Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels met 3000 Stukjes – De Volgende Stap!

  • 9 min read
  • door

Legpuzzels behoren nog steeds tot een van de eerste speelgoederen die je aan je kind kado doet. Waarschijnlijk heb ook jij op die manier ooit kennis met deze leuke bezigheid gemaakt. Ik weet zeker dat je erg trots was toen je je eerste puzzel afhad, toch?

Het is bekend dat elke legpuzzel liefhebber de eerst volgende puzzel nog moeilijker dan de vorige wilt hebben, een gegeven waarvan puzzelmakers dankbaar gebruik maken. Indien het leggen van een puzzel van 3000 stukjes tot jou volgende uitdaging behoort, tref je hier onder onze top tien legpuzzels met dit aantal stukjes aan om je te helpen met het maken van een keuze.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige extra grote puzzelmat!

Leukste puzzels met 3000 stukjes

Zorg dat je het op een ruime tafel maakt aangezien het eindresultaat vaak 120 bij 80 centimeter is.

Ik wens je alvast veel legpuzzel plezier toe.

10. De Wijnmakerij

De eerste legpuzzel op ons lijstje is eentje van de cartoonist Jan van Haasteren. Er gebeurt veel tijdens het maken van wijn hetgeen deze kunsternaar op sublieme en humoristische  wijze op de afbeelding heeft weergegeven.

Om deze reden zal je tijdens het maken van deze 122 bij 85 centimeter puzzel vaak moeten lachen. Eenmaal ingelijst wordt het waarschijnlijk ook een afbeelding waarmee je je gasten zal kunnen entertainen.

Het duurt wel een tijdje voordat je alle stukjes in elkaar hebt geschoven, maar daarna heb je wel een leuke puzzel toegevoegd aan je collectie.

9. Leven onder water

Van Ravensburger is deze puzzel met het leven onder water als thema. Deze puzzel heeft een afmeting van 80 bij 121 centimeter, wat het tot een ideale afmeting maak voor elke kale muur.

Door de kleurscherpte lijken de dieren levensecht te zijn, hetgeen het leggen van deze afbeelding ook tot een leuke gezinsactiviteit kan maken. De stukjes passen zoals altijd netjes in elkaar wat het werken aan deze afbeelding nog plezieriger maakt.

Lees ook:  Top 10 leukste legpuzzels voor volwassenen - Welke kies jij?

8. Afrikaanse dierenwereld

Ravensburger puzzel Afrikaanse dierenwereld

Leg 3000 stukjes puzzel bij elkaar en heb dan een afbeelding van haast alle exotische Afrikaanse dieren bij elkaar, om in te lijsten. Je kinderen vanaf veertien jaar zullen je ook heel graag willen helpen om deze puzzel te voltooien, vooral als je tijdens deze leuke activiteit een verhaal over elk dier verzint.

Ook kun je ze al puzzelend enkele wetenswaardigheden over deze dieren bijbrengen, wat natuurlijk ook kan nadat je het hebt ingelijst. De afmeting van dit Afrikaanse Wild life prentje in de vorm van een legpuzzel is 121 bij 80 centimeter.

Ook deze Ravensburger puzzel is leuk om te hebben maar ook een kado waarmee je elke dierenliefhebber mee verrast.

7. De straten van Parijs

Dominic Davidson - De straten van Parijs

Voor degenen die helemaal verliefd zijn op Parijs is deze legpuzzel van Dominic Davison een juweeltje. Behalve dat de typische Franse sfeer van de afbeelding afspringt, zorgen zowel de Eiffeltoren, de architectuur als het oude lelijk eentje ervoor, dat je als frequente toerist van deze stad, heimwee krijgt.

De puzzel heeft een afmeting van 120 bij 85 centimeter en is zeer scherp van kleur. Zie je jezelf soms zitten aan het tafeltje van dit door kunstenaar Davison gemaakte schilderij of ken je de afgebeelde straten op je tien vingers? Dan is dit een legpuzzel waaraan je heel veel plezier zult beleven zowel tijdens het maken ervan als wanneer je het hebt ingelijst.

6. Old map

old map legpuzzel

Met onze nummer zes legpuzzel, zet je al dan niet samen met je kinderen een oude wereldkaart in elkaar voor de studiekamer. Het past met een afmeting van 118,4 bij 84,5 centimeter boven elk bureau, wat je kind kan stimuleren om op het internet naar informatie over de afgebeelde plekken zoals ze er eeuwen terug uitzagen, te zoeken.

De frisse afbeelding van deze puzzel bestaat naast de wereldkaart ook nog uit de vier elementen en informatie over het toenmalig denkbeeld van de sterrenbeelden, de hemel, zon en de maan. Echt een leerrijke legpuzzel en daarom ook eentje die we je van harte aanraden voor je collectie.

