Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels van (Wereld)Steden – Eventjes weg van huis

  • 6 min read
  • door

Kies voor één van deze legpuzzels van steden en waan je even op vakantie!

Puzzelen op zich is een heel leuke bezigheid, maar met een legpuzzel van een stad geef je er toch een extra dimensie aan. Je probeert een typerend beeld van een bekende wereldstad na te bootsen, waardoor je je als het ware even op vakantie waant.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

De leukste legpuzzels van grote steden

Hier geven we een overzicht van de meest uitdagende en mooiste legpuzzels van steden, zodat ook jij even uit de realiteit kan ontsnappen!

10. Fleroux Wenen

Ravensburger puzzel Fleroux Wenen

De Oostenrijkse cultuur bestaat uit twee uitersten en dat geeft Fleroux op een geweldige manier weer in deze puzzel. Langs de ene kant heb je de keizerlijke en sierlijke Lipizzaner koetspaarden, die elegantie en macht weergeven. Aan de andere kant heb je de folkloristische Tiroolse muzikanten in dirndl jurken en lederhosen. Wanneer deze twee uitersten met elkaar in contact komen, kan dit alleen maar chaos veroorzaken!

9. Rome

Ravensburger puzzel Rome

In deze puzzel wordt Vaticaanstad op zijn best weergegeven. Je bevindt je op het hoogste punt van de Sint-Pietersbasiliek, waardoor je een prachtig beeld over een eenzaam en verlaten Vaticaan krijgt. Eén van de mooiste plekken van Rome wordt hier op een unieke manier afgebeeld, waardoor ook deze puzzel zeker een plekje aan de muur verdient.

Lees ook:  Beste spellen voor het oefenen van getalbegrip bij kinderen

8. Fleroux Brussel

Fleroux heeft voor onze Belgische vrienden een historisch feest in petto. Op de Brusselse grote markt wordt namelijk ‘De Ommegang’ gevierd, een volksfeest waarbij de intrede van Karel V gereconstrueerd wordt. Als je echter een Amerikaanse vlag voorbij ziet komen, weet je dat ook dit feest niet zoals gewenst verloopt. Deze puzzel zit vol historische verwijzingen, zodat je je weer helemaal in de Middeleeuwen waant!

7. Londen

Ravensburger puzzel London

In tegenstelling tot de drukte van de Fleroux puzzel, geeft dit plaatje de Londense pracht en rust weer. De Big Ben, het Londen Eye, alle belangrijke bezienswaardigheden zijn aanwezig. Het contrast van de grijze wolken met een zonnige hemel geeft bovendien op een unieke manier het wisselvallige weer van de Engelse hoofdstad weer. Er is duidelijk over elk detail nagedacht om tot een levensecht beeld van Londen te komen.

6. Fleroux New York

Ravensburger puzzel Fleroux New York

Een typische avond op Time Square. Tientallen mensen staan te drummen om een ticket voor de welbekende Nederlandse musical ‘A Dutchmen In New York’ te bemachtigen. Er wordt een heus Hollands feest van gemaakt, waarbij een haringstand natuurlijk niet mag ontbreken. Frans le Roux combineert in deze puzzel het Amerikaanse leven met typisch Nederlandse elementen, wat natuurlijk een hilarisch tafereel oplevert!

5. Fietsen in Amsterdam

Ravensburger puzzel Fietsen in Amsterdam

Een wondermooie Amsterdamse zonsondergang. Het lijkt wel of je zelf tijdens een fietstocht even uitrust om van dit prachtige decor te genieten. Het unieke uitzicht op een Amsterdamse gracht laat je even helemaal wegdromen en ontspannen. Je kan uren naar dit typisch Hollands plaatje kijken. Dit unieke Nederlandse decor is dan ook iets waar we trots op mogen zijn!

Lees ook:  Leukste Risk versie, de 8 beste speciale edities op een rij

4. Fleroux Londen

Ravensburger puzzel Fleroux London

Het echte Piccadilly Circus komt voorbij de gebouwen van Piccadilly Circus geparadeerd. Natuurlijk loopt alles mis! De tijger wil ontsnappen, terwijl de kameel zich vergaloppeerd. En juist op dat moment springt er ook nog een Amsterdamse luchtballon vol muizen stuk! Le Roux laat zich ook in deze legpuzzel van zijn beste kant zien. Elk stukje van de puzzel geeft een ander komisch detail weer, waardoor je deze dan ook lachend zal afwerken.

3. Grand New York

Grand New York

Bestaat er iets indrukwekkender dan een spectaculair uitzicht op de immense wolkenkrabbers van New York? Tijdens het puzzelen voel je dan ook meteen die unieke vibe van het bruisende stadsleven van ‘The Big Apple’. Dankzij de subtiele kleurschakeringen blijft de puzzel van begin tot einde zeer uitdagend. Het unieke landschap dat beetje bij beetje tevoorschijn komt, geeft je trouwens ontzettend veel energie. Wedden dat je spontaan New York, New York begint te zingen?

2. Avond in Santorini

Avond in Santorini

Deze puzzel geeft een zonsondergang op het idyllische Santorini weer. De witte typerende huisjes met een zwoele avondschemering laten je helemaal wegdromen. Het resultaat wordt dan ook vaak ingelijst, zodat je dit spectaculaire decor dagelijks kan bewonderen! Bovendien is deze puzzel geschikt voor beginnende en ervaren puzzelaars, waardoor iedereen van dit prachtig tafereel kan genieten!

1. Fleroux Amsterdam

fleroux amsterdam

Zoals elke puzzel van Frans le Roux, zit ook dit Amsterdams plaatje vol grapjes en details. Tijdens de Vrijmarkt speelt er zich op de Prinsengracht hoek Brouwersgracht een vreemd tafereel af. Jacuzzi´s in het water, muizen die katten achternazitten, het zijn maar enkele voorbeelden. Bij elk puzzelstuk dat je plaatst, ontdek je wel een nieuw gek detail. Tijdens het puzzelen zal je dan ook met een glimlach aan je eigen avonturen op Koningsdag terugdenken!

Lees ook:  Top 10 Leukste Kerst- en Nieuwjaarspuzzels - Voor de lange avonden!

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.