Meteen naar de inhoud

De 5 Leukste Snelle Bordspellen voor Tussendoor

  • 6 min read

Bordspellen hoeven absoluut lang te duren om goed te zijn. Er zijn namelijk heel wat snelle spellen die je in minder dan 30 minuten kunt spelen.

Geen paniek dus als je een spelletje zoekt waar je weinig tijd voor nodig hebt! Het snelste spel in deze lijst kan zelfs in minder dan 10 minuten gespeeld worden. Makkelijk voor als je bijvoorbeeld een spelletje in het OV wilt doen!

Als je op zoek bent naar een leuk en snel spel om met je vrienden en familie te spelen, dan is dit artikel perfect voor jou! We hebben een lijst samengesteld met 5 spelletjes die gemakkelijk te leren zijn waardoor iedereen in een mum van tijd leuk mee kan spelen.

Top 5 snelle spelletjes

Wij hebben voor jou onze top 5 snelle spelletjes op een rij gezet. We hebben ons best gedaan om een selectie te maken zodat ongeacht je voorkeur voor type spelletjes, jij altijd een topper in deze lijst zult vinden.

Er zitten snelle dobbelspellen, snelle kaartspellen en snelle strategiespellen in deze lijst. Gegarandeerd iets waar jij blij van wordt!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke gezelschapsspelletjes dan de 5 die hieronder staan, maar dit zijn onze topkeuzes voor iedereen die snel een spelletje wil spelen met vrienden of familie.

Als je meer suggesties wilt voor snelle spellen om te spelen, bekijk dan zeker onze lijst met de beste bordspellen voor beginners.

5. Zombie Dice

zombie dice

Aantal spelers: 2-99 
Speelduur: 10-20 minuten
Leeftijd vanaf: 6+ 
Niveau: beginners

In Zombie Dice speel jij de zombie en je wilt hersenen om te eten! De 13 dobbelstenen zijn jouw slachtoffer. Elke beurt pak je 3 dobbelstenen uit de doos en gooi je daar mee. Het symbool van een brein is 1 punt waard, voetstappen betekent dat je nog een keer mag gooien met die dobbelsteen en een shotgun is slecht.

Lees ook:  Hoe speel je Uno? Speluitleg & Spelregels

Als je drie shotguns hebt ben je af en krijg je geen punten voor die ronde. Als je gegooid hebt mag je kiezen of je je huidige scoren houdt of opnieuw gooit met nieuwe dobbelstenen.

In dit snelle dobbelspelletje speel je in ongeveer 10 tot 20 minuten meerdere beurten. De speeltijd hangt vooral af van hoeveel mensen deelnemen aan het spelletje!

4. Coup

Coup

Aantal spelers: 2-6 
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd vanaf: 10+ 
Niveau: beginners

In Coup ben je het hoofd van een familie in een Italiaanse stadstaat, een stad gerund door een zwak en corrupt hof. Je moet je weg naar macht manipuleren, bluffen en kopen. Je doel is om de invloed van alle andere families te vernietigen en hen in ballingschap te dwingen. Slechts één familie zal overleven.

In Coup wil je de laatste speler zijn met invloed in het spel, waarbij de invloed wordt weergegeven door persoonskaart die gesloten op je speelveld liggen.

Het leuke aan het spel is dat je in ongeveer 15 minuten een potje kunt spelen. Je hebt dus altijd tijd voor een re-match! Tof ook dat het vanaf 2 spelers te spelen is, maar ook nog heel goed speelt met 6. Je speeltijd zal wel toenemen als er meer mensen meedoen! Let daar dus op.

Lees hier onze volledige speluitleg.

3. Sushi Go

Sushi go kaarten

Aantal spelers: 2-5 
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd vanaf: 6+ 
Niveau: beginners

Sushi Go! neemt het spelidee van Fairy Tale en 7 Wonders en distilleert het tot een spel van twintig minuten dat iedereen kan spelen. De dynamiek van “kaarten trekken en doorgeven” wordt naar de voorgrond verschoven, terwijl de regels tot een minimum worden beperkt.

Lees ook:  Leukste spellen als Risk - voor echte strategen!

Bij het zien van de eerste paar kaarten moet je snel de samenstelling van de ronde beoordelen en beslissen voor welk type sushi je gaat. Vervolgens moet je bij elke beurt afwegen welke kaarten je moet houden en welke je gaat doorgeven. De verschillende scorecombinaties zorgen voor een aantal slimme zetten en vervelende blokkades door je tegenstanders. Van ronde tot ronde moet je ook rekening houden met het doel om aan het eind van het spel de meeste puddingkaarten te hebben!

Ook dit is een snel kaartspelletje wat je al in ongeveer 15 minuten kunt spelen, en is zeker niet te moeilijk. Dus kinderen vanaf 6 jaar kunnen al mee doen. Leuk voor als je bijvoorbeeld onderweg bent en niet veel tijd hebt, maar wel de kinderen bezig wilt houden!

Lees ook onze volledige speluitleg & spelregels.

2. Love Letter

Love Letter

Aantal spelers:2-4 
Speelduur: 20 minuten
Leeftijd vanaf: 8+ 
Niveau: beginners

Een klassiek spel met meerdere varianten, Love Letter is het perfecte spel van raden en bluffen voor een kleine groep mensen. Het is zeer eenvoudig mee te nemen en vereist zeer weinig ruimte om te spelen. Het is extreem snel te leren, dus je kunt het zelfs leren aan de nieuwe vrienden die je tijdens je treinreis ontmoet (al dan niet verplicht omdat ze in de zelfde 4-zits coupe als jullie zijn gaan zitten!).

Met een speeltijd van ongeveer 20 minuten past het in vrijwel elke treinreis, maar is het ook ideaal te spelen op een spelletjes avond als je aan het wachten bent op andere mensen!

Lees ook:  11 Beste bordspellen voor mensen die kleurenblind zijn

Je kunt hier onze volledige speluitleg lezen voor meer informatie

1. Splendor

Splendor

Aantal spelers: 2-4 
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd vanaf: 8+ 
Niveau: beginners

Splendor is een tactisch en verslavend spel, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.  Het spel is dan ook een aanrader voor iedereen die eens een ander soort kaartspel wil spelen!

Als rijke handelaar gebruik je je rijkdom om transportmiddelen en mijnen aan te kopen. Je probeert ook handige kunstenaars aan te werven die van edelstenen waardevolle juwelen kunnen maken. Dit doe je allemaal terwijl je maar één doel voor ogen hebt: zoveel mogelijk prestige verkrijgen.

In ongeveer 30 minuten kun jij met 2 tot 4 spelers een leuk snel tactisch spelletjes spelen waarin de speler met de beste strategie zal winnen!

Lees hier onze volledige speluitleg.

Nu alleen nog kiezen!

Deze bordspellen zijn perfect voor iedereen die plezier wil maken met vrienden en familie. Je hebt geen uren tijd, een grote tafel of andere speciale uitrusting nodig – alleen wat creativiteit, verbeelding en misschien zelfs snacks! Welke ga jij als eerste spelen?

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid