Meteen naar de inhoud

Leukste bordspellen voor echte gamers

  • 6 min read
XCOM

Echte gamers zitten natuurlijk graag achter hun PC, PS4 of Xbox maar soms moeten ook zij er aan geloven en even achter de console of PC vandaan komen om sociaal te doen. Eén van de meeste leuke sociale bezigheden is natuurlijk het spelen van bordspellen met vrienden en familieleden, maar niemand heeft gezegd dat je dit niet mag combineren met een onderwerp wat jou erg lief is, namelijk gamen! Deze bordspellen voor gamers is onderdeel van onze ‘aanraders naar thema serie‘.

Waarom zouden gamers deze bordspellen leuk vinden?

Hieronder hebben we een verzameling bordspellen die het meest overeenkomen met een echte game. Sommige zijn zelfs tabletop varianten van een echt digitaal spel. Al deze spellen hebben in ieder geval gemeen dat ze veel elementen vanuit andere games gebruiken voor dit fysieke spel waardoor echte gamers veel spelelementen zullen herkennen. Ook zijn de thema’s linea recta overgenomen uit digitale speelwerelden.

Beste bordspellen voor gamers

8. Mice and Mystics

Mice and Mystics

Cijfer: 7.4
Aantal spelers: 1-4

Speelduur: 120 minuten
Leeftijd vanaf: 7+
Niveau: 2.65 / 5

Mice and Mystics is een perfect voorbeeld van hoe een role play spel als bordspel gespeeld kan worden. In Mice and Mystics speel jij samen met je vrienden (coöperatief) om een koninkrijk in nood te redden. Het spel heeft een verhalende vorm zoals je gewend bent van klassieke RPG’s als Skyrim of Baldurs Gate. Gedurende het spel verbeter je je character (muis) met betere uitrusting.

Lees ook:  Hoe speel je 30 seconds? Speluitleg & Spelregels

Je kan het verhaal ook uitbreiden met uitbreidingen op het basisspel wat het verhaal nog leuker maakt

7. Risk Starcraft

Risk Starcraft

Cijfer: 6.5
Aantal spelers: 2-6
Speelduur:  minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 2.14 / 5

Risk Starcraft is een spel wat veel gamers zullen kennen. Misschien niet als combinatie maar eerder losstaand. Risk is een bordspel bij velen bekend, net als het Starcraft computerspel. Gelukkig is er iemand zo slim geweest om deze twee te combineren tot een geweldig spel. Risk Starcraft is niet alleen Risk in een ander jasje maar brengt ook verschillende manieren van spelen met zich mee, welke een hardcore gamer niet zullen verbazen. De leukste van deze ‘extra’ spelvormen is de Team Play waarin je 2v2 of 3v3 kan spelen.

6. XCOM: The Board Game

XCOM

Foto door: Kylebedell

Cijfer: 7.2
Aantal spelers: 1-4
Speelduur: 60-120 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 2.91 / 5

XCOM The Board Game is een bordspel wat zich afspeelt in de voor gamers welbekende wereld van XCOM. Echter brengt dit spel ook leuke vernieuwende spelelementen naar de bordspel-wereld. Het spel komt namelijk met een app welke gratis te downloaden is. Het leukste element van deze applicatie is dat het bijdraagt aan de ‘immersion’ iets wat voor veel gamers heel belangrijk is. Daarnaast is het spel ook speelbaar in je eentje!

5. Descent – Journeys in the Dark

Descent: Journeys in the Dark

Foto door: Interociter

Cijfer: 7.3
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 240 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 3.34 / 5

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) kent veel spelelementen die bekend zullen zijn bij gamers. Naast een immersive verhaal waarin je opdrachten (quests) uitvoert en welke plaatsvindt in een levendige fantasie wereld kent het spel ook elementen als Line of Sight (LOS), hero selection en hero creation en een ervaring systeem (experience system).

Lees ook:  Hoe speel je Patchwork? Speluitleg & Spelregels

4. Star Wars Imperial Assault

Star Wars Imperial Assault bordspel

Foto door: haslo

Cijfer: 8.2
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 60-120 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 3.28 / 5

Star Wars: Imperial Assault kent net als veel games een campagne (of verhaallijn) welke gespeeld kan worden. Deze vorm van verhaal gedreven missies zorgt ervoor dat het spel aanvoelt als een echte RPG waarin jij één van de karakters uit het verhaal van Star Wars bent. Eén speler neemt de controle over de eindeloze hoeveelheid troepen van de Galactic Empire, waarin de overige spelers spelen als één van de helden van de Rebel Alliance.

3. Arcadia Quest

Arcadia quest bordspel

Cijfer: 7.9
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 2.53 / 5

In Arcadia Quest speel je een Dragon Age achtig verhaallijn waarin jij en je vrienden de controle krijgen over een ‘guild’ van 3 helden welke het in een epische campagne opnemen tegen de kwaadaardige vampire overlord.

Spelers hebben de mogelijkheid om te kiezen welke richting zij opgaan met hun campagne en kunnen tijdens het spelen nieuwe wapens en uitrustingen verzamelen om zo sterker te worden.

2. DOOM

DOOM

Foto door: The Innocent

Cijfer: 7.8
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 120-180 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 2.87 / 5

DOOM als bordspel, moet ik nog meer zeggen? Oke heel kort dan voor de mensen die niet bekend zijn met deze IP. DOOM: The Board Game is gebaseerd op het spel met de zelfde naam van de wereldberoemde uitgever Bethesda. In dit bordspel speelt één speler als de aanvallende demonen en de overige spelers als de mariniers die proberen te overleven. Gedurende dit tactische spel probeer je allerlei missies te volbrengen om zo een voordeel over de tegenstander te verkrijgen.

Lees ook:  Leukste spellen om cadeau te geven

1. Mechs vs. Minions

Mechs vs. Minions bordspel

Foto door: Dorhan

Cijfer: 8.2
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 60-90 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 2.47 / 5

Mechs vs. Minions begeeft zich in een welbekende fantasie van veel gamers, namelijk vechten met mechs! In dit coöperatieve spel speel jij samen met je vrienden op een modulair bord, met programmeer-achtige taal en een verhaalgedreven campagne. Dit zorgt ervoor dat geen enkele speelsessie hetzelfde zal zijn!

Net als voor gamers zijn er ook hele leuke bordspellen voor (TV) serie verslaafden. Laat het nu zo zijn dat de meeste gamers ook wel van een leuke serie op z’n tijd houden, dus neem gerust ook een kijkje in die lijst!

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid