Meteen naar de inhoud

De 10 Leukste Grote Puzzels van 5000 Stukjes (of meer) – Ga de uitdaging aan!

  • 6 min read

Wil jij graag een uitdaging aangaan en wat grotere puzzels maken? Dan zijn deze 10 fantastische puzzels zeker iets voor jou!

TIP! Om een puzzel van dit formaat handig op te kunnen bergen als je even niet verder kunt puzzelen en de ruimte (bijv. je tafel) nodig hebt voor andere zaken. Dan kom je niet weg met een standaard puzzelmat. Daarom raden wij aan minimaal 2 (soms meer dan 2) van deze extra grote puzzelmatten bij de hand te houden.

Leukste puzzels met veel (5000+) stukjes!

Puzzels van deze grote zijn niet zo gebruikelijk als bijvoorbeeld de categorie van 1000 stukjes, maar ook hier is zeker wel voor iedereen wat te vinden. Hieronder onze favorieten.

10. Bombardement Algiers

Ravensburger puzzel Bombardement Algiers - Legpuzzel - 9000 stukjes

Deze puzzel geeft een beeld van het Bombardement in Algiers. De schepen staan klaar in aanvalshouding en zullen niet terugdeinzen. Op de achtergrond staan gebouwen reeds in brand. De vuurzee is alles aan het vernielen! Deze puzzel van 9000 stukjes is ideaal voor iedereen die van geschiedenis houdt. Waan je zelf in het historische tafereel met deze unieke puzzel!

9. Magical bookcase

Ravensburger puzzel - Colin Thompson Magical bookcase - 18000 stukjes

Met maar liefst 18000 stukjes is deze Magical bookcase waarschijnlijk een van de grotere puzzels die je in je leven zult maken. Laat even de realiteit los en leef je uit in deze betoverende puzzel! Het is als een reusachtige kast, die gevuld zit met boeken en herinneringen. Het is een puzzel waar iedereen zijn eigen verhaal bij kan maken! Laat je fantasie de vrije loop en ga op ontdekking door de kast!

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met 4000 Stukjes - Echt Uitdagend!

8. Magische circus parade

Magische Circus Parade - 6000 stukjes

Om verder te gaan in stijl van het circus, hebben we deze Magische circus parade. De koetsen worden getrokken door de sterke tijger die vooraan loopt! Iedereen is klaar voor de optocht! Deze puzzel telt 6000 stukjes en combineert magische elementen met vertrouwde beelden.

7. A night at the circus

PC A Night at the Circus 5000pcs

Laat je betoveren door de speciale wereld van het circus! A night at the circus geeft een prachtig beeld van het circus, met uiteraard de bijhorende dieren en clowns! Er loopt een enthousiaste olifant voorbij, terwijl de tijger een dreigende sprong maakt. Benieuwd wat de avond zal brengen! Deze puzzel is voor alle leeftijden en telt 5000 stuks!

6. Disney orchestra

Clementoni Legpuzzel - High Quality Collectie puzzel - Disney orchestra -

Disney orchestra, oftewel het Disney orkest. Deze puzzel van 13200 stukjes geeft een overzicht van alle Disneyfiguren die muziek maken! De puzzel is ideaal voor jonge tieners, maar uiteraard ook voor iedere andere fan! De personages van verschillende series en films kwamen allemaal samen om een prachtig orkest te vormen! Laat je betoveren door het magische plaatje!

5. De wereld rond

Puzzel 42000 De wereld rond EDUCA

De wereld rond telt maar liefst 42000 stukjes!! Wanneer je deze duizelingwekkend grote puzzel hebt gemaakt, is hij bijna zeven en een halve meter lang! De puzzel neemt je mee op wereldreis. Je gaat op reis naar de Verenigde Staten, om het vrijheidsbeeld te bekijken, maar passeert ook in Parijs langs de Eiffeltoren… Stap in het avontuur en ontdek nog zoveel meer! Je bezoekt alle bekende gebouwen en monumenten tijdens dezelfde trip!

4. Forum Romanum

Forum Romanum Premium Collection Jumbo Puzzel 5000 Stukjes

Forum Romanum is een prachtige puzzel die niets aan de verbeelding overlaat. Vroeger, in de oudheid was dit het centrum van Rome! Wat daar van overgebleven is staat glashelder op de puzzel afgebeeld. De puzzel is bedoeld voor alle liefhebbers van historische plaatsen en historici. De puzzel is met zijn 5000 stukjes geschikt voor de meeste puzzelaars. Je waant jezelf in de prachtige stad en wandelt tussen de alom bekende monumenten!

Lees ook:  Moet je altijd eerlijk antwoorden tijdens een bordspelletje?

3. Haven bij zonsondergang

Educa puzzel Haven bij zonsondergang 5000 stukjes afmetingen: 157 cm breed 107 cm hoog

Een klassieke Haven bij zonsondergang in een herfstig tafereel. Deze 5000 stukjes tellende puzzel laat je enkele jaren terugkeren in de tijd. Authentieke vissersbootjes varen de haven binnen. De vuurtoren van het stadje zit in een ander gebouw verwerkt. Het dorpje heeft ook zijn eigen winkel voor vissers benodigdheden. De huisjes zien eruit zoals ze vroeger werden afgewerkt, dat betekent met veel houten accenten. De puzzel is zeker geschikt voor alle leeftijden!

2. Mickey’s 90ste verjaardag

Ravensburger puzzel Mickeys 90ste verjaardag - Legpuzzel - 40000 stukjes

Een grootse puzzel die verschillende prenten weergeeft, dat is Mickey’s 90ste verjaardag zeker! Deze editie werd ontworpen om de 90ste verjaardag van Mickey mouse te vieren. Met 40000 stukjes moest de puzzel een van de grootste ter wereld worden! Wanneer de puzzel klaar is, is hij maar liefst 6,8 meter lang en bijna 2 meter breed. Zoek alvast maar een mooi plaatsje uit! Het doelpubliek van deze puzzel zijn vooral de echte Disney fans!

1. Historische wereldkaart

Educa puzzel - Historische wereldkaart - 8000 stukjes

Deze machtige puzzel van een Historische wereldkaart telt maar liefst 8000 stukjes, goed voor uren plezier dus. De kaart geeft een overzicht van alle continenten. Wanneer je de hoekjes hebt samen gepuzzeld, zie je ook de vlaggen van veel landen verschijnen! Ook staan er allerlei belangrijke schepen uit de geschiedenis vermeld. De kaart zal heel mooi staan in je woonkamer, wanneer je ze inkadert.

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met 500 Stukjes - Leuk en niet te moeilijk!

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid