Meteen naar de inhoud

11 Bordspellen met Prachtige Illustraties en Vormgeving

  • 10 min read

Het is geen geheim dat bordspellen een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met vrienden en familie, maar hoe zit het met eigenlijk de vormgeving? Terwijl veel mensen zich richten op de mechanismen van elk spel, is het ook belangrijk om op te merken hoeveel zorg is besteed aan de vormgeving van het spel. Bordspel art kan gebruikt worden om een verhaal te vertellen of een emotionele impact te creëren. Het is de moeite waard om even de tijd te nemen om deze prachtige creaties te waarderen! Hier zijn 10 bordspellen met prachtige illustraties!

11. Charterstone

Charterstone is voor één tot zes spelers, kan in ongeveer 60 minuten gespeeld worden (20-30 min per speler) en kan ook solo gespeeld worden. De regels zijn gemakkelijk te leren, maar de strategie achter de keuzes die je tijdens het spel maakt vergen tijd om onder de knie te krijgen! Het is een spel dat elke speler uitdaagt om zijn eigen stad op te bouwen en ook bij te dragen aan de algemene ontwikkeling van een gezamenlijk bord. Het spel is overladen met thema’s en geeft je het gevoel dat je een belangrijk deel uitmaakt van deze unieke wereld – en dat terwijl het je hersenen tot het uiterste dwingt!

De tekeningen op het bord, de kaarten en andere onderdelen zien er in Charterstone fantastisch uit. De karakters komen zo uit het bordspel en het bord zelf is een bouwpakket – het zal groeien naarmate je je campagne speelt!

10. Dixit & Dixit Oddyssey

Dixit doos

Dixitis een bordspel waarbij de spelers proberen de kaart te raden die de verteller uitspeelt. Het is net als pictionary maar dan met bordspellen en kaarten in plaats van tekeningen. Dixit werd in 2008 ontworpen door de Franse bordspel ontwerpster Marie Cardouat, geïllustreerd door kunstenaar John Eddleton

Dixit Odyssey werd uitgebracht in 2011 en heeft echt prachtige kunst die het een extra laag van plezier geeft tijdens het spelen!

9. Broom Service

Broom Serviceis een spel dat gebaseerd is op het populaire sprookje. De kunstwerken van dit strategisch avontuur met dobbelstenen, tegels en kaarten zullen je het gevoel geven dat je door het konijnenhol bent gevallen en in een wereld bent beland waar sprookjes echt zijn. Het bord bestaat uit tegels die gestapeld kunnen worden om nieuwe locaties te creëren, zoals bossen of steden. Deze zijn belangrijk voor het verzamelen van grondstoffen of het werven van hulp van verschillende mensen die daar kunnen verschijnen.

Lees ook:  10 Beste bordspellen onder 15 euro - Kaartspellen te over!

Het bord zelf heeft grillig en mooi artwork. De bordtegels passen als een puzzel in elkaar om het bord te vormen; spelers kunnen elke keer dat ze spelen hun eigen bordindeling maken voor nog meer variatie in strategie! Je werkers worden voorgesteld door kleurrijke houten wezentjes, zoals dwergen of elfen. Elke beurt gooi je dobbelstenen om te bepalen hoe ver je gezelschap zich op de kaart verplaatst (maar pas op voor de inwonende trollen van het bos). Vervolgens gebruik je de dobbelstenen om tegels te activeren die je grondstoffen, meer werkers of speciale vaardigheden kunnen geven.

8. Through the Ages: a New Story of Civilization

Through the ages- A New Story of Civilization board game

Through the Ages: a New Story of Civilization is een bordspel gebaseerd op het bekroonde bordspel Through The Ages: A Story of Civilization bordspel.

Dit is een bijgewerkte versie van het originele bordspel met nieuwe vormgeving, bijgewerkte illustraties en componenten, evenals enkele wijzigingen in regels en kaarten. Deze versie werd in 2015 uitgebracht door Czech Games Edition (CGE).

Through the Ages: a New Story of Civilization bordspel is voor drie of vier spelers en duurt ongeveer een uur per speler. Het bordspel heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Gamers Choice Awards, Nederlandse Spellenprijs, Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation 2015 en meer dan 20 bordspelprijzen.

Het artwork in het bordspel is van de kunstenaar Jakub Rozalski.

7. De Vergeten Stad

De Vergeten Stad is een bordspel met verbazingwekkende bordspel-kunst. Het bord zelf lijkt erg op het originele Cluedo bord, wat leuk kan zijn voor mensen die fan zijn van dat bordspel. Dit bordspel heeft ook veel stukken, waaronder pionnen, gezondheidsfiches en meer! Maar waar dit echt in uitblinkt zijn de illustraties op elk van de kaarten. De bordspel art helpt echt om dit bordspel tot leven te brengen en het kan zeer meeslepend zijn voor de spelers!

  • Elke kaart is geïllustreerd met prachtige bordspel illustraties die mensen in het bordspel trekt.

  • Al deze stukken maken deel uit van één bord, waardoor ze nog indrukwekkender zijn.

  • Dit bord creëert een meeslepende bordspel ervaring voor de spelers.

  • De illustraties op elke kaart zijn wat dit bordspel echt tot leven brengt en maakt dat mensen het willen spelen.

  • Dit bordspel schittert echt met zijn illustraties op elke kaart!

6. Gloomhaven

Gloomhaven board game

Gloomhaven is een bordspel van strijd en avontuur met de mooiste illustraties ooit in dit genre, waardoor het zeer gewild is bij spelers overal.

Het spel is voor twee tot vier spelers en heeft iets weg van een bordspelversie van Dungeons & Dragons. Het is geen goedkoop spel, het kost ongeveer 100 Euro (als je het kan vinden!), maar het bordspel is enorm en heeft meer dan 500 kaarten met originele illustraties. De productiewaarde van dit bordspel is zeer hoog; het is iets dat generaties lang mee zal gaan.

Lees ook:  Top 10 Leukste Puzzels voor Jongens - Stoer en uitdagend!

5. Iwari

Iwari(Japans: 岩理) is een bordspel van de Japanse bordspelontwerper Kota Nakayama. Het won in 2016 de Nederlandse Spellenprijs, en werd genomineerd voor de 2017 Spiel des Jahres award voor beste kinderbordspel.

De speler in dit abstracte strategiebordspel gebruikt stenen en kiezels om grondgebied te claimen, maar heeft ook de mogelijkheid om naar believen te teleporteren.

Als alle 36 velden bezet zijn, wordt het bord voor elke speler anders in elkaar gezet zodat er een spiegelbord ontstaat, met alle stenen en kiezels zo geplaatst dat hun kleuren zijn omgedraaid. De spelers zijn dan weer aan de beurt op dit nieuwe bord; aan het eind van de beurt tellen ze op hoeveel gebied elk van hen controleert (16 velden per steen).

4. Everdell

Everdellis een bordspel met prachtige kunst en is snel een van mijn favorieten aan het worden. Het bord is voorzien van ongelooflijk gedetailleerde bomen, bloemen, rotsen en meer. Het bord is helder en kleurrijk met een prachtig weidegebied voor je werkers. Het is een van die spellen waar je de hele dag naar kunt kijken omdat het er zo goed uitziet!

Het spel kan gespeeld worden met één tot vier spelers en heeft een bord waarop je gemakkelijk kunt zien hoe ver je werkers al zijn gekomen. Het heeft ook een interessant mechanisme voor het plaatsen van werkers, waarbij je ze in het weidegebied plaatst of op tegels met grondstoffen. Je hebt verschillende gekleurde edelstenen, hout, steen en goud nodig om gebouwen te bouwen, dus het kan soms moeilijk zijn om te beslissen welke grondstof het beste is, afhankelijk van het bord.

Sommige van deze bordspellen met prachtige kunst zijn wat complexer, maar Everdell heeft een lagere leercurve en het is nog steeds uitdagend om soms te winnen, zelfs als je erg bekend bent met bordspellen.

Het is belangrijk op te merken dat deze verbazingwekkende stijl van bordspel kunst ook beschikbaar is op de uitbreiding die veel meer diepte en replay waarde toevoegt aan het basisspel!

3. Oceans

Oceansis een bordspel met geweldige bordkunst. Geweldig dat alle spelers samen spelen in plaats van tegen elkaar, en het is niet noodzakelijk dat een gevorderde speler de overhand heeft, want iedereen heeft evenveel kans om te winnen. Hoewel dit bordspel niet specifiek gericht is op bordspel-art, is het oceaan-thema-bord en vooral de octopus prachtig. Het ontwerp is zo uniek!

Lees ook:  De 10 beste bordspellen onder 25 euro

Oceans Bordspel is ontworpen door Stefan Feld en geïllustreerd door Harald Lieske.

2. Wingspan

wingspan

Wingspan heeft prachtige pastelkleuren met heldere, duidelijke ontwerpelementen. Het bord komt tot leven als elk van de vogelsoorten erop geplaatst wordt; het creëert een ecosysteem van vogels voor de spelers om te verkennen.

In Wingspan bouwt elke speler zijn eigen vogelrijk door nieuwe vogelsoorten aan zijn bord toe te voegen om zo specifieke doelstellingen te vervullen en overwinningspunten te verdienen. Spelers kunnen hun speelveld uitbreiden door het uit te breiden met verschillende soorten vogelgebieden. Deze verbeteren hun rijk en geven ze meer eindpunten voor het vervullen van doelstellingen.

Dit bordspel is een prachtige combinatie van schattige vogels en strategische bordspellen. Met zijn unieke vorm, prachtige kunststijl en interactieve vogel-ecosysteem; heeft Wingspan zich bewezen als een van de beste bordspellen die er bestaat!

1. De Kwakzalvers van Kakelenburg

Het De Kwakzalvers van Kakelenburg bordspel is ontworpen door Bernd Eisenstein en uitgegeven in Duitsland. De uitgever is Spielworxx, een klein bordspelbedrijf dat in 2006 werd opgericht door de ontwerper Jürgen P.K. Grunau nadat hij Queen Games had verlaten waar hij bijna tien jaar als kunstenaar aan vele bordspellen heeft gewerkt.

Het bordspel is genomineerd voor de Spiel des Jahres 2018 Award en het is een worker placement bordspel met dobbelsteen gedreven mechanisme, waar elke speler de rol aanneemt van een alchemist die zoveel mogelijk prestige probeert te verdienen door drankjes te bereiden voordat iemand anders dat doet. In dit bordspel verzamelen de spelers ingrediënten van een gedeeld bord met behulp van hun werkersdobbelstenen, die hen toegang geven tot verschillende acties.

De vormgeving van het bordspel is prachtig en kleurrijk met een middeleeuws thema en het werk van vier kunstenaars.

Conclusie

Bordspellen zijn erg leuk, maar het ontwerp is net zo belangrijk. De vormgeving kan je vertellen wat voor soort spel het is of je helpen je emotionele reactie te vormen nog voor je het spel gespeeld hebt! In deze lijst met mooiste bordspellen hebben we je hopelijk laten zien dat er veel te ontdekken valt, we weten zeker dat er iets voor jou tussen zit!

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid