Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Bordspellen voor 2 Spelers (in 2021) – Daag Elkaar Uit!

  • 7 min read
  • door

Ben je een echte bordspel fan en ben je op zoek naar een leuk spel om met z’n 2e te spelen? Maar ben je het zat om overal dezelfde paar generieke spellen aangeraden te krijgen die iedereen al kent (en jij waarschijnlijk al helemaal grijs gespeeld hebt)? Dan ben je op de juiste plaats!

Top 10 beste spellen voor 2 personen

In deze lijst heb ik spellen geselecteerd die uitstekend voor 2 spelers zijn, maar die niet veel mensen kennen of direct aan zullen denken als je het hun vraagt. Hoewel, als een echt groot bordspel fanaat heb je er wellicht al 1 of 2 van in je kast staan!

10. Android: Netrunner

android netrunner

Speelduur: 45 minuten
Leeftijd vanaf: 14+

Android: Netrunner is een asymmetrisch levend kaartspel voor twee spelers. Het spel speelt zich af in de cyberpunk toekomst van Androids en infiltratie, het spel zet een megacorporatie en zijn enorme middelen tegenover de revolutionaire talenten van de eenzame runners.

9. Underwater Cities

underwater cities

Speelduur: 80-150 minuten
Leeftijd vanaf: 12+

In Underwater Cities, dat ongeveer 30-45 minuten per speler duurt, vertegenwoordigen de spelers de knapste koppen ter wereld (gelet op intelligentie, niet looks :)), koppen die genomineerd zijn vanwege de overbevolking van de aarde om de beste en meest leefbare onderwatergebieden te creëren.

Alle 220 kaarten – of het nu om speciale of basiskaarten gaat – zijn in vijf soorten verdeeld. Onderwatergebieden zijn bedoeld om dubbelzijdig gebruikt te worden, waardoor de spelers veel mogelijkheden hebben om overwinningspunten te verdienen en uiteindelijk te winnen.

Lees ook:  Hoe speel je De Vergeten Stad? Speluitleg & Spelregels

8. Azul

Speelduur: 30-45 minuten
Leeftijd vanaf: 8+

In het spel Azul, nemen de spelers om de beurt gekleurde tegels van leveranciers en leggen deze op hun spelersbord. Later in de ronde scoren de spelers punten op basis van hoe ze hun tegels hebben geplaatst om het paleis te versieren.

Extra punten worden toegekend voor specifieke patronen en het afwerken van sets; verspilde voorraden brengen de score van de speler in gevaar (minpunten). De speler met de meeste punten aan het eind van het spel wint.

Lees ook onze volledige speluitleg.

7. Arkham Horror: The Card Game

Speelduur: 60-120 minuten
Leeftijd vanaf: 14+

In Arkham Horror: The Card Game worden jij en je vriend of vriendin personages in de New England-stad Arkham.

Dit strategisch kaartspel is een waar rolplayspel waarin je de mogelijkheid hebt om samen door een volledige verhaallijn heen te spelen dat zich steeds verder ontrafelt.

Arkham Horror is ook alleen te spelen maar het word pas echt leuk als je het samen speelt.

6. 7 Wonders Duel

Speelduur: 30 minuten
Leeftijd vanaf: 10+

In veel opzichten lijkt 7 Wonders Duel op het oorspronkelijke spel 7 Wonders.  Wat er anders is aan 7 Wonders Duel is dat, zoals de titel suggereert, het spel uitsluitend voor twee personen is, waarbij de spelers het uitvechten in een echt duel (1 tegen 1).

Als je een fan van het originele spel bent alleen soms ook een sneller spelletje wilt spelen met alleen je vriend of vriendin dan raad ik je deze leuke twee speler variant ten zeerste aan.

Lees ook:  10 Beste griezel en horror spellen voor halloween

Daarnaast is dit ook een van de simpelere spellen op deze lijst, dus als je op zoek bent naar een spel om met een minder ervaren spelletjes speler te spelen, is dit zeker een aanrader!

Lees hier mijn volledige review of speluitleg.

5. The Castles of Burgundy

The_castles_of_burgundy_bordspel

Speelduur: 30-90 minuten
Leeftijd vanaf: 12+

The Castles of Burgundy speelt zich af in de regio Bourgogne van het middeleeuwse Frankrijk. Elke speler neemt de rol aan van een aristocraat, die oorspronkelijk een klein prinsdom bestuurt.

Het spel kan met twee, drie of vier personen  gespeeld worden, maar het leukste is toch altijd om Burgundy gewoon met twee spelers te spelen om te bekijken wie van jullie uiteindelijk het grootste kasteel weet te bemachtigen.

4. Spirit Island

spirit island

Speelduur: 90-120 minuten
Leeftijd vanaf: 13+

Spirit Island is een complex en thematisch coöperatief spel over het verdedigen van je eigen eiland tegen de kolonisatie van indringers. De spelers zijn verschillende geesten uit het land, elk met zijn eigen unieke krachten.

Elke beurt kiezen de spelers tegelijkertijd welke van hun machtskaarten ze willen spelen, en betalen daarvoor energie. Door gebruik te maken van combinaties van krachtkaarten die overeenkomen met de eigenschappen van een geest kunnen gratis bonuseffecten worden toegekend.

3. War of the Ring

Speelduur: 150-180 minuten
Leeftijd vanaf: 13+

In War of the Ring speelt één speler als de Free People (FP), de andere speler bestuurt de Shadow Armies (SA). Welke Tolkien fan droomt er nu niet van om zich onder te dompelen in de wereld van Lord of the Rings en te strijden als één van de twee kanten van dit epische verhaal!

Lees ook:  10 Beste bordspellen voor 5 personen

War of the Ring is een heel leuk spel voor twee spelers, omdat je beide een heel andere spelervaring hebt door de totaal andere zijde van het verhaal waar je je in bevindt, en staat daarom ook terecht in deze lijst.

2. Twilight Struggle

Speelduur: 120-180 minuten
Leeftijd vanaf: 13+

Twilight Struggle is in de ogen van een groot deel van echte bordspel fans een van de leukste spellen voor twee personen. Het spel simuleert op een zeer overtuigende manier de vijfenveertigjarige dans van intriges, prestige en incidentele uitbarstingen van oorlogvoering tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten simuleert.

Het spel is uitsluitend te spelen met 2 spelers en één van de beste bordspellen aller tijden. Vanzelfsprekend staat Twilight Struggle dus ook hoog in de lijst met leukste bordspellen voor twee spelers.

1. Star Wars: Rebellion

Star Wars - Rebellion board game

Speelduur: 180-240 minuten
Leeftijd vanaf: 14+

Star Wars: Rebellion staat natuurlijk in de top van bordspellen voor filmliefhebbers, omdat het gaat om het Star Wars-universum! May the Force be with you!

De Galactische Burgeroorlog is op een grootte zoals nooit tevoren. In Star Wars: Rebellion kun je het Galactische rijk of de Rebel Alliance aansturen. Star Wars Rebellion is een leuk spel om met z’n tweeën tegen elkaar te spelen, waarbij ieder aan een kant van de oorlog staat.