Meteen naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels met 4000 Stukjes – Echt Uitdagend!

  • 6 min read

Ben jij helemaal klaar voor het grote werk? Puzzels zijn er natuurlijk in alle vormen en maten. Zodra je klaar bent om de stap naar het grote werk te maken, dan is een puzzel met 4000 stukjes zeker een leuke uitdaging om aan te gaan.

Let er wel op dat deze puzzels niet zomaar meer op elke puzzelmat passen! Wij raden aan 2 van deze puzzelmatten te gebruiken zodat je je puzzel toch makkelijk op kunt bergen als je even wilt stoppen!

Leukste puzzels tot 4000 stukjes

Lees hieronder snel verder voor onze aanbevelingen in deze categorie!

10. Avond in het circus

Aimee Stewart - Een avond in het circus (4000 stukjes, kunst puzzel)

Circus zoals het bedoeld is. De tent staat open en alle deelnemers inclusief de vele dieren laten zich zien. Van een olifant met een kleurig dekje tot een ijsbeer met een feestmuts. Wat een gezelligheid en kleurenpracht. Iedereen geniet met volle teugen. Dit wordt een prachtige puzzel om te maken. Deze puzzel is geschikt vanaf 12 jaar.

9. Vuurtoren in Rock Bay

Puzzel 4000 PHARE A ROCK BAY EDUCA

Een hooggelegen dorp aan het water. Op de voorgrond prijkt een schattig huisje waar de vuurtoren pal naast staat. Het huisje is te bereiken via een smal tegelpad. Voor je aankomt, geniet je eerst van de waanzinnige tuin vol bloeiende bloemen. In de zee slaat het water tegen de rotsen en een blauw-roze lucht maken deze puzzel helemaal af. Deze puzzel is geschikt vanaf 18 jaar.

Lees ook:  Top 10 leukste puzzels met 1000 stukjes - uitdagend en educatief

8. Nostalgische herfst

Nostalgische Herfst, 4000 stukjes Puzzel

Puzzelgenot ten top. Eén en al bloemenpracht en een schattig wit hek leiden je naar een brug, waar een indrukwekkende kerk staat. In het water op weg naar de kerk ligt een bootje en de eenden dobberen wat rond. Deze puzzel is heel bijzonder door de vele dennenbomen die echt een contrast vormen met de kleurrijke struiken aan de andere kant van het water. Deze puzzel is geschikt vanaf 12 jaar.

7. Central Park, New York

David Maclean - Central Park in New York (4000 stukjes, kunst puzzel)

Het Central Park wordt omgeven door prachtige bomen in herfstkleuren. Een bankje aan het water, aan de overkant rijdt een paard met koets, hoe mooi kan New York zijn. Op de achtergrond zijn de vele wolkenkrabbers te bewonderen. Door de verlichting krijgen de hoge gebouwen een bijzonder effect. Deze puzzel is geschikt vanaf 12 jaar.

6. Underwater life

Underwater life Legpuzzel 4000 stukjes

Een waanzinnige blik in de onderwaterwereld, vormgegeven in een prachtige kleurstelling. Wat een puzzelgenot zal dat opleveren. Een grote hoeveelheid vissen in de meest uiteenlopende kleuren zwemmen parmantig rond. Het prachtig, zwierig koraal, de zeester en alle onderwaterdieren komen goed tot hun recht. Deze puzzel is geschikt vanaf 9 jaar.

5. Streets of Paris

Streets of Paris Bluebird 4000 by Dominic Davison

De schemering valt. Een terrasje waar mensen heerlijk genieten van het avondrood en een gezellige drukte op straat. De lampen zijn inmiddels aangegaan, waardoor het tafereel een extra gezellige indruk maakt. Door een smal straatje is er zicht op de Eiffeltoren die door de ondergaande zon extra veel dimensie krijgt. Matte puzzelstukjes die ook in de avonduren voor heel veel plezier zullen zorgen. Deze puzzel is geschikt vanaf 12 jaar.

Lees ook:  De 10 Leukste Grote Puzzels van 5000 Stukjes (of meer) - Ga de uitdaging aan!

4. Vineyard village

Vineyard Village Legpuzzel 4000 stukjes

Waan je op vakantie in deze geweldige puzzel. Een gezellig zitje bij een typische cottage waar de wijn en druiven al voor je op tafel staan. Vanaf het terras kijk je uit op de wijngaard en het nabijgelegen idyllische dorp. Als dit je vakantiegevoel niet aanwakkert… Vakantiegevoel ten top. Een heerlijke puzzel om samen met je familie te maken. Deze puzzel is geschikt vanaf 9 jaar.

3. Explorers desk

Explorers Desk 4000

Bij het maken van deze puzzel ga je het avontuur tegemoet. Een zeilboot en een vergrootglas liggen op een dressoir. Een schilderij met een vuurtoren en een raam waar je de zee doorheen ziet, zetten je verbeelding direct aan het werk. Met een grote bos bloemen en een verrekijken is er heel veel leuks te beleven op deze puzzel. Deze puzzel is geschikt vanaf 12 jaar.

2. Life is an open book

BlueBird puzzel Paris lif is an open book (4000 stukjes)

Er staat letterlijk een open boek afgebeeld op deze prachtige puzzel. Een zoenend stelletje staat in het boek onder een paraplu. Op de achtergrond prijkt de Eiffeltoren. Een grote hoeveelheid boeken, de Mona Lisa en koffie maken deze puzzel tot een vrolijk geheel. Ballonnen, bloemen, wijn en een picknickmandje. Zelfs de fiets met een mandje voor- en achterop ontbreekt niet. Dit wordt genieten met puzzelen. Deze puzzel is geschikt vanaf 9 jaar.

1. Crazy World Cup Mordillo

Crazy World Cup, Mordillo - Legpuzzel - 4000 Stukjes

Deze puzzel van 4000 stukjes leent zich uitstekend om met meer personen te maken. Met recht crazy, want op deze puzzel gebeurt echt overal iets. Iedereen buitelt over elkaar heen op het veld. Kleurrijk en vol gekkigheid. Alle karakters lijken op elkaar dus dat wordt nog een leuke uitdaging met puzzelen. De ballen vliegen je om de oren. Op de tribune juichen ze het geheel vol enthousiasme toe. Deze puzzel is geschikt vanaf 8 jaar.

Lees ook:  Hoe speel je Zeeslag? Speluitleg & Spelregels

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid