Meteen naar de inhoud

Beste bordspellen voor een feestje – 10 leuke ideeën!

  • 8 min read
Sushi Go Party!

Geef je een feestje? Er gaat niets boven een geweldig bordspel om samen met je vrienden of vriendinnen de zaak op gang te brengen. Gooi er wat drankjes in, en het wordt een geweldige avond. We zijn gek op bordspellen, en we zijn verheugd om een aantal van onze favorieten, en naar onze mening, beste bordspellen voor een feestje, met u te delen!

Top 10 leukste bordspellen voor een feestje

Als u een feestje organiseert kunnen bordspellen een verademing zijn, of een uitstekende ijsbreker voor mensen die elkaar net hebben ontmoet! We hebben de 10 beste voor u op een rijtje gezet, en beginnen met de makkelijkste aan te leren, zodat jullie snel aan de slag kunnen!

1. Sushi Go Party!

Sushi Go Party!

Sushi Go Party!: Begin het feest met een snel kaartspel met sushi-thema zoals Sushi Go! Stel je voor dat jij en je vrienden aan de bar zitten te kijken naar sushi gerechten die voorbij komen, en dat je in dit spel dingen uitpikt om te eten, het eten is het puntensysteem, dus je moet bepalen welke voedingsmiddelen je moet oppakken als je de kans krijgt.

Het is makkelijker dan het klinkt. Houd een pen en papier bij de hand om de punten aan het einde van elke ronde te tellen, je speelt er namelijk meerdere achterelkaar! De speler met de meeste punten aan het einde van de rondes wint!

2. Codenames

Codenames

Codenames kost wat tijd om op te zetten, dus we zouden zeggen dat het iets langer gaat duren dan verwacht als het je voor het eerst speelt. Je groep moet worden verdeeld in 2 teams (rood en blauw), en van elk team wordt er één persoon als “spymaster” aangesteld.

Lees ook:  Beste bord- en gezelschapsspellen om buiten te spelen - waait niet weg!

De spymasters zullen hun teams aanwijzingen geven om uit te zoeken welke woorden op het 5×5-raster van hen zijn. Het eerste team dat al hun ‘codenamen’ raadt, wint! De uitdaging is dat sommige woorden in een paar beurten moeilijk aan elkaar te knopen zijn.

3. Catan

Hoewel Catan niet wordt beschouwd als een typisch gezelschapsspel, kan het toch leuk zijn voor groepen, vooral als je een uitbreidingspakket hebt waarmee meer spelers kunnen spelen. Het wordt gegarandeerd competitief als je wedijvert om het eiland te veroveren, nederzettingen te bouwen en handel te drijven met andere spelers.

Een potje Kolonisten van Catan is avondvullende bezigheid, dus als je van plan bent om dit met je gezelschap te spelen, wees dan mentaal voorbereid op een lange, soms pijnlijke, maar diep meeslepende spelletje van ruilen en het bouwen van nederzettingen! Er zijn punten voor elk bezit dat je in je nederzettingen hebt, en de eerste speler die 11 overwinningspunten heeft, wint! Dit is een spel voor alle leeftijden. Natuurlijk is het in het begin een beetje complex, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het een uiterst verslavend en leuk familie strategiespel!

Met het originele spel kun je Catan met maximaal vier personen spelen, maar met een uitbreidingspakket kunnen in totaal zes spelers tegelijk spelen. U kunt mijn volledige recensie van het spel ook lezen.

4. Exploding Kittens

exploding kittens

Pas op voor deze vervelende Exploding Kittens – ze zullen de dood van je zijn (in dit spel). Neem om de beurt een kaart van het dek waar een paar exploding kitten-kaarten zijn verborgen. Dit is een spel van geluk, dus denk niet te hard na over wat je straks gaat doen!

Sommige kaarten hebben speciale vaardigheden om u te helpen een exploderend katje te vermijden of om andere spelers te saboteren. Wordt de laatste die nog staat, en u wint het spel.

Lees ook:  Top 10 leukste puzzels van 2000 stukjes - om bij weg te dromen!

5. The Resistance

The Resistance

In The Resistance krijgt elke speler een karakterkaart van een van de twee teams. Je speelt het spel dus in 2 tegen elkaar strijdende groepen. Het doel is om de teams goed op elkaar af te stemmen die je besluit mee te nemen op missies, en als er genoeg missies succesvol zijn, wint het Resistance-team het spel!

Als de meeste missies mislukken, winnen de spionnen. Kruip in de huid van Sherlock en gebruik je vaardigheden van deductie om uit te vinden wie wie is.

6. Trivial Pursuit

Trivial Pursuit Classic

Soms zijn de beste games de klassiekers! Iedereen zal enthousiast zijn als je Trivial Pursuit op je volgende feestje tevoorschijn haalt, want dit populaire spel laat mensen hun kennis testen in een verscheidenheid aan trivia categorieën.

Trivial Pursuit is het beste voor oudere spelers – over het algemeen 16 en ouder – en je kunt met maximaal zes mensen tegelijk spelen. U kunt echter altijd in teams opsplitsen om meer mensen deel te laten nemen.

7. Cards Against Humanity

Als je een feestje voor volwassenen organiseert, is er geen beter spel om uit de kast te halen dan Cards Against Humanity. Dit ongepaste kaartspel werd al snel een cultklassieker in huishoudens in het hele land dankzij de rauwe, lachwekkende gameplay.

Je kunt Cards Against Humanity met vier of meer mensen spelen, dus het is geweldig voor grote groepen. De aanbevolen leeftijdscategorie is 17 jaar en ouder.

Het is ongelooflijk gemakkelijk om te leren hoe je Cards Against Humanity moet spelen: In elke ronde leest een speler een vraag van een van de zwarte kaarten, en de andere spelers moeten anoniem de grappigste witte kaart op tafel leggen. De dealer kiest zijn favoriete antwoord, wat vaak leidt tot ongepaste, onhandige en hilarische reacties. De persoon die de kaart heeft neergelegd krijgt een punt.

Lees ook:  Hoe speel je De Vergeten Stad? Speluitleg & Spelregels

8. 30 Seconds

30 seconds partyspel

Op het eerste gezicht lijkt het Zuid-Afrikaanse spel 30 Seconds een beetje op Trivial Pursuit. Spelers spelen in teams van twee. Elke beurt pakt een speler een kaart met vijf bekende namen op de kaart, en probeert die namen te beschrijven aan zijn partner, die probeert te raden wat er beschreven wordt. Het doel is om zoveel mogelijk woorden te raden in, je raadt het al, 30 seconden.

9. Party & Co

Party & Co

Party & Co bestaat uit 5 verschillende spellen en elk spel moet correct worden uitgevoerd om een schijf te verdienen. De 5 verschillende categorieën zijn hints, tekenen, trivia, liplezen en woordgokken. Verdien 5 schijven en je wint het spel.

10. Monopoly Deal

Monopoly Deal

Wis het merendeel van wat u weet over het traditionele Monopoly bordspel uit uw geheugen. Monopoly Deal is veel leuker om te spelen, en vergt minder tijd (afhankelijk van met wie u speelt natuurlijk). Ja, u wilt een eigendom bouwen, maar u doet dit door huur te vragen voor uw eigendom of door deals te sluiten.

Monopoly Deal is een turn-based strategiespel dat zowel volwassenen als kinderen veel plezier zal opleveren. De toevoeging van actiekaarten aan dit kaartspel is een leuke variant op het origineel.

Coöperatief spelen kan natuurlijk ook

Misschien heb je geen zin om tegen elkaar te strijden tijdens je feestje (wellicht om de sfeer beter te houden ;)?). Op deze site hebben we een daar een compleet nieuw artikel aan gewijd. Verwacht je dat dit beter bij jullie zal passen? Bekijk dan snel de top 10 coöperatieve bordspellen.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid