Meteen naar de inhoud

Wat zijn avontuur spellen? En welke zijn het leukst om te spelen?

 • 2 min read

Avonturenspellen zijn spellen waarbij het vaak niet op snelheid en behendigheid van de speler aan komt (reactievermogen) maar juist op oplossingsgericht denken. Veelal komt het voor dat je als speler slechts één personage bestuurd (net als je medespelers) en dat je met deze held op avontuur gaat. In dit avontuur bezoek je vaak meerdere locaties. los je hier puzzels op. Dit is een categorie die heel breed is en enkele van de beste bordspellen aller tijden onder zich mag rekenen!

Voor wie zijn avontuur spellen bedoeld?

Avontuurspellen worden over het algemeen het meest gespeeld door mensen die er van houden zich volledig onder te dompelen in een personage en zo helemaal in het verhaal op te gaan. Avontuurspellen komen het dichtst bij klassieke RPG spellen op de computer. Daarnaast moet je er als speler ook van houden moeilijke puzzels en raadsels op te lossen. Vaak is een belangrijk onderdeel van dit soort spellen de afwisseling waardoor het spel nooit twee keer het zelfde speelt!

Wat zijn veel gespeelde avontuur spellen?

Avontuurspellen komen in vele soorten en maten. Sommige duren heel lang, andere kunnen wat sneller gespeeld worden. Daarnaast is het ook belangrijk om het niveau in de gaten te houden, sommige van deze spellen kunnen namelijk voor minder ervaren spelers behoorlijk pittig zijn door het grote aantal regels!

Hieronder heb ik enkele van de meest gespeelde avontuurspellen voor u op een rijtje gezet.

 1. Gloomhaven
 2. The 7th Continent
 3. War of the Ring
 4. Mage Knight Board Game
 5. Arkham Horror: The Card Game
 6. Mansion of Madness
 7. Star Wars: Imperial Assault
 8. Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island
 9. Eldritch Horror
 10. Clank! A Deck-Building Adventure
Lees ook:  Leukste spellen als Codenames - Speel je deze al?

Zoals u ziet staan er best veel spellen in deze lijst tussen die uit andere franchises komen (zoals Lord of the Rings en Star Wars). Spellen met een avontuurlijk karakter passen namelijk perfect in deze bestaande wereld waar jij als speler jezelf dan volledig kan onderdompelen en onderdeel van deze welbekende verhalen kan uitmaken.

De laatste jaren (5-10 jaar) zijn er veel spellen in deze categorie bijgekomen, echter wees niet bang om een ouder spel te kopen, deze kunnen vaak ook juist hele sterke verhaallijnen hebben!

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid