Meteen naar de inhoud

Brains… 9 Bord- en kaartspellen voor echte ZOMBIE fans

  • 7 min read
Smash Up

Zombies komen in veel verschillende soorten en maten. Niet alleen in films en series zie je ze veel terugkomen maar gelukkig ook in bordspellen. Ben jij een echte zombie fan dan is deze lijst met 9 zombie bord- en kaartspellen echt voor jou! Niet alleen geïnteresseerd in zombies maar in horror in het algemeen? Bekijk dan deze 11 horror spellen.

Leukste zombie bordspellen aller tijden

9. Munchkin Zombies

Munchkin Zombies

Cijfer: 6.3
Aantal spelers: 3-6
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 1.96 / 5
Uitgever: Steve Jackson Games

Munchkin Zombies is niet zoals de meeste zombie games. In dit spel speel je juist als zombie! Zoals we gewend zijn van Munchkin zit ook in deze zombie uitgave boordevol humor en sarcasme.

In de ‘normale’ Munchkin echt je als held tegen kwaadaardige monsters, leuk dat Munchkin Zombies de rollen juist omdraait! Onder de fans van Munchkin is ook deze uitgaven zeer populair! Inmiddels zijn er ook verschillende uitbreidingen op de zombie editie verkrijgbaar zoals Munchkin Zombies 2 en Munchkin Zombies 3.

8. Zpocalypse

Zpocalypse

Cijfer: 6.2
Aantal spelers: 1-4
Speelduur: 100 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 3.38 / 5
Uitgever: Enigma

Zpocalypse is een mix tussen oorlog en strategie games en zombies. Een kleine groep overlevende reist over een postapocalyptische woestenij voor voorraden en wapen. In Zpocalypse bouw je veilige vestigingen en vermoord je zombies om uiteindelijk het spel te winnen. De regels van het spel zijn complex maar dit maakt het spel uitdagend.

Lees ook:  Hoe speel je Santorini? Speluitleg & Spelregels

7. Dead of Winter

Dead of Winter

Cijfer: 7.8
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 60-120 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 3.01 / 5
Uitgever: Enigma

In Dead of Winter ben je een overlevende in een kleine kolonie mensen. In de winterse kou vecht je tegen doorgewinterde zombies. Dit spel speelt nauw in op het psychologische aspect van het einde van de wereld, hoe zal iedereen hierop reageren? In Dead of Winter krijgt elke speler een geheime opdracht die hij dient te volbrengen, naast het helpen van de kolonie.

Op bepaalde momenten moet je als speler kiezen, of de kolonie blijven helpen op richting je eigen doel werken. Zeer interessant aan Dead of Winter is dat iedereen kan winnen of verliezen, naast dan ook één enkele speler de overwinning kan opeisen.

6. Zombie Fluxx

Zombie Fluxx

Foto door: zefquaavius

Cijfer: 6.0
Aantal spelers: 2-6
Speelduur: 10-40 minuten
Leeftijd vanaf: 8+
Niveau: 1.44 / 5
Uitgever: Looney Labs

Zombie Fluxx is net als Pirate Fluxx (die op de lijst met beste piraten spellen staat) een adaptatie op het Fluxx spel. In Zombie Fluxx veranderen de regels en doelen constant. Het spel bevalt actiekaarten, nieuwe regel kaarten en nieuwe doelen kaarten die het verloop van het spel totaal onvoorspelbaar maken.

Het leuke aan Zombie Fluxx is dat het, in tegenstelling tot veel andere spellen op deze lijst, niet eng is en goed door jongere speler gespeeld kan worden.

5. Zombicide

Zombicide

Cijfer: 7.3
Aantal spelers: 1-6
Speelduur: 45-180 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 2.57 / 5
Uitgever: Enigma

Zombicide speelt zich af in de nauwe straten en gebouwen wat het een extra beklemmend gevoel geeft. Leuk aan Zombicide is dat het zowel alleen als in samenwerkingsverband gespeeld kan worden. Elke speler heeft unieke vaardigheden en krijgt er naarmate hij of zij meer zombies vermoord. Elk gespeeld karakter vraagt een andere speelstijl.

Lees ook:  10 Bordspellen die veel geld op Kickstarter hebben opgeleverd

Er zijn ook verschillende soorten zombies, ‘dikke’, ‘renners’, ‘lopers’ en ‘bazen’, die ook allen anders reageren. Ook al vermoord je alle zombies op de kaart, het kan zomaar zijn dat er nieuwe verschijnen, wees dus op je hoede!

4. Zombie Dice

Zombie Dice

Foto door: Inntrepid

Cijfer: 7.3
Aantal spelers: 2-99
Speelduur: 10-20 minuten
Leeftijd vanaf: 10+
Niveau: 1.00 / 5
Uitgever: Steve Jackson Games

In Zombie Dice speel jij de zombie en je wilt hersenen om te eten! De 13 dobbelstenen zijn jouw slachtoffer. Elke beurt pak je 3 dobbelstenen uit de doos en gooi je daar mee. Het symbool van een brein is 1 punt waard, voetstappen betekent dat je nog een keer mag gooien met die dobbelsteen en een shotgun is slecht.

Als je drie shotguns hebt ben je af en krijg je geen punten voor die ronde. Als je gegooid hebt mag je kiezen of je je huidige scoren houdt of opnieuw gooit met nieuwe dobbelstenen.

3. Earth Reborn

Earth Reborn

Cijfer: 7.8
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 180 minuten
Leeftijd vanaf: 13+
Niveau: 3.88 / 5
Uitgever: Z-Man Games

Earth Reborn is een bordspel waarin je de aarde te zien krijgt na de apocalyps. Twee facties strijden in deze woestenij voor de alleenheerschappij nadat zij uit hun schuilplaats gekomen zijn. Ze zien geen andere mogelijkheid dan de ander uit te schakelen om te overleven.

In Earth Reborn speel je door 9 scenarios. Elke scenario bouwt voort op de vorige. Het spel bevat enkele ‘basisregels’ die altijd geldig zijn en elk scenario voegt hier 1 tot 3 nieuwe regels aan toe.

Lees ook:  De beste dobbelspellen ter wereld - Roll away!

2. Last Night on Earth: The Zombie Game

Last Night on Earth

Cijfer: 7.0
Aantal spelers: 2-6
Speelduur: 60-90 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 2.29 / 5
Uitgever: Enigma

Last Night on Earth speelt als een semi-coöperatief spel. 1 of 2 spelers spelen als de zombies terwijl de overige spelers als mensen spelen. Dit maakt het leuk omdat zombies niet langer hersendode schepsels zijn maar echt een strategie hebben! Het spel kent enkele uitbreidingen zoals de Blood in the Forest uitbreiding die het spel een stuk meer diepgang geven.

1. Smash Up

Smash Up

Foto door: thatmadgirl

Cijfer: 6.9
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 45 minuten
Leeftijd vanaf: 12+
Niveau: 2.05 / 5
Uitgever: Enigma

Smash Up is anders dan de andere zombie spellen op deze lijst. Je kunt namelijk niet alleen als zombie spelen maar ook als veel van onze andere favorieten zoals tovenaars, ninjas, piraten, robots, aliens en zelfs dinosauriërs. Elk speelt op een totaal andere wijze.

Je kan je tegenstanders bijvoorbeeld teleporteren of vernietigen met lasers! Alles hangt af van het team dat je gekozen hebt en de kaarten die je in je handen hebt. Om het nog leuker te maken kent Smash Up talloze uitbreidingen zoals de Cthulhu en Pretty Pretty uitbreidingen.

Wat zijn uw favoriete zombie spellen die wij wellicht gemist hebben? Naast zombies zijn er natuurlijk nog veel meer thema’s die leuk kunnen zijn. Bekijk ons overzicht van beste bordspellen per thema.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid