Meteen naar de inhoud

Wat zijn Party Games? En welke zijn het leukst om te spelen?

 • 2 min read
Codenemas duet

Party games, of in Nederland ook wel party spellen of gezelschapsspellen genoemd, zijn spellen waarbij vaak het hoofddoel sociale interactie is. Overigens dient de opmerking gemaakt te worden dan gezelschapsspellen niet per definitie party games zijn, de categorie gezelschapsspel is veel breder, maar omdat party spel in het Nederlands gewoon niet zo lekker klinkt, hoor je de term toch vaak in deze context gebruikt worden.

Voor wie zijn party games bedoeld?

Party games hebben een aantal unieke kenmerken die je niet of nauwelijks bij andere genres ziet. Over het algemeen zijn de regels erg simpel, wat het makkelijk maakt voor iemand die het spel nog nooit gespeeld heeft om toch mee te kunnen spelen. Daarnaast zijn dit soort spellen vaak bedoeld voor grote groepen. Hierbij kan je denken aan alles van 5 tot soms meer dan 50 spelers. Als laatste duren de spellen vaak niet heel lang, dit zou ook niet handig zijn als er veel mensen mee doen.

Wat zijn bekende party games?

Als u op zoek bent naar een leuk spel voor een feestje of gewoon graag een leuke party game in huis wilt hebben voor het geval je met een grote groep mensen een keer een spelletje wilt spelen hebben wij hier enkele van de best gewaardeerde voor u op een rijtje gezet.

 1. Codenames
 2. The Resistance: Avalon
 3. Sushi Go Party!
 4. Mysterium
 5. Dixit: Odyssey
 6. Deception: Murder in Hong Kong
 7. The Resistance
 8. Secret Hitler
 9. Dixit
 10. Codenames: Pictures

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid

Lees ook:  Het Kleurenmonster Recensie- Coöperatief Kinderspel Vol Emotie!