Ga naar de inhoud

Top 10 Leukste Kerst- en Nieuwjaarspuzzels – Voor de lange avonden!

  • 6 min read
  • door

In de decembermaand heb je vaak wat meer vrije tijd. Hoe leuk is het om die tijd in te vullen met het maken van legpuzzels? Ze zijn er voor alle leeftijden en in heel veel categorieën.

TIP! Berg je puzzel makkelijk en snel op met deze handige puzzelmat!

Leukste puzzels voor met Kerst & Oud en Nieuw

Kerst is een tijd van feest en onderstaande puzzels zijn allen in die sfeer afgebeeld, waardoor zelfs de doos al prachtig is om naar te kijken.

10. Kerst met Disney

Ravensburger puzzel Kerstmis met Disney

De magische Kerst die hier wordt afgebeeld staat bol van kerstversiering in de vorm van kerstballen en cadeaus. Een sneeuwballengevecht tussen Knabbel en Babbel is onderdeel van het prachtige schouwspel en ook het prachtige Disney kasteel is present. De kerstkaarten zijn blijkbaar al aangekomen, want de brievenbus puilt werkelijk uit. Haal Disney in huis en vier kerst met alle prinsessen. Ook voor de jeugd, vanaf 14 jaar geschikt om te maken.

9. Op het nieuwe jaar!

Jan Van Haasteren Op Het Nieuwe Jaar!

Als je op een leuke manier met puzzelen wil beginnen, is deze puzzel van Jan van Haasteren echt een aanrader. De humor die bij deze puzzels wordt toegepast, maakt van het puzzelen een waar feest. Oliebollen, een kerstboom en vooral veel gekke gezelligheid staan garant voor een leuke puzzeltijd. Met de 500 stukjes is deze puzzel al vanaf 8 jaar te maken.

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels met Extra Grote (XL) Stukjes - Leuk voor beginners en ouderen!

8. Winter Wonderland

Disney 1000 Stukjes Puzzel Winter Wonderland

Op en top winter is het in deze puzzel van Disney. De prinsessen zijn allemaal aanwezig in hun letterlijk schitterende jurken. Een opgetuigde kerstboom en een heleboel cadeautjes doen geen misverstand bestaan. De kerstdagen zijn in aantocht. Het sneeuwt heerlijk waardoor het met recht winter wonderland mag worden genoemd. Duik in de wereld van Disney en laat je verrassen door de vele Disney figuren. Voor de kleintjes vanaf 8 jaar te maken.

7. Kerst is in aantocht

Ravensburger puzzel Christmas is coming

Deze puzzel van Ravensburger is één en al Kerst. Met een vrolijke kerstman met rendier op de voorgrond en een brandende open haard, weten de gezinsleden dat het een onvergetelijke Kerst zal worden. Van liedjes zingen tot een Kerstman die de schoorsteen in wil duiken, deze puzzel van 1000 stukjes heeft het allemaal. Vanaf 14 jaar te maken.

6. Kerstavond

Jan van Haasteren Kerstavond

Om de kerstdagen een goede aftrap te geven, zijn alle buren op kerstavond al heerlijk aan het genieten. Met een schaatsbaan en een buurtborrel heeft Jan van Haasteren deze kerstpuzzel een heerlijk winterse sfeer meegegeven. Met maar liefst 2000 stukjes ben jij wel even zoet met deze vrolijk vormgegeven puzzel.

5. De kerstshow

Wasgij Kerstmis 16 De Kerstshow

Tijdens de koude decemberdagen binnen zitten en genieten van een voorstelling. Een gezellig volle zaal met goedlachse mensen en een prachtig opgetuigde kerstboom, dat wordt gegarandeerd heerlijk puzzelen met deze 2 Wasgij puzzels. De kerstman zit op de voorste rij notities te maken. Geef je wensen door, dan komt het helemaal goed deze kerst.

4. Kerstpuzzel collectie

King 5 in 1 Puzzel 1000 Stukjes

Met deze 5 King puzzels in winterse sfeer kom jij de donkere dagen wel door. Van de arrenslee die een idyllisch dorpje aandoet tot de werkplaats waar de elfjes enorm hun best doen om alle kerstcadeaus mooi te verpakken. Met deze puzzels komen alle aspecten aan bod. De kerstman helpt zelfs mee met het maken van een kerstpop! Deze puzzels bestaan allen uit 1000 stukjes en staan garant voor vele uurtjes puzzelplezier. Al vanaf de leeftijd van 8 jaar te maken.

Lees ook:  Hoe speel je Mens Erger Je Niet. Speluitleg & Spelregels

3. Kerstmis op station

Ravensburger puzzel Disney Kerstmis op station

Al jouw favoriete Disney figuren zijn samengekomen op het station. Winnie de Pooh zorgt dat de locomotief in kerststijl wordt omgetoverd, terwijl Sneeuwwitje de kerstboom voorziet van prachtige versiering. Deze Disney puzzel van 1000 stukjes is een lust voor het oog. Zo wordt puzzelen wel erg gezellig. Er gebeurt zóveel op deze puzzel. Vanaf 14 jaar is deze puzzel goed te maken.

2. Onverwachte levering Kerstman

Wasgij Christmas 15 Kerstsurprise!

Gebruik je fantasie in deze typische kerstsetting. Eén en al cadeaus en gezelligheid brengen jou direct in de kerstsfeer. Puzzel niet wat jij ziet, maar puzzel wat de kerstman ziet. Wasgij weet jou weer heerlijk uit te dagen. Geschikt voor 12 jaar en ouder en doordat er 2 puzzels in zitten kan je ze onderling uitwisselen.

1. Kerstmis

Een heerlijk winters tafereel in elkaar puzzelen. Dit wordt genieten met een grote G, door de humor die Jan van Haasteren in elke puzzel terug laat komen. Vind jij in de chaos op straat zijn befaamde haaienvin of krab? De politie is paraat, evenals de kerstman die moeite heeft, zijn rendieren onder controle te houden. Deze puzzel is voor de jeugd vanaf 12 jaar.

Klaar met puzzelen? Bewaar je puzzel netjes!

Als je eenmaal klaar bent met puzzelen wil je natuurlijk je puzzel netjes bewaren. Voor mensen die hun puzzel willen inlijsten raden wij altijd deze puzzel conserver aan. Hiermee kan je in totaal ongeveer 5000 stukjes plakken. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor puzzels en super handig in gebruik.

Handig! Je hoeft deze bus niet in één keer volledig op te maken. Je kunt dus meerdere kleine puzzels van bijv. 1000 stukjes hiermee lijmen, of één grote puzzel.