Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels met 500 Stukjes – Leuk en niet te moeilijk!

  • 6 min read
  • door

Puzzelen kan voor iedereen een plezier zijn. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, van een uitdaging houdt of juist iets ontspannends wilt doen. Er is altijd een puzzel die bij je past.

Vandaag nemen we een kijkje bij de puzzels tot 500 stukjes. Deze puzzels zijn uitermate geschikt voor mensen die lekker ontspannend willen puzzelen en niet weken met 1 puzzel bezig willen zijn.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

De leukste legpuzzels van 500 stukjes

Kijk hieronder snel verder en ontdek welke unieke puzzels wij aanbevelen in deze categorie!

10. Avondsfeer in Parijs

Parijs aan het begin van de avond is voor veel mensen genieten. Zo zijn de straatschilders druk doende en is het heerlijk druk op straat, met auto’s en paard en wagen. De lucht kleur oranje/rood en de lantaarns geven een behaaglijk warm licht. De houten fruit- en bloemenkraam heeft robuuste houten wielen en biedt voor elk wat wils. Geschikt vanaf 12 jaar.

9. Iron horse

Iron Horse castroland puzzel 500 stukjes

Een prachtig landschap in de herfst. De kleuren van de struiken en bomen worden afgewisseld door de stoom, die de ouderwetse trein uitstoot. De trein is tot in detail weergegeven. De bergen op de achtergrond en het water op de voorgrond maken deze Castroland puzzel tot een kleurrijk geheel. Geschikt vanaf 9 jaar.

Lees ook:  Top 10 Leukste Ravensburger Puzzels - Zo veel keuze!

8. Bloemenpracht

Ravensburger puzzel Bloemschikking

Een houten kruiwagen gevuld met een pracht aan bloemen. Deze puzzel is daarmee uitermate geschikt voor de echte bloemenfans. De kleurrijke bloemen vormen een prachtig contrast met de struiken die erachter staan. Niet alleen een lust voor het oog deze puzzel, de vlinder die prominent aanwezig is, geniet ook van al het moois. Een fleurige puzzel die de donkere of regenachtige dagen een stuk lichter kan maken. Geschikt vanaf 9 jaar.

7. Après-ski

Ravensburger puzzel Après-ski

Wat een heerlijk tafereel staat er op deze puzzel afgebeeld. Besneeuwde bergen op de achtergrond, die geweldig afsteken tegen de straatlantaarn op de voorgrond. De honden op de voorgrond liggen heerlijk warm op hun plaats. Ze genieten van het behaaglijke vuurtje dat brandt. De sint-bernards weten het lekkers dat er staat knap te weerstaan. Het wachten is op de baasjes, die hen vergezellen op de bank. Heerlijk onder de dekens kruipen en genieten van de sneeuwpop en de waanzinnige omgeving. Geschikt vanaf 9 jaar.

6. Vogels houden van bloemen

Vogels houden van Bloemen Puzzel 500 stukjes

Deze puzzel van Jumbo is voor de echte vogelliefhebber een lust voor het oog. Er prijken prachtige rode rozen op deze puzzel en de vogels zijn hier erg van onder de indruk. Ze kijken vol bewondering vanaf een veilige tak naar de rode pracht en praal die de rozen uitstralen. De achtergrond wordt gesierd door een krant in het Engels, waardoor er op elk stukje puzzel iets leuks gebeurt. Dat wordt heerlijk puzzelen. Geschikt vanaf 12 jaar.

5. Rothenburg

Ravensburger puzzel Rothenburg

Het prachtige Rothenburg ob der Tauber in de Duitse deelstaat Beieren, wordt op deze Ravensburger puzzel prachtig weergegeven. Een waar plezier om te maken, en ook niet te moeilijk dankzij de extra grote puzzelstukjes en het kleinere aantal puzzelstukjes van slechts 500.

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met 3000 Stukjes - De Volgende Stap!

4. Idyllische cottage

Ravensburger puzzel Idyllische cottage

Als je op zoek bent naar een puzzel die je bij elk onderdeel zal doen verbazen, dan is deze puzzel van Ravensburger een goede keuze. Deze idyllische cottage die voorzien is van een prachtig rieten dak, staat op een pittoreske plek. Een grindpad leidt naar dit prachtige huis. Voor je het huisje bereikt zal je de vele struiken en kleurrijke bloemen uitvoerig kunnen bewonderen. De vogels en vlinders voelen zich hier helemaal thuis. Geschikt vanaf 12 jaar.

3. Op het nieuwe jaar!

Jan Van Haasteren Op Het Nieuwe Jaar!

In deze puzzel is het volop feest. De kerstman neemt het optuigen van de kerstboom voor zijn rekening en de oliebollen vinden gretig aftrek. Zoals elke Jan van Haasteren puzzel is er genoeg hilariteit. Sinterklaas heeft duidelijk de nodige drankjes genuttigd. De agenten die hun intrede doen zien het feestgebeuren met lede ogen aan. De schildpadden zetten het zelfs op een rennen in deze puzzel. Geschikt vanaf 8 jaar.

2. Wandeling door Parijs

Ravensburger puzzel Wandeling door Parijs

Heb je altijd al eens naar Parijs gewild? Met deze puzzel waan jij je in de stad van de liefde. De Eiffeltoren is prominent in beeld. Een kraampje waar volop bloemen en fruit te koop zijn, geven het straatbeeld een warme uitstraling. Neem even pauze op het bankje onder de straatlantaarn en laat het Franse leven even helemaal tot je doordringen. Puzzelplezier gegarandeerd met deze puzzel van Ravensburger. Geschikt vanaf 12 jaar.

1. Ravensburger Comomeer

Ravensburger puzzel Comomeer

Haal het vakantiegevoel in huis door deze puzzel met veel variatie in de puzzelvormen te maken. Italië binnen handbereik op dit idyllische plaatje, waar een dorp aan het water gelegen is. Bloeiende bloemen en een wolkendek waar de blauwe lucht af en toe ruimte krijgt zich te laten zien maken. Dit alles maakt deze puzzel tot een uitdagend project. Geschikt voor 12 jaar en ouder.

Lees ook:  Hoe speel je Exploding Kittens? Speluitleg & Spelregels

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.