Meteen naar de inhoud

5 Beste bordspellen voor in de zomervakantie

  • 4 min read
Tokaido

Het weer wordt steeds mooier en iedereen kijkt uit naar de vakantie. En wat doen we als we een vakantie hebben? Spelletjes spelen natuurlijk! Natuurlijk willen we ook graag naar buiten of zelfs op reis, wat betekent dat de spellen die we spelen makkelijker mee te nemen en snel op te zetten moeten zijn. Daarnaast zit je natuurlijk niet alleen op de camping en moeten de spellen geschikt zijn voor het hele gezin.

Leukste bordspellen voor de zomervakantie

Hier zijn de 5 beste bord- en kaartspellen voor de zomervakantie die geweldig zijn voor het spelen in de tuin, op het strand, of om vanuit de voortent van je camper naar buiten te staren voor die ene dag in de zomer dat het regent (of meerdere dagen natuurlijk als je in Nederland verblijft :p!).

Tokaido

Tokaido

Misschien ben je niet in staat om te reizen, maar wil je toch dat vakantiegevoel. Probeer het spel dat de oorspronkelijke toeristische road trip nabootst. Tokaido moedigt spelers aan om te ontspannen en de bezienswaardigheden, geluiden en smaken van de reis tussen Edo en Kyoto in zich op te nemen. Het is het perfecte spel voor een luie zomeravond. Bovendien is Tokaido al een paar jaar uit, dus het heeft verschillende waardevolle uitbreidingen om het spel te verdiepen.

Love Letter

Love Letter

Een klassiek spel met meerdere varianten, Love Letter is het perfecte spel van raden en bluffen voor een kleine groep mensen. Het is zeer eenvoudig mee te nemen en vereist zeer weinig ruimte om te spelen. Het is extreem snel te leren, dus je kunt het zelfs leren aan de nieuwe vrienden die je tijdens je treinreis ontmoet (al dan niet verplicht omdat ze in de zelfde 4-zits coupe als jullie zijn gaan zitten!).

Lees ook:  Leukste Wargames voor beginners (maar ook gevorderde!)

Pandemic The Cure

Pandemic: The Cure

Foto door: cuteusagi

Nog een spel dat een afgeleide is van een al bestaand bordspel, Pandemic: The Cure is een op dobbelstenen gebaseerde versie van het klassieke coöperatieve spel Pandemic. The Cure biedt ruimte voor twee tot vijf spelers, dus het is zeer flexibel voor familie-uitstapjes waarbij je nooit zeker weet wie er iets gaat doen. Deze variant is beter bestemd voor op reis dan het origineel omat het een stuk minder kleine onderdelen bevat, dus waait niet alles van tafel bij het eerste beste zuchtje wind!

7 Wonders Duel

Iedereen houdt van 7 Wonders, en de Duel-versie is een geweldige optie voor als je maar met z’n tweeën bent. 7 Wonders: Duel is een kaartspel met een unieke kaarttrekmechaniek die er echt in slaagt om het gevoel van het volledige 7 Wonders spel vast te leggen en tegelijkertijd interessante twists toe te voegen die het spel ook voor twee personen interessant maakt. Let alleen wel op, het spel vereist redelijk wat ruimte om te spelen, dus speel niet op een te kleine campingtafel.

Sushi Go!

Sushi go kaarten

Sushi Go!: Een geweldig kaartspel voor twee tot vijf spelers die wat minder ruimte hebben om te spelen. Het grootste deel van het spel gebeurt door het doorgeven van handen (kaarten), en je hebt alleen een klein oppervlak voor je nodig om kaarten neer te leggen. Het spel kost niet veel tijd om te spelen en draait om sushi? What’s not to love!

Vergeet niet dat bordspellen ook digitaal speelbaar zijn!

Natuurlijk is het het aller leukste om samen op vakantie bordspellen te spelen. Maar niet iedereen heeft altijd zin in een bordspel. Gelukkig gaat bijna iedereen tegenwoordig met zijn of haar tablet en telefoon op vakantie. Ook als je dus even niemand hebt om mee te spelen is het nog steeds mogelijk een leuk bord- of kaartspel uit te zoeken welk je op je mobile device kan spelen. Neem voor tips onze top 19 bordspel applicaties eens door!

Lees ook:  10 Beste bordspellen onder 50 euro

🕶 Subscribe!

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwste berichten direct in je mailbox.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons privacybeleid