Meteen naar de inhoud

Top 10 Leukste Puzzels met 1500 Stukjes – Leuk Voor Elke Leeftijd!

  • 6 min read

Puzzels bestaan er in alle vormen en maten. Eén van de vormen die je het vaakst zult tegen komen is die van 1500 stukjes (je zult waarschijnlijk alleen de puzzel met 1000 stukjes nog vaker tegenkomen).

En dat is mooi, want dit is nu namelijk net het formaat dat voor zowel beginners als meer ervaren puzzelaars een fijn aantal is. Het zorgt voor voldoende complexiteit, zonder je te overweldigen.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

10 fantastische puzzels van 1500 stukjes

Ideaal voor een beginnende puzzelliefhebber! Voor zowel jong, als oud!

10. Taarten Toernooi

Jan van Haasteren Taarten Toernooi puzzel

Ooit al geprobeerd om een taarten bak wedstrijd te winnen? In deze grappige puzzel strijden de deelnemers om de eerste plaats. Prachtige taarten, brandende taarten of aangebrande taarten… Allemaal maken ze kans om dit Taarten Toernooi te winnen. Iedereen doet mee! Bouwvakkers, huisvrouwen en zelfs de sint doet een worp naar de overwinning! Ben jij ook zo benieuwd wie er wint?

9. Pittoreske Notre Dame

Ravensburger Pitoreske Notre Dame

Hoewel de echte Notre Dam nu wordt heropgebouwd, na de verwoestende brand en het instorten van een torenspits, is deze pittoreske puzzel van de Notre Dame ideaal om jouw puzzelcollectie te vergezellen. Beleef tijdens het puzzelen de trip van je leven, naar het hartje van Frankrijk… Parijs! Deze prachtige kathedraal heeft een indrukwekkende omvang en is uniek in zijn soort. Terwijl de avondgloed in de puzzel tevoorschijn komt, kan jij rustig beginnen te puzzelen.

Lees ook:  Carcassonne recensie, leukste bordspel voor families?

8. Wereldkaart 1594

Ravensburger puzzel Wereldkaart 1594

Altijd al een authentieke Wereldkaart van 1594 in jouw woonkamer gewild? De wereld zag er toen nog heel anders uit (of naja dat dachten de Europeanen in ieder geval)! Laat je meenemen op een reis door de tijd. Bewonder hoe de wereld er 400 jaar geleden uit zag. Alle continenten lagen dichter bij mekaar! Wat een wonder, een wereldwonder!

7. Highland Games

Jan van Haasteren Highland Games puzzel

De alom bekende Highland Games, dit jaar uitzonderlijk georganiseerd door de fantastische comic puzzel tekenaar Jan Van Haasteren. Strijdt mee om de eerste prijs in alle mogelijke disciplines. Dans over de houten boomstronk, omhooggehouden door… Euhm… een gorilla! Of doe mee aan een partijtje krachttraining, touwtje trek. Of je nu wint of niet, je zal er zeker veel plezier aan gaan beleven!

6. Bergmeer bij Matterhorn

Ravensburger puzzel Bergmeer bij Matterhorn

Maak een uitstapje naar de toppen van de Matterhorn. Een prachtig berglandschap dat zich bevindt bij het grensgebied tussen Italië en Zwitserland. Droom weg bij het panoramische uitzicht over het Bergmeer bij Matterhorn en vergeet tijdelijk de rest van de wereld! Laat je meeslepen door de schoonheid van de ongerepte natuur!

5. De Nachtwacht

Ravensburger puzzel De Nachtwacht

Authentieke middeleeuwse figuren nemen plaats bij jou aan tafel. In De Nachtwacht waan jij je in een volledig onbekende wereld. Middeleeuwse figuren met de typische kledij… Een muziekje voor de sfeer gespeeld door een klein bandje, meer moet dat toch niet zijn? Deze typische puzzel valt in de smaak bij heel veel liefhebbers!

4. De Oase

Jan van Haasteren De Oase Puzzel 1500 stukjes

Als jij dacht aan een oase van rust, dan ben je hier aan het verkeerde adres. De Oase van Jan van Haasteren is een oase vol plezier en amusement! De vele personages laten zich van hun gekste kant zien. Aan dieren is er geen gebrek, dromedarissen en 1 enkele dolle giraf om het feest compleet te maken!

Lees ook:  Wat is het verschil tussen Ticket to Ride USA en Europa?

3. Cottage At Bredon Hill

Cottage At Bredon Hill

Een prachtige locatie om te wonen, Brendon Hill. Deze puzzel is als een realistische foto, inkaderen en je kan hem zo aan de muur hangen. Je zou je kunnen inbeelden dat dit het huis is waar je grootmoeder ooit woonde, de landelijke en authentieke stijl werd prachtig samengevoegd. Droom jij er ook van om een keer te overnachten in Cottage At Bredon Hill?

2.  Bouwplaats

Jan van Haasteren Bouwplaats puzzel

Jan Van haasteren tekent al jaren comic puzzels. Zo heeft hij ook deze ludieke bouwplaats puzzel ontworpen. Het voetpad aanleggen, terwijl er aan de straat wordt gewerkt. De ene aan het schilderen, op het moment dat de andere aan de zolderruimte aan het timmeren is… Een spookje voor het raam en de agent die een boef achterna rent met zijn pistool… In de Jan van Haasteren Bouwplaats kan het allemaal! Klus jij even snel deze mooie en grappige puzzel in mekaar?

1. Venetiaanse droom

Ravensburger puzzel Venetiaanse droom

Laat jezelf meedrijven, via een prachtige gondel, door het onovertroffen, romantische Venetië. De stad die jaarlijks miljoenen toeristen lokt. Verliefde koppeltjes en cultuurliefhebbers. Waan je tijdens het puzzelen tussen de authentieke gebouwen, laat je verbazen door hun prachtige karakteristieken. De roze gloed van de ondergaande zon betovert je gemoed. Terwijl de maan al vrolijk komt piepen, kun jij deze Venetiaanse droom helemaal voltooien.

Heb jij nu ook zoveel zin gekregen om te puzzelen? Waar wacht je nog op, probeer jij maar eens de puzzelkampioen te worden! Tracht deze 10 puzzels zo snel mogelijk af te hebben! Veel succes!

Lees ook:  Hoe speel je Skip Bo? Speluitleg & Spelregels

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid