Meteen naar de inhoud

Top 10 leukste legpuzzels voor volwassenen – Welke kies jij?

  • 6 min read

Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel puzzels op de markt. Maar hoe weet je nu welke je moet kiezen? Om je daarbij op weg te helpen hebben wij hieronder 10 van onze favorieten op een rijtje gezet.

Top 10 puzzels voor volwassenen

Natuurlijk zijn er veel meer leuke puzzels te vinden, maar met één uit deze lijst doe je zeker geen miskoop!

10. Rollerdisco

De Rollerdisco is deze dagen niet zo populair meer, maar vroeger was het een echt gekkenhuis. En je kunt Jan van Haasteren er op vertrouwen dat hij dat goed uit te beelden weet. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt terug in de puzzel. Wat ga jij allemaal aantreffen in deze dolle boel? Een ding is zeker, als je goed zoekt komt je zowel Sinterklaas als de Kerstman tegen. Maar waar?

9. Lady & de Vagebond

Lady & de Vagebond, wie is er niet bekend mee. Nu prachtig weergegeven in een sprookjesachtig tafereel. De pittoreske huizen op de achtergrond, de zon die onder gaat en de hondjes die op de voorgrond spelen. Een heerlijk rustgevende afbeelding en puzzel met veel uitdaging.

8. Fietsen in Amsterdam

Een traditioneel Nederlands plaatje, fietsen over de gracht in Amsterdam, auto’s geparkeerd voor de grachtenpanden en de zon die ondergaat. Als je ooit in Amsterdam geweest bent zul je dit zeker herkennen.

Lees ook:  Leukste Wargames voor beginners (maar ook gevorderde!)

Leuk aan de puzzel is dat de vormvariatie aan de stukjes gigantisch is wat de puzzel net wat moeilijker maakt dan de meeste generieke puzzels welke keer op de keer dezelfde puzzelstukjes hebben.

7. Een snelle hap

Een echte dolle boel bij dit cafeetje op de hoek van de straat waar mensen komen voor een snelle hap. Chique dames, kinderen met een stuiterbal, een hond die iets lekker ziet. Wat ga je allemaal aantreffen in dit tafereel? Er is zoveel te zien, en er kan nog zoveel meer gebeuren. Je komt er alleen achter door er aan te beginnen!

6. Landschap Collectie (5 in 1)

Vijf puzzels voor de prijs van 1, dat is nooit een slechte deal. Met deze vijf prachtige en iconische landschappen uit Europa kan je je dagen, dan niet weken vermaken. Oostenrijk, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en Italië zijn allemaal vertegenwoordig.

Extra leuk is dat niet alle stukjes de ‘standaard’ puzzelstukje zijn, dus je moet soms echt even goed nadenken om de juiste patronen te herkennen. Zo is dit zeker voor meer gevorderde puzzelaars een leuke uitdaging.

De puzzels worden elk in een eigen zak geleverd, waardoor ze makkelijk uit elkaar te houden zijn.

5. Kerstmis

Een echte favoriet onder fans van Jan van Haasteren puzzels is de Kerstmis puzzel. Hoewel deze natuurlijk het leukste is om in de laatste weken van het jaar te maken voor het echte kerst gevoel, is het ook in de andere weken van het jaar een echte aanrader. Er is zo veel te zien dat je je niet zult vervelen, net zoals je gewend bent van van Haasteren!

Lees ook:  Wat zijn avontuur spellen? En welke zijn het leukst om te spelen?

4. Rustig aan het kanaal

Met de Wasgij puzzel ‘Rustig aan het kanaal‘ (dit is overduidelijk sarcastisch bedoelt) leg je een leuk echt Hollands tafereel neer. Koeien op de brug, een klein bootje met de schipper die daar onderdoor vaart, een visser die ‘rustig’ zit te vissen. Hoe langer je met deze puzzel bezig bent hoe grappiger hij wordt.

3. Hockey kampioenschappen

Hockey Kampioenschappen, wie heeft er niet een beeld van. Goed of slecht, je hebt er in ieder geval al een beeld bij. Ik garandeer je dat Jan van Haasteren je zal verrassen met zijn verbeelding van zo’n toernooi, werkelijk alles wat fout kan gaan gaat er ook echt fout. Zowel op het veld als op de tribune zal je hilarische taferelen voorbij zien komen, echt een plezier om in elkaar te zetten!

2. Darts

Zoals je gewend bent van Jan van Haasteren puzzels is ook deze puzzel die een dart toernooi afbeeld weer heerlijk komisch! Elke keer dat je er aan werkt zul je weer nieuwe hilarische taferelen tegen komen, dat maakt puzzels als deze zo leuk, je kunt ze meer dan eens leggen en gewoon plezier aan blijven beleven. Zoals je van Jan van Haasteren wel gewend bent. Een goede puzzel voor zowel beginners als gevorderde!

1. Rondje Texel

Texel, wie kent het waddeneiland niet. En dat maakt deze puzzel nu juist zo leuk! Deze puzzel van Jan van Haasteren laat je vele bekende bezienswaardigheden van het Nederlandse eiland zien op een komische manier. Dat maakt het maken van deze puzzel des te leuker!

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met 1500 Stukjes - Leuk Voor Elke Leeftijd!

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid