Meteen naar de inhoud

Kolonisten van Catan, nooit in Nederland verschenen edities

  • 5 min read
Catan Geographies Germany

Het bordspel Kolonisten van Catan heeft door de jaren heen tal van uitbreidingen, spin-offs, speciale edities en heruitgaven gekend. Veel van deze versies van het spel zijn in Nederland beschikbaar gekomen, maar een aantal ook niet. In de onderstaande lijst hebben wij een aantal van de leukste voor u op een rij gezet welke nooit in Nederland of in het Nederlands zijn verschenen. Maar geen troost, sommige speciaalzaken importeren deze spellen toch zodat u ze kan spelen, en anders kunt u altijd op Amazon of Ebay kijken!

Wij hebben eerder al alle uitbreidingen van Kolonisten van Catan op een rij gezet net als alle wel in Nederland verschenen spin-offs.

Minder bekende Kolonisten van Catan spellen.

Bij het opstellen van deze lijst ben ik zo zorgvuldig mogelijk te werk gegaan, maar door de ongekende populariteit van het bordspel wereldwijd is de kans groot dat ik spellen gemist heb. Mocht dat zo zijn laat het dan weten en dan voeg ik deze alsnog toe!

Catan Geographies: Germany

Catan Geographies Germany

Foto door: Phrim

Cijfer: 6.9
Aantal spelers: 3-4
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 2.38 / 5
Uitgever: 999 Games

Catan Geographies: Germany is een speciale uitgaven van het klassieke bordspel de Kolonisten van Catan ter ere van het 20 jarige jubileum van de hereniging van Duitsland. Kosmos Verlag en Klaus Teuber hebben samen deze speciale editie uitgebracht en Michale Menzel gevraagd om een speciaal speelbord, welke Duitsland weerspiegeld, te ontwerpen.

Lees ook:  Leukste bordspellen voor echte gamers

In het spel heb je de mogelijkheid om enkele van Duitslands meest bekende bezienswaardigheden te bouwen zoals de Branderburger toren en de Dom van Dresden.

Catan Geographies: Germany is een leuke manier om met de hele familie de geografie en geschiedenis van Duitsland te ontdekken.

Starship Catan

Starship Catan

Cijfer: 6.9
Aantal spelers: 2
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 2.46 / 5
Uitgever: 999 Games

Starship Catan is een kaartspel voor twee spelers welke thematisch veel lijkt op het Starfarers of Catan bordspel. Spelers verkennen stapels met kaarten waarin op willekeurige volgorden kaarten zitten die de speler helpen bij het vinden van nieuwe kolonies, goede handels deals of die helpen bij het strijden tegen ruimtepiraten.

In dit spel heeft de speler de mogelijkheid om zijn ruimteschip te upgraden met nieuwe wapens om beter tegen de piraten te vechten of betere motoren zodat je verder kan reizen elke beurt.

Net als in het basisspel wint de speler die als eerste 10 overwinningspunten verzameld heeft. Je verdient deze punten door nieuwe kolonies te stichten, je schip te verbeteren en goede vriendschappen te sluiten.

Catan Histories: Settlers of America – Trails to Rails

Catan Histories: Settlers of America - Trails to Rails

Cijfer: 6.9
Aantal spelers: 3-4
Speelduur: 120 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 2.68 / 5
Uitgever: 999 Games

In Catan Histories: Settles of America ben je een van de settlers op het nieuwe continent Amerika. Het spel is onderdeel van de Catan Histories serie.

In Trails to Rails speel je net als in het basisspel met de zeshoekige grondstof tegels, echter zijn ze in deze editie zo vormgegeven als de kaart van de Verenigde Staten. Het is aan de spelers om grondstoffen te verzamelen om nieuwe nederzettingen te kopen, nederzettingen te verplaatsen of te bouwen. Je kunt ook spoorwegen aanleggen en treinen kopen.

Lees ook:  8 Snelle kaart- en bordspellen die je in minder dan 1 uur kunt spelen

Met deze spoorwegen kun je goederen verplaatsen tussen aaneengeschakelde steden. Naarmate je verder naar het westen migreert zullen oude grondstof locaties uitgeput raken. Daarnaast is het verstandig om slim om te gaan met je goud.

The Starfarers of Catan

The Starfarers of Catan

Cijfer: 6.8
Aantal spelers: 3-4
Speelduur: 120 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 2.58 / 5
Uitgever: 999 Games

In The Starfarers of Catan is het aan de spelers om onbekende gebieden van het universum te ontdekken. Ergens rond het jaar 2700 is het aan jou om ambassadeur van de Galactic Council te worden.

Je wordt ambassadeur door als eerste nieuwe gebieden te ontdekken, nieuwe planeten te koloniseren, nieuwe handelsroutes met buitenaardse culturen op te zetten en piraten te verslaan.

Alle spelers beginnen aan één kant van het speelbord (de bekende wereld), elk met drie planeten die grondstoffen opleveren. Deze zul je nodig hebben om je tocht naar het onbekende te maken. Je hebt twee kolonies en één ruimtehaven. In deze haven kun je nieuwe ruimteschepen maken om je reis te beginnen.

In dit spel gebruik je je grondstoffen om te ruilen voor verschillende soorten nieuwe ruimteschepen en upgrades voor je bestaande schepen.

Ongekend populair

Zoals u ziet zijn er veel interessante edities van het Kolonisten van Catan spel door de jaren heen verschenen. Dit zal de komende tijd niet minder worden met de reizende populariteit van bordspellen an sich en Catan in het bijzonder.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid

Lees ook:  Leukste spellen als Risk - voor echte strategen!