5. Hamnoy, Lofoten

Hamnoy, Lofoten

Zoek je al een tijdje naar een afbeelding van een landschap waarmee je die kale muur kan verfraaien, dan is deze van Hamnoy Lofoten vastwel geschikt.

Lees ook:  Hoe Speel je Jokeren? Speluitleg & Spelregels

Deze eilandengroep in Noorwegen is een bekende toeristische trekpleister, waarvan Hamnoy als het leukste visdorpje bekend staat. Indien je ooit daar naar toe geweest bent, zet je deze legpuzzel stellig met veel plezier in elkaar. Het resultaat is een zeer herkenbare schitterende afbeelding van dit dorp, met een afmeting van 121 bij 80 centimeter.

Door de overwegend blauwe, bruine en grijze tinten van de vlakken is dit een puzzel voor degenen die van een uitdaging houden. Niet gemakkelijk, maar vanwege het eind resultaat wel de moeite waard.

4. Het Huisje van de Boer

Jumbo Premium Collection Puzzel Het Huisje van de Boer - Legpuzzel - 3000 stukjes

Hou je van het landelijk leven of denk je nu je in de stad woont met weemoed terug aan je jeugd op het platteland? Dan is deze legpuzzel voor jou bestemd. Wanneer je de 3000 stukjes in elkaar past zie je met het verstrijken van de tijd een afbeelding van een prachtige boerderij verschijnen.

Misschien zie je dan ook gelijk dat het huisje op je ouderlijk huis lijkt, wat het hebben van deze legpuzzel uit de Premium collection een persoonlijk tintje geeft.

Door de afmeting van 122 bij 85 centimeter heb je een vrij grote wandversiering voor elke ruimte. Je (klein)kinderen hangen beslist aan je lippen wanneer je ze over je leven op een dergelijke boerderij vertelt.

Deze puzzel zit ook in onze top tien legpuzzels vanwege het feit dat het ook een heel leuk kado is voor een ieder uit je netwerk.

3. Westminster Abbey

Westminster Abbey Legpuzzel 3000 stukjes

Een legpuzzel uit de landen en steden categorie is deze van het merk Castorland. Ofschoon de stukjes nogal klein zijn, zal je je geen moment vervelen met het leggen van de afbeelding van het Engelse Westminster Abbey, een kerk die door de eeuwen heen een cruciale tol gespeeld heeft in de Engelse geschiedenis.

Het heeft een afmeting van 92 bij 68 centimeter en is geschikt voor personen vanaf twaalf jaar. Door de frisse kleuren van de afbeelding fleurt het eind resultaat elke muur op. Je kunt dan elke dag met je huisgenoten en gasten genieten van een echt Engels tafereel dat zich afspeelt in de directe omgeving van deze beroemde kerk!

Lees ook:  Hoe speel je Caverna? Speluitleg & Spelregels

2. Rariteitenkabinet

Jan van Haasteren Rariteitenkabinet puzzel - 3000 stukjes

De nummer 2 legpuzzel op onze ‘must have’ lijst is eentje van Jan van Haasteren. Indien je van stripverhalen houdt is hij absoluut geen onbekende voor je.

Hou je van stripverhalen én het maken van legpuzzels, dan doe je met zijn rariteitenkabinet een super aankoop. Je zult wel een tijdje bezig zijn ermee vanwege het aantal stukjes dat je in elkaar moet passen, maar de figuren en of de scène die wordt uitgebeeld laten je de tijd beslist vergeten.

Je kunt deze puzzel tot een gezinsactiviteit maken omdat het geschikt is voor personen van 12 tot 99 jaar. Echt de moeite waard dus!

1. Slot Neuschwanstein in winter

Ravensburger puzzel Slot Neuschwanstein in winter - Legpuzzel - 3000 stukjes

Ook indien je nog nimmer van slot Neuschwanstein hebt gehoord, zal je bij het zien van deze puzzel last van jeukende handen krijgen. Dit vanwege het feit dat de scherpe afbeelding van dit kasteel je in gedachten reeds laat zien welke ruimte in je huis je ermee zal versieren.

Bij nader onderzoek kom je er al gauw achter dat dit slot model heeft gestaan voor het beroemde Disney kasteel, waardoor het tot een bekende trekpleister in Duitsland behoort.

Goeie keus dus! Je moet wel een gewikste legpuzzelaar zijn om deze puzzel met een afmeting van 121 bij 80 centimeter in elkaar te zetten. Het bestaat namelijk uit 3000 stukjes die overwegend groen, blauw en wit zijn, waardoor het je best een tijdje zoet zal houden.

Toch is deze puzzel vanwege de populariteit van het slot een van onze aanraders, die je wat ons betreft dus echt in je collectie moet hebben!

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.