Meteen naar de inhoud

Top 10 leukste puzzels met 1000 stukjes – uitdagend en educatief

  • 6 min read

Vanaf een jaar of 10 zijn de meeste kinderen in staat om legpuzzels van 1000 stukjes te maken. Dit zal zeker een nieuwe uitdaging voor ze zijn als ze de kleinere Disney puzzels eenmaal zijn ontgroeid.

Ook als volwassen beginner zijn de 1000 stukjes puzzels een goede instapmogelijkheid. Voor zowel kinderen als volwassenen blijft puzzelen een leuke mentale uitdaging, een goede training voor ons brein!

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

Leukste puzzels met 1000 stukjes

Omdat de keuze aan 1000 stukjes legpuzzels overweldigend kan zijn, hebben wij hieronder een top 10 gemaakt, hier zit ook vast voor jou de perfecte puzzel tussen!

10. Fleroux New York

Ravensburger puzzel Fleroux New York

Een typische avond op Time Square. Tientallen mensen staan te drummen om een ticket voor de welbekende Nederlandse musical ‘A Dutchmen In New York’ te bemachtigen. Er wordt een heus Hollands feest van gemaakt, waarbij een haringstand natuurlijk niet mag ontbreken. Frans le Roux combineert in deze puzzel het Amerikaanse leven met typisch Nederlandse elementen, wat natuurlijk een hilarisch tafereel oplevert!

9. De Speelgoedwinkel

Wasgij Destiny 20 De Speelgoedwinkel!

Wasgij gaat net een stapje verder met deze puzzel over een speelgoedwinkel, je weet namelijk niet van tevoren hoe de puzzel er uit komt te zien. Op de voorkant van de puzzeldoos staat een speelgoedwinkel afgebeeld, maar jij moet de toekomst van de speelgoedwinkel in elkaar puzzelen. Deze manier van puzzelen vergt weer een extra uitdaging en een portie inbeeldingsvermogen, de doelgroep voor deze puzzel is volwassenen.

Lees ook:  Hoe speel je Koehandel (Master)? Speluitleg en Spelregels

8. Kinderfeestje

Jan van Haasteren Kinderfeestje puzzel

Een kinderfeestje waar niet elke ouder om staat te springen, een drukte van jewelste en niet alles loopt zoals gepland. Een puzzel met de bekende dolkomische insteek van Jan van Haasteren, tijdens het leggen ontvouwen zich steeds weer nieuwe grappige taferelen. En uiteraard ontbreekt de verjaardagstaart niet! Zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

7. Avond in Santorini

Avond in Santorini

Het romantische Santorini afgebeeld in het schemer, de mooie witte huisjes met de blauwe kozijnen. Ook de karakteristieke windmolen is aanwezig. Deze puzzel is zo prachtig dat je hem kunt inlijsten als je klaar bent. Door de standaard afmetingen die Ravensburger voert is een passende lijst zo gevonden. Deze puzzel is perfect voor jou als jij wilt wegdromen bij je herinneringen aan een romantische vakantie op het Griekse eiland Santorini.

6. Safari spektakel

Wasgij Original 31 Safari Spektakel!

Het Safari Spektakel is een puzzel van de Wasgij Original reeks. Hoewel op de voorkant van de puzzeldoos een overvolle safari jeep is afgebeeld, zal de puzzel zelf er heel anders uit komen te zien. Je puzzelt namelijk waar de mensen in de safari jeep naar kijken. Het resultaat zie je pas als je klaar bent, maar ik kan me voorstellen dat het een dolle beestenboel zal worden.

5. Cruiseschip

Jan van Haasteren Cruiseschip puzzel

Oeps, terwijl het cruiseschip een volle bezetting heeft raakt het een ijsberg! In alle vertrekken van het cruiseschip doet zich weer een nieuw grappig schouwspel voor. De puzzel zit vol met kleurrijke details en bezorgt je bij elk stukje dat je klaar hebt een glimlach op je gezicht. Zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

Lees ook:  Hoe speel je Agricola? Speluitleg & Spelregels

4. Romantische cottage

Het beeld van een romantische cottage met een tuin vol prachtige bloemen, een vijver met twee zwanen. Het is nog frisjes buiten, de houtkachel staat aan en er dwarrelt rook uit de schoorsteen. Ravensburger creëert met deze puzzel een serene schets, voeg daar aantrekkelijke en heldere kleuren aan toe en het plaatje is volmaakt. Wederom een mogelijkheid tot inlijsten door de standaard afmetingen.

3. Afvalrace

Wasgij Original 28 Afvalrace!

Een Wasgij puzzel, wederom eentje van de Original reeks: de Afvalrace. Dit keer kijk jij door de ogen van een vrouw die, tijdens een work-out op een gymnastiekbal, uitkijkt op een rumoerige sportschool. De puzzel doet denken aan een humoristische cartoon, op de voorkant van de puzzeldoos gaan al diverse zaken mis, welk uitzicht zal de sportende vrouw wel niet hebben?

2. Een dagje naar het Museum

Jan van Haasteren Een dagje naar het Museum

Twee voor de prijs van één, in deze puzzeldoos zitten maar liefst twee puzzels van 1000 stukjes. Beide hebben ze betrekking op een museumbezoek, de eerste puzzel gaat over Rembrandts Atelier en de tweede over het Rariteitenkabinet. Volgens kenners is dit één van de beste Jan van Haasteren puzzels. Zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

1. Opa’s schuurtje

- legpuzzel - 1000 stukjes

Puzzel nu opa’s rommelige schuurtje in elkaar. Door de vele bruintinten is dit wel een puzzel die geduld van je vergt. De afbeelding op de puzzel is geen foto, maar een schilderij. Het zit vol met kleine details, alle planken liggen vol met spulletjes en het werkblad is niet opgeruimd. Door de openstaande schuurdeur zie je opa, oma en de kleinkinderen staan.

Lees ook:  Beste bordspellen met veel interactie tussen spelers

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid