Meteen naar de inhoud

Leukste Game of Thrones bordspellen die elke fan gespeeld moet hebben

  • 7 min read
game of thrones catan

Met zoveel verschillende Game of Thrones bordspellen om uit te kiezen, plus alle uitbreidingen, kan het lastig zijn om de beste te kiezen.

We hebben de games en uitbreidingen gerangschikt op basis van hun reviewscore op BoardGameGeek. Dit moet in ieder geval een goed beginpunt zijn in je zoektocht naar het beste Game of Thrones bordspel. Maar smaken verschillen natuurlijk.

In deze lijst vindt u voor elke leeftijd en niveau wel een spel. Houdt u van een uitdaging? Probeer dan Game of Thrones: Het Bordspel. Zoekt u iets om ook met uw kinderen te spelen? Dan is wellicht Catan: Broederschap van de Wachters een betere keuze.

Top 8 Game of Thrones gezelschapsspellen

Als u fan van Game of Thrones bent is de kans groot dat dit niet uw enige serie is die u verslind. Voor ons geld precies hetzelfde. Daarom hebben wij een top 10 van beste bordspellen voor tv-serie verslaafden opgesteld. Check it out!

1. Game of Thrones Het Bordspel

A Game of Thrones: The Board Game

Cijfer: 7,7
Aantal spelers: 3-6
Speelduur: 120-240 minuten
Leeftijd vanaf: 14+
Niveau: 3.69

De tweede editie van A Game of Thrones: Het bordspel is veruit de best beoordeelde van alle Game of Thrones bordspellen.

Koning Robert Baratheon is dood, en de landen van Westeros bereiden zich voor op de strijd. Kunt u de IJzeren Troon claimen? Ontworpen voor 14 jaar en ouder, A Game of Thrones: Het bordspel tweede editie is een klassiek spel van oorlogvoering, diplomatie en intriges voor drie tot zes spelers.

Lees ook:  Hoe Speel je Yahtzee? Speluitleg & Spelregels

Door de bekende personages uit George R.R. Martin’s geliefde fantasiereeks te besturen , moeten spelers vechten voor de heerschappij van het rijk. Krijg je de macht door middel van geweld, forceer je een weg naar de troon met overtuigende betogen, of ronsel je de stadsbewoners aan je zijde?

Met mogelijkheden voor strategische planning, meesterlijke diplomatie en slim kaartspel, geeft dit spel je een groot aantal manieren om je invloed over Westeros uit te breiden.

Dit bordspel bevat duidelijke, gedetailleerde regels om je te begeleiden bij het opzetten en spelen. Het spel begint wanneer elke persoon een leger van voetsoldaten, ridders, belegeringsmachines en schepen, alsmede een set van opdrachten en andere noodzakelijke componenten ontvangt.

Elke speler krijgt ook een stapel unieke huiskaarten, die belangrijke personages uit A Song of Ice and Fire vertegenwoordigen en die worden gebruikt als leiders in gevechten tegen rivaliserende huizen.

2. Game of Thrones Catan

game of thrones catan

Cijfer: 7,1
Aantal spelers: 3-4
Speelduur: 60-75 minuten
Leeftijd vanaf: 8+ 
Niveau: 2,60

A Game of Thrones Catan: Brotherhood of the Watch is gebaseerd op de klassieke kolonisten van Catan basisspel. In dit spel levert elk gebied in de Gift één van de vijf grondstoffen: hout, baksteen, wol, graan en erts. De kale ijsvelden produceren echter niets.

Spelers nemen de rol van Brothers of the Night’s Watch op zich en gebruiken deze middelen om hun greep op het noorden te versterken door wegen, nederzettingen en wachthuizen te bouwen, bewakers te werven voor hun patrouille of ontwikkelingskaarten te kopen. Elk van deze handelingen brengt spelers meer macht en erkenning door het toekennen van overwinningspunten.

De doelstelling zal vertrouwd zijn bij de spelers van de originele Catan; de eerste speler die tien overwinningspunten heeft behaald wint het spel en wordt de nieuwe Lord Commander of the Night’s Watch.

3. A Game of Thrones The Card Game

A Game of Thrones The Card Game

Foto door: Maeglor

Cijfer: 6,9
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd vanaf: 14
Niveau: 3,25

De tweede editie van A Game of Thrones: Het kaartspel is het op één na best beoordeelde spel dat gerelateerd is aan het universum van Game of Thrones. Hier is waar het allemaal om draait:

Lees ook:  Hoe speel je Dixit? Speluitleg & Spelregels

De tweede editie van A Game of Thrones: Het kaartspel is een levend kaartspel van dodelijke gevechten, sluwe intriges en de strijd om de macht.

In het spel nemen twee tot zes spelers het bevel over de facties van Westeros en vechten om de IJzeren Troon op te eisen, met behulp van de iconische personages van George R.R. Martin’s A Song of Ice and Fire.

Elke beurt broedt u een nieuwe plot uit en valt u uw vijanden aan in drie soorten dodelijke uitdagingen. Of je nu een frontale steekspel speelt of een strijd met meerdere spelers aangaat, je strijd bestrijkt het slagveld, sluwe intriges en politieke manipulaties.

4. Game of Thrones: The Iron Throne

Game of thrones the iron throne board game

Cijfer: 6,9
Aantal spelers: 3-5 
Speelduur: 30-60 minuten
Leeftijd vanaf: 14+ 
Niveau: 2,56

In Game of Thrones: The Iron Throne, die gebruik maakt van de spelsystemen van Cosmic Encounter bestuurt u en uw vrienden elk een van de Grote Huizen van Westeros, en plaatst je iconische personages tegen elkaar in epische gevechten en complotten. Onderhandelen, bluffen, allianties aangaan, je rivalen bedreigen – gebruik elk instrument dat je tot je beschikking hebt om je invloed te verspreiden, de overmacht te vestigen, en de ultieme prijs te claimen: the Iron Throne!

5. Risk Game of Thrones Bordspel

Game of thrones risk het bordspel

Cijfer: 6,9
Aantal spelers: 2-7 
Speelduur: 120-240 minuten
Leeftijd vanaf: 14+ 
Niveau: 2.91

De speciale Game of Thrones editie van Risk is het 3de best beoordeelde Game of Thrones bordspel dat er is.

Game of Thrones RISK, gebaseerd op de epische HBO-serie, bevat twee manieren om te spelen, inclusief facties van adellijke huizen die strijden om de controle over Westeros tijdens de oorlog van de Vijf Koningen, en Daenerys Targaryen’s opkomst naar de macht in Essos.

Lees ook:  Hoe speel je Onirim? Speluitleg & Spelregels

6. Cluedo Game of Thrones Bordspel

Cijfer: 6,5
Aantal spelers: 2-6 
Speelduur: 60 minuten
Leeftijd vanaf: 10+ 
Niveau: 2.33

Hoog verraad en bedrog liggen aan de basis van de twee op te lossen mysteries in Cluedo: Game of Thrones.

Dankzij het dubbelzijdige bord kunnen spelers ervoor kiezen om het moordmysterie op te lossen in The Red Keep of in Meereen. Wie is verantwoordelijk voor de moord? Wat was het wapen dat werd gebruikt en waar heeft de misdaad plaatsgevonden?

7. Game of Thrones Trivia

Game of thrones trivia game

Cijfer: 6,1
Aantal spelers: 2-4 
Speelduur: 30-60 minuten
Leeftijd vanaf: 14+ 
Niveau: 1,00

In the Game of Trones Triva is kennis net zo’n krachtig wapen als Valyrian Steel of Dragonsfire. Zonder zwaarden te gebruiken navigeren ambitieuze personages als Tyrion Lannister, Petyr Baelish en Olenna Tyrell met succes door dodelijke politieke omwentelingen en oorlogen. Wat je weet kan je ten goede komen, en zelfs je tegenstanders verlammen, maar in de woorden van Petyr Baelish: “wat we niet weten is wat onze dood wordt”.

8. Monopoly Game of Thrones Bordspel

Monopoly Game of Thrones Bordspel

Cijfer: 5,7
Aantal spelers: 2-6 
Speelduur: 60-180 minuten
Leeftijd vanaf: 12+ 
Niveau: 1,50

Speel als een van de grote huizen in deze Monopoly: Game of Thrones Collector’s Edition en gebruik je sluwheid en verstand om te bepalen wie de heerschappij over de koninkrijken in handen zal hebben.

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid