste?

10th Anniversary Edition

De 11 beste Ticket To Ride spellen en uitbreidingen!

  • 10 min read

Ticket to Ride is het ultieme spel voor mensen die van treinen en bordspellen houden. Wist u echter dat er tientallen versies en uitbreidingen van het spel beschikbaar zijn om te spelen?

XCOM

Leukste bordspellen voor echte gamers

  • 6 min read

Eén van de meeste leuke sociale bezigheden is natuurlijk het spelen van bordspellen met vrienden en familieleden, maar niemand heeft gezegd dat je dit niet mag combineren met een onderwerp wat jou erg lief is, namelijk gamen!

Ticket to Ride Europe 2

Wat is het verschil tussen Ticket to Ride USA en Europa?

  • 7 min read

Het is bijna een soort drieluik als mensen spreken over toegankelijke spellen: Carcassonne, Kolonisten van Catan, en Ticket to Ride. Ticket to Ride: Europa voegt een aantal nieuwe gameplay elementen toe om het originele Ticket to Ride spel verder uit te bouwen. Biedt het genoeg verandering om een aankoop te rechtvaardigen? 

Ghostbusters

10 Leukste bordspellen gebaseerd op tv-series en films

  • 10 min read

Wat is er mooier dan de mogelijkheid om je twee favoriete bezigheden te combineren? Voor mij betekent dat bordspellen spelen in thema’s bekend uit mijn favoriete films en series. Daarom heb ik deze lijst samengesteld met de 10 beste bordspellen gebaseerd op tv-series en films!

Betrayal at the House on the Hill

10 Beste griezel en horror spellen voor halloween

  • 9 min read

Iedereen houdt wel van een beetje griezel en horror op zijn tijd. Zeker als halloween eraan zit te komen krijgt menig persoon zin in een lekker avondje griezelen. Om u alvast op weg te helpen hebben wij 11 hele leuke griezel en horror bordspellen op een rij gezet voor u.

Smash Up

Brains… 9 Bord- en kaartspellen voor echte ZOMBIE fans

  • 7 min read

Zombies komen in veel verschillende soorten en maten. Niet alleen in films en series zie je ze veel terugkomen maar gelukkig ook in bordspellen. Ben jij een echte zombie fan dan is deze lijst met 9 zombie bord- en kaartspellen echt voor jou!