Ga naar de inhoud

Niveau

Zoek ook op basis van: aantal spelers, budget, leeftijd, speelduur, thema, uitbreidingen

Beste bordspellen voor kinderen van 6 tot 12 jaar (en waarom!)

  • 12 min read

Geschikte bordspellen kiezen voor een specifieke leeftijd kan soms moeilijk zijn. Wanneer een kind precies klaar is voor een bepaald spel is vaak lastig te zeggen, sommige kinderen gaan nu eenmaal wat sneller in hun ontwikkeling dan anderen. Om u toch op weg te helpen bij het kiezen van het juiste spel voor een kind hebben wij hier voor de leeftijden 6 tot 12 jaar oud een drietal opties weergegeven waaruit u zelf de beste kunt kiezen.

Photosynthesis

Leukste familie bordspellen, om met het hele gezin te spelen

  • 8 min read

Bent u op zoek naar een grappig familiespel voor u en uw dierbaren? In deze post laat ik u kennismaken met de beste. Ze moeten thematisch, vermakelijk en leuk zijn. Ik garandeer stoffige klassiekers als “monopoly” of “risk” vindt u niet op deze lijst.

Splendor

Beste bordspellen voor volwassenen (die ze wél graag spelen!)

  • 10 min read

Bordspellen zijn voor iedereen en komen in verschillende vormen, maten en niveaus. Daarom hebben we een selectie voor nieuwe gamers, meer gevorderde spelers of volwassenen die op zoek zijn naar gezelschapsspellen voor grotere groepen gemaakt. Deze lijst met leukste bordspellen voor volwassenen is een startpunt om spellen te vinden die leuk, interactief en uitdagend zijn.

Dixit

Wat zijn de beste bordspellen voor beginners?

  • 13 min read

Als je ooit geprobeerd hebt vrienden of vriendinnen te introduceren in de prachtige wereld van bord en gezelschapsspellen maar zij bij het horen van andere spellen als Ticket to Ride, Kolonisten van Catan of Carcassonne al afhaken, hebben wij hier een aantal spellen voor je op een rij gezet waarvoor zij misschien wel warmlopen.