Meteen naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels voor Jongens – Stoer en uitdagend!

  • 6 min read

Puzzelen is een ontspannende manier om tijd te verdrijven. Vroeger was puzzelen de normaalste zaak van de wereld, maar tegenwoordig puzzelen steeds minder mensen. Vooral onder de jongens is dit merkbaar. Dit terwijl puzzelen erg ontspannend kan zijn.

Daarnaast is puzzelen ook nog eens leerzaam. Zeker als je een uitdagende puzzel hebt. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen kan puzzelen erg leuk zijn. Kinderen kunnen een hele tijd zoet zijn met een goede puzzel.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

Leukste puzzels voor jongens

In dit artikel komen 10 puzzels naar voren die erg leuk en geschikt zijn voor jongens.

10. Pokémon legpuzzel

Deze puzzel van Ravensburger is gebaseerd op de immens populaire serie: Pokémon. Pokémon is een serie die al er lang op tv is, maar voor elke jonge jongen een genot is om naar te kijken. In deze animatie serie zit veel actie en elke jongen zou ook wel een bal willen hebben, waarmee ze Pokémon (soort dieren met bepaalde krachten) kunnen vangen. De puzzel is een xxl puzzel en bestaat uit 150 stukjes. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

9. Drie vliegtuigen

Ravensburger puzzel Vliegtuigen

Zoals de naam al doet vermoeden zitten in deze puzzeldoos van Ravensburger 3 puzzels van 2 verschillende vliegtuigen en een helikopter. Voor veel jongens is het de droom later piloot te worden. Met deze stoere puzzels kunnen ze deze droom in leven houden. De puzzels bestaan uit 49 stukjes en zijn dus zelfs geschikt voor de allerkleinsten. De adviesleeftijd ligt vanaf 5 jaar oud.

Lees ook:  De 10 Leukste Grote Puzzels van 5000 Stukjes (of meer) - Ga de uitdaging aan!

8. Afrikaanse vrienden

Ravensburger puzzel Afrikaanse vrienden

Leeuwen, olifanten, giraffen, luipaarden en apen. Allemaal stoere dieren die veel indruk maken op jonge jongens. Ravensburger heeft daarom een puzzel gemaakt waarop deze Afrikaanse dieren erg mooi staan afgebeeld. Ook deze puzzel betreft een xxl puzzel die bestaat uit maar liefst 300 stukjes. Dit maakt de puzzel vooral geschikt voor jongens van 9 tot 12 jaar. De puzzel is namelijk iets moeilijker dan de andere puzzels op deze lijst.

7. Op de boerderij

Schmidt Puzzel - Op de Boerderij

Veel kinderen vinden boerderijen erg leuk. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Op boerderijen valt er altijd wel wat te beleven. Speciaal voor kinderen heet Schmidt een leuke boerderij puzzel op de markt gebracht. Hierop zijn verschillende boerderijdieren te zien en natuurlijk een trekker. De puzzel bestaat uit 100 stukjes en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

6. Paw Patrol

Ravensburger puzzel Paw Patrol

Paw Patrol is een serie op Nick Jr die bij erg veel kinderen in de smaak valt. De Paw Patrol puzzel bestaat uit 100 stukjes en is, net als vele andere genoemde puzzels, een xxl puzzel. Dit betekent dat de puzzel erg groot is (een soort poster). Dit maakt het extra leuk om de puzzel te maken.

5. Grote bouwvoertuigen

Ravensburger Grote bouwvoertuigen

De grote bouwvoertuigen puzzels van Ravensburger zijn al geschikt voor jongens vanaf 5 jaar. Er zitten 3 puzzels in de doos van stoere, grote bouwvoertuigen zoals een kraan en een bulldozer. De puzzels bestaan uit 49 stukjes.

4. De brandweer puzzel

Ravensburger puzzel Brandweer

Op plek 4 hebben we een xxl puzzel over de brandweer. Voor veel jongens is het de droom later een stoere brandweerman te worden. Voor die tijd kunnen ze in ieder geval lekker puzzelen met deze puzzel van Ravensburger. De puzzel bestaat uit 100 stukjes en is geschikt voor potentiële brandweermannen vanaf 6 jaar oud.

Lees ook:  8 Snelle kaart- en bordspellen die je in minder dan 1 uur kunt spelen

3. Spider-Man: De kracht van de spin

Ravensburger puzzel Spiderman de kracht van de spin

Deze xxl puzzel gaat over de superheld Spider-Man. Spider-Man is een superheld die bijna elke jongen wel kent. Zo zijn er meerdere films en tv series over deze held, zelfs voor de wat jongere kinderen. Dit maakt de Spider-Man puzzel van Ravensburger zeer geschikt voor Spider-Man fans tussen de 8 en 12 jaar. Ook deze puzzel bestaat uit 200 stukjes.

2. Disney Cars panorama puzzel

Disney Cars is voor elk kind bekend. Zeker voor de jongens. Elk kind kan wel genieten van de razendsnelle bliksem mcqueen of de grappige takel. Ravensburger heeft daarom een puzzel gemaakt over Disney Cars. Wat de puzzel erg speciaal maakt is dat het een panorama view laat zien, waarin verschillende elementen van de Cars film in terug te vinden is. De puzzel bestaat uit 200 stukjes en is vooral geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

1. In het rijk der giganten

Ravensburger puzzel In het rijk der giganten

De #1 puzzel heet In het rijk der giganten. Deze naam heeft de xxl puzzel niet voor niks. De puzzel heeft namelijk een dinosaurus thema. Zo zijn er verschillende levensechte dinosaurussen te vinden op de puzzel. Een erg stoere puzzel dus. De puzzel is uitgegeven door Ravensburger en telt 200 stukjes. Dit maakt de puzzel vooral geschikt voor jongens tussen de 8 en 12 jaar oud.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met 4000 Stukjes - Echt Uitdagend!