Meteen naar de inhoud

Top 10 leukste puzzels van 2000 stukjes – om bij weg te dromen!

  • 6 min read

Het aanbod in puzzels is overweldigend. Van komische cartoons tot prachtige vergezichten, het is moeilijk kiezen. Het is niet alleen de mooie of leuke afbeelding die telt, ook het aantal stukjes is belangrijk.

Voor de meer ervaren puzzelaar mag een puzzel toch zeker 2000 stukjes tellen. Puzzelen kan je natuurlijk ook samen doen met je gezin of vrienden. Er is niets zo gezellig dan een avondje samen puzzelen. Ook als je samen met anderen een puzzel maakt mag de puzzel groot genoeg zijn en zijn 2000 stukjes aangeraden.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige extra grote puzzelmat!

Leukste puzzels met 2000 stukjes

Om je te helpen met kiezen tref je hieronder tien mooie puzzels die je zeker uren puzzelplezier zullen bieden. Uiteraard is dit maar een beperkte selectie uit het enorme aanbod aan puzzels.

10. Van Brooklyn naar Manhatten

Ravensburger puzzel Van Brooklyn naar Manhatten

Zit een reisje naar New York er voorlopig niet in? Niet getreurd met Van Brooklyn naar Manhattan van Ravensburger kan jij ook genieten van een van de meest bekende uitzichten die de stad te bieden heeft. Met deze enorm gedetailleerde puzzel ben je verzekerd van uren puzzelplezier.

9. Veemarkt

Jan van Haasteren Veemarkt puzzel - 2000 stukjes

Jan van Haasteren is goed vertegenwoordigd in dit lijstje. En met reden. Jan van Haasteren tovert de meest alledaagse dingen dan ook om tot dolkomische situaties. Wat kan er nu eenmaal misgaan op een veemarkt? Een koe in een boom en een varken op hol. Ga aan de slag en ontdek wat er misgelopen is.

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met 4000 Stukjes - Echt Uitdagend!

8. Kamperen in het bos

Jan van Haasteren Kamperen in het Bos puzzel

Jan van Haasteren schetst op zijn kenmerkende, grappige manier een dagje uit in het bos. Allerlei uiteenlopende figuren van indianen tot kabouters zijn van de partij en natuurlijk loopt het eenvoudige kampeerreisje helemaal in het honderd.

Ook deze Jan van Haasteren puzzel is voorzien van veel kleur en details. Zelfs als je zijn puzzels meerdere keren maakt, blijf je nieuwe details ontdekken. Puzzelplezier voor alle leeftijden verzekerd.

7. Church of St. Magdalena, Dolomites

Church of St. Magdalena, Dolomites Legpuzzel 2000 stukjes

De Dolomieten vormen een prachtige achtergrond voor het idyllische kerkje van St. Magdalena. De kleuren schilderen een prachtig herfstlandschap waar je een instant vakantiegevoel van krijgt.

Ook hier biedt Castorland weer een prachtige puzzel aan voor een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

6. Watervallen Iguazu, Brazilië

Ravensburger puzzel Watervallen Iguazu

Ravensburger doet het weer met de Watervallen Iguazu, Brazilië. Dit wondermooie landschap vormt het ideale decor voor een leuke puzzeldag. De afbeelding is indrukwekkend en de stukjes zijn zeer stevig en gevarieerd van vorm. Een leuk cadeau voor jong en oud of hou de puzzel gewoon voor jezelf!

5. De Sluizen

Jan van Haasteren De Sluizen Puzzel 2000 Stukjes

Het zonnetje schijnt en iedereen heeft zin in een dagje op het water. Er worden de gekste vaartuigen gebruikt, maar natuurlijk loopt het mis in De Sluizen van Jan van Haasteren! Weer een ontzettend leuke prent vol met grappige details.

Naar goede gewoonte kan je ook nu weer op zoek naar de bekende haaienvin, Sinterklaas, het kunstgebit, de handjes en het zelfportret van Jan van Haasteren zelf.

4. Village Clock Tower

Village Clock Tower Legpuzzel 2000 stukjes

Een pittoresk dorpje midden in een prachtig berglandschap. Perfect om bij weg te dromen. Er is niets zo heerlijk dan na een drukke dag ontspannen met deze prachtige puzzel van Castorland. Als je nog langer wil genieten kan je de puzzel natuurlijk ook inlijsten en ophangen.

Lees ook:  Beste space en ruimtevaart bordspellen - Ready for take-off?

3. Mijn mooiste postzegels

Ravensburger puzzel Mijn mooiste postzegel

Geen tijd om een echte postzegelverzameling aan te leggen? Dan is deze mooie puzzel van Ravensburger misschien wel de oplossing. Ontdek postzegels van al jouw favoriete figuren van Disney en Pixar. Een mooie kleurrijke puzzel voor uren puzzelplezier.

2. De bibliotheek

Jan van Haasteren De Bibliotheek puzzel

Het is een drukte van jewelste in de bibliotheek. De vreemdste bezoekers zijn op zoek naar leesmateriaal of toch niet. Zoals we gewend zijn van Jan van Haasteren is het komische chaos alom. Elke keer weer ontdek je nieuwe details die een lach op je gezicht toveren.

Ook kinderen kunnen de puzzels van Jan van Haasteren waarderen. Maak deze puzzel eens samen met je (klein)kinderen, pret gegarandeerd!

1. Arche Noach, Loup

Arche Noah, Loup

Iedereen kent het verhaal van de ark van Noach. Al die dieren in één boot krijgen moet een heel gepuzzel zijn geweest. Je kan toch geen konijn bij de leeuwen zetten en die olifanten nemen toch behoorlijk wat plaats in.

Hoe het toch is gelukt om iedereen een plaatsje te geven ontdek je in deze illustratie van tekenaar Loup. Spot jij ook de verstekeling? De puzzel wordt geleverd in een mooie driehoekdoos.

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.

Lees ook:  Top 10 Leukste Kerst- en Nieuwjaarspuzzels - Voor de lange avonden!

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